Margaret: Hosszú menet Finchley-ig

Bakancslistához adom
Margaret Thatcher: The Long Walk to Finchley
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol életrajzi dráma, 2008

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Margaret Thatchernek tíz évébe tellett, mire konzervatívként bejutott az angol Parlamentbe. Ez a film ezekre a küzdelmes évekre fókuszál, és kendőzetlen bepillantást nyújt a történelem egyik legbefolyásosabb női politikusának kezdeti lépéseibe. A későbbi miniszterelnök már egészen fiatalon eldöntötte, hogy bejut a parlamentbe, de ez a törekvése konzervatívként - egy tradicionálisan férfiak által irányított párt tagjaként - soha nem ígérkezett fáklyásmenetnek. Margaret ambícióinak azonban még az olyan konzervatív párttagok sem tudtak gátat vetni, mint Sir John Crowder, akinek a helyére pályázott, és aki nyíltan kijelentette, hogy őt egy nő nem követheti. Az eltökélt nő egyedülálló kampányba fogott, melyből nem hiányozhattak az ajtótól ajtóig tartó személyes megkeresések sem, ám még így is folyamatos elutasításra talált. Ám soha nem adta fel, mert jól tudta, hogy a győzelemhez egy csatát néha többször is meg kell vívni.

Stáblista:

Szereplők

Margaret Thatcher
Alfred Roberts
Ted Heath
Patricia Hornsby-Smith

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Beya 2013 szept. 26. - 19:45:31
Ez a film még múltkor Margaret Thatcher ifjú évei néven futott. Most találtam meg a felvételt, amit készítettem anno, és ott is ezt mondják be a film elején. Nem tudom miért kell állandóan variálni a címeket. Elõszörre nem vették észre, hogy nem túl pontos a fordítás? :D
10/10
Jim Hacker 2012 nov. 02. - 09:40:11 10/10
Remek játékfilm egy ismert politikusnõ fiatalkori próbálkozásairól. A film készítõi egészséges egyensúlyt találtak a késõbbi miniszterelnöknõ magánéletének és karrier építésének bemutatása között. Ez a film egyik erénye.

Az alcíme: How Margaret might have done it - vagyis ahogyan talán megtörtént. Sokkal élvezetesebb így az átlagnézõ számára, és a készítõknek sem kellett a minimálisnál nagyobb elkötelezettséget vállalni a politika 'nagyágyúi' iránt. Nagyon jó poénok és karikatúrák sora hallható/látható végig a filmben. Ez egy kifejezetten könnyed, helyenként igen szórakoztató alkotás, ami a Thatcher házaspárt alakító két kiváló színésznek is köszönhetõ.

A politikát nagy ívben elkerülõknek illetve a Margaret Thatcher-t utálóknak is érdemes megnézni!