Mapplethorpe

Bakancslistához adom
amerikai életrajzi dráma, 102 perc, 2018

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Robert Mapplethorpe a XX. század egyik legbotrányosabb művésze. A képei segítségével úgy mutatja be a homoszexualitást, a szadomazo szexet, ahogy korábban még senki. Árnyalt portré a művészről, aki azért küzdött, hogy végre elismerjék.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex márc. 31. 15:14:05 7/10
Felesleges lenne mellébeszélni: az emberi test szép. Sajnos nincs olyan élőlény, akivel beszélgetni lehetne a szépségről úgy általában, ezért kizárólag az emberi szemekre és érzésekre támaszkodhatunk. Márpedig a szexualitás, a szerelem, a másik ember iránti vonzalom nagyon erősen közrejátszik abban, hogy a fiatal emberi testet ritka kivételektől eltekintve szépnek lássuk. Igaz, hogy az emberi szemnek szép lehet egy szobor, egy festmény, egy épület, egy fotó, egy állat is, de a szerelmünk valószínűleg a legszebb számunkra a Földön. Ez nyilván velem is így volt, de most már például a ragadozók egy részét is nagyon szépnek találom filmeken, vagy képeken. Élőben a vadságuk, a szaguk, photoshop nélküliségük viszont már zavaró lehet. Hasonló a történet ahhoz – képzeljük most ezt el – amikor egy vonzó nő levetkőzik, akár erotikus pózokkal is szórakoztat, mire ész nélkül dobálod le a ruháidat és akkor… Ez persze mese, nem a valóság – de mégis képzeljük el – és akkor kinevet. Ha nem estél ki a szerepedből, akkor meghajtod, mint Singer a varrógépét, hogy elmenjen a kedve a nevetéstől, de előfordulhat, hogy már csak egy röhögő majmot, vagy gilisztát látsz magad előtt és ugye, ki akar egy majommal kikezdeni?
Robert a férfi testeket találta legszebbnek a világon. Remek szeme volt a fotózáshoz és kísérletező kedvében lekapott virágokat, nőket, tücsköt és bogarat is, de a testes, erőtől duzzadó szerszámokkal felszerelt szépségesen szép férfiaknál szebbet nem talált. Szó szerint megkötözte és kianalizálta a szép fiúkat, de sajnos nem csak elméletben és nem csak művészi szemmel. Nekem tetszett ez az érdekes fickó ez a Mapplethotpe, akiről eddig sohasem hallottam és ezért tetszett a film is.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu