Maradj!

Bakancslistához adom
Stay
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 99 perc, 2005

Értékelés:

209 szavazatból
Szerinted?

Sam Foster New York-i pszichiáter (Ewan McGregor) minden igyekezetével azon van, hogy megakadályozza fiatal páciense öngyilkosságát. Henry Letham (Ryan Gosling) egy hét múlva, a huszonegyedik születésnapján akar végezni magával. Miközben Sam egyre mélyebbre hatol Henry tudatalattijának labirintusába, a pszichiáter racionális világfelfogása is omladozni kezd. Sam hamarosan képtelen megkülönböztetni a valóságot az álomvilágtól. Nem tudja, hol végződik az ő, és hol kezdődik Henry világa. A kérdés: ki Henry Letham, és miért zúzza darabjaira Sam világát?
Bemutató dátuma: 2006. április 27. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Sam Foster
Henry Letham
Dr. Leon Patterson
Lila Culpepper
Dr. Beth Levy
Dr. Ren
Mrs. Letham

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
manao jan. 01. 01:28:07 Előzmény Szegényanyád
pont most néztem én is
de a felénél most abbahagyom
1/10
Szegényanyád 2022 dec. 31. - 22:20:32 1/10
Beteg, idióta film. Megfog, nézed és nézed, majd rájössz, hogy egy beteges baromság. Kár volt végignyűglődni ezt az egészet.
1/10
pihes 2021 jún. 02. - 14:33:09 1/10
Ahogy néztem, meg ahogy most nézem, sokaknak sem okozott semmit ez a dráma.
Találni ettől jobbat kell!

1/10
5/10
Ildikó Nóra 2020 dec. 04. - 20:35:23 5/10
A főszereplők miatt néztem meg (Ryan G. magyar hangja nagyon rossz volt, hiányzott Zámbori Soma hangja), jobb filmre számítottam, kissé lassú, többször unalmas és zavaros is. A végére nagyjából összeáll, hogy mit akartak, de Marc Forster többi filmje ezerszer jobb.
Viharsziget 2019 jún. 27. - 01:00:57
Spoiler:

És ha a végén mégse ismeri Ewan a saját barátnőjét, akkor hogy villantak be a fejében az emlékei a barátnőjéről és az eltöltött időkről?
Viharsziget 2019 jún. 27. - 00:54:18
Spoiler!

Először azt hittem, hogy ugyanaz a személyiség, több erre utaló jel és bizonyíték volt, a film is erre próbált utalni, és én sokáig így is kezeltem a filmet. A pasi és a nő együtt éltek, viszont a végén nem is ismerték egymást. Akkor ugrottunk egyet a múltba és akkor ismerkedtek meg? De ezt a másik srác aki meghal honnan tudja? Több idősíkon ment a film, vagy képzelgés volt, vagy álom?

Segítene valaki?
Dolphus Lundgrennus 2018 szept. 22. - 20:13:20 Előzmény lucikam
Ilyen színvonalas és mérvadó értékelésekért viszont bizton érdemes volt billentyűzetet ragadni...javaslom az IMDB-ét csekkolni agyhalál-mentes, józan kritikáért.
1/10
csomolungma 2018 márc. 09. - 12:43:41 1/10
idopocsekolas volt megnezni 1/10
laszlo-1 2017 dec. 21. - 19:09:48 Előzmény olahmiki1959
Off:
"egy jó videó által felvéve a filmet - maga a kényelem, a praktikusság, a tartósság." Ez így igaz, ha beátható idõn belül megnézed. (Az esti filmek végét napi rendszerességgel így veszem fel a feleségemnek, aki közben elalszik. Másnap befejezi, aztán ráveszek mást. Ez a legjobb módszer!) De 5+ év után elkezd romlani a minõsége. (Ez nem szakmai kérdés, hanem TÉNY!)

A CD/DVD sérülékeny és a legkisebb hiba miatt elkezd ugrálni, vagy kidobja a gép, így nézhetetlenné vállik.

"az igazi ínyencek, a zenegyûjtõk egyre inkább keresik a régi, hagyományos bakelit lemezeket, mert azoknak sokkal teltebb, dinamikusabb hangzásuk van...:)" Ez viszont nem igaz. Nem inyencek, hanem gyûjtõk keresik... Mert régen nagy gyûjteményem volt, melyeket szinte új állapotban tartottam úgy, hogy azonnal felvettem kazettára és azt hallgattam. Majd jött a CD korszaka. Azokkal ugyanezt tettem. Sok év elteltével a kazetták tönkre mentek, de amikor a régi lemezekrõl újra akartam felvenni amit nem tudtam CD-n megszerezni, azok egyszerûen élvezhetetleneknek tûntek az addigra megszokott digitális minõséghez képest. Sercegett, pattogott, recsegett-ropogott és a hang spektruma is hiányosabb volt.

Bocsánat az Off-ért!
10/10
Meril 2016 szept. 23. - 02:12:19 10/10
Ez egy üzenet lehet az öngyilkosságra készülõknek. Rögtön a film címében: Maradj. De hát miféle üzenet. Minek maradjak/maradjunk? Hogy ne tudjuk eldönteni mi a valóság és mi nem? De ha a világ illúzió ahogyan Bob Hoskins idézi akkor van e bármiféle értelme a valóság szónak?
theszmolarr 2016 máj. 23. - 00:33:44
Egyenlõre nem értékelem,ahhoz még legalább 2x végig kell néznem.
pool94 2016 febr. 21. - 19:55:35

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy lehetséges a filmben az hogy : Mikor Lila azt mondja még sose kérték meg a kezét... és utána Sam-nek elõjönnek Henry álmai ( Sam tudja ki Lila )>>> ezért elhívja kávézni Lila-t , holott nem ismerheti Lila-t, mert Henry álmában-víziójában volt együtt Sam és Lila , azaz Sam honnan tudja ki Lila ????

bigcroker 2015 nov. 09. - 13:25:38
zavaros, és a végén sem tud kielégítõ magyarázatot adni a történtekre.
a sznoboknak persze minden világos (legalábbis ezt mondják:)
1/10
lucikam 2015 febr. 15. - 21:52:49 1/10
Rohadt szar film volt. Komolyan. Ekkora egy fost még nem láttam. Unalmas, vontatott szar, szemétdomb, már alig vártam, hogy vége legyen, de gondoltam végigszenvedem, hátha majd a vége megváltja ezt az égész szennyet, de sajnos nem így lett.
Edmond Dantes 2015 febr. 13. - 15:22:32
Pontosítanék: nem filmdráma, hanem misztikus thriller v pszicho-scifi thriller...és már itt se vagyok. Eddig rendben is lennénk. Meg a nagy nevekkel is. Semmi egyébbel. Ami rémes, az rémes. Meg kell hagyni, ez is az. Rajongók figyelem: ne küldjetek szappanoperát, valóságshowt és hasonlókat nézni, mert egyiket sem ûzöm. Meg az ilyen cuccot se. Illetve ûzöm: el magamtól.
Péter Wolf 2015 febr. 13. - 14:02:25
Nagyon vicces, hogy a világ egyik legegyszerûbb filmes csattanója is meghaladja néhány átlagnézõ értelmi képességeit. Nem, ezt a filmet valóban nem kell magyarázgatni, mert egy viszonylag intelligens emberi elme a slusszpoént látva aránylag gyorsan képes dekódolni a látott narratívát, akinek ez nem megy, annak felesleges minden szó. Jó, elismerem, annyi minimum kell hozzá, hogy az ember legalább életében elolvasson néhány nem-lineáris elbeszéléstechnikával létrehozott regényt és ugyanennyi megbolygatott idõrenddel mûködõ filmet is lásson elõtte. Aki annak idején bambán nézett a Pulp Fiction után a moziban, de végigpopcornozta az összes Adam Sandlert, az túl sokat tényleg ne várjon magától, ez a film sem neki készült.
olahmiki1959 2015 febr. 12. - 05:55:43
Megnéztem, az eleje érdekes volt, a légköre megkapó, a színészek jók voltak, úgy indult a film, hogy egy feszült, rejtélyes, fokozatosan kibontakozó, izgalmas thrillert fogok látni.
Aztán az egész szép lassan kezdett összekuszálódni, a jelenetek egyre érthetetlenebbé váltak, - miközben az egyes epizódokban a színészi játék végig ugyanolyan színvonalas volt, - és a film végén egyszerûen ki kell mondanom, - akármilyen ciki is ez rám nézve, - hogy tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mit is láttam...

Itt többen azt írták elõttem, hogy ez egy jó film, színvonalas film, de azért majd még egyszer meg kell nézniük, hogy pontosan megértsék, mirõl is szól!
Tényleg?...:)
Akkor majd - eszerint a logika szerint - a könyveket is többször el kell olvasnunk, a színdarabokat is többször meg kell néznünk, hogy megértsük õket???
Köszönöm szépen, ezt inkább nem kérem!...:)
A másik, hogy - szerintem - ha itt a fórumon, a hozzászólók egymásnak próbálják elmagyarázni, hogy mi történt a filmben, és hogy melyik jelenetnek mi volt az értelme, akkor ott nagy baj van.:D
Akkor ez azt jelenti, hogy a rendezõkém túl sokat akart markolni, a forgatókönyvíró meg a nagy igyekezetben, hogy valami baromi rejtélyes, izgalmas, fordulatos, nagy csattanóval megspékelt sztorit írjon, egyszerûen túlvállalta magát, a történet kicsúszott a kezébõl, és egy nagy zagyvaság, egy katyvasz lett belõle.:D

Az biztos, hogy én nem fogom még egyszer megnézni, annyit nem ér az egész, hogy újabb 2 órát elpazaroljak rá az életembõl...:)
offtopic
Öreg Halász 2015 febr. 11. - 15:57:28
Én meg azt mondom, hogy a kábelszolgáltató STB-én kértem rögzítési lehetõséget, ez a lehetõ legkényelmesebb és leggyorsabb. Kb 20 mp. alatt beállítom a felvételt, egyszerre több csatornát is lehet felvenni. !!!

Akkor nézem meg amikor ráérek, megállíthatom, a reklámokon gyorsan túlmegyek, kb 50 óra anyagot tudok rögzíteni. Átlagosan 20 film van tárolva, melyeket törlök és cserélgetek. Van videóm, de azt már 5 éve be sem kapcsoltam, DVD-t is ritkán nézek, film tárolásra ez a leggyorsabb és kényelmes eljárás, mint az internetrõl való letöltés, az macerásabb.

a ma esti Maradj címû filmet is rögzítem a késõi adás miatt.
offtopic
Péter Wolf 2015 febr. 11. - 15:44:59
Hát nem tudom, de a tévébõl felvenni szerintem ezerszer macerásabb, mint letölteni. Már eleve szinte sohasem az eredeti képaránnyal vetítik a filmeket a magyar tévében, szinte mindent leszinkronizálnak és a reklámokról meg a csúszásokról még nem is beszéltem. Persze, lehet, hogy mostanában már be lehet állítani a kütyüket úgy, hogy a reklámokat kihagyja, nem tudom. Mindenesetre ezt a filmet én múltkor úgy néztem meg, hogy felmentem az internetre, letöltöttem félóra alatt a filmet, kerestem hozzá feliratot és remek minõségben végignéztem. Bevallom, nem sikerült meggyõzni, nekem ez a legegyszerûbb módja a filmnézésnek otthon. Bizonyos fokig én is szeretem a régi dolgokat, sõt, a könyv és a bakelitlemez nagyon rendben van, hiszen az analóg hang valóban teljesen más, illetve a könyvtõl sem bírnék megválni soha. De a tévé, és fõleg, amilyen módon vetítik ott a filmeket, egyszerûen nekem már réges-régen nem fér bele, borzalmas, vállalhatatlan. De persze, ti tudjátok, jogotokban áll felvenni filmeket a tévébõl, szóval, egyáltalán nem akartam megbántani senkit, csak értetlenkedtem.
offtopic
cocomanó 2015 febr. 11. - 13:33:48
Felvenni praktikus dolog. Én rendszeresen szoktam. A DVD lejátszó (amit tényleg riktán használok DVD-zésre) felvenni is tud a belsõ memóriájába (is), méghozzá sokmindent. Kényelmes visszanézni amikor csak akarom, utána pedig kitörölni. Ezt tényleg nehéz manapság megérteni?
Összes hozzászólás