Marguerite

Bakancslistához adom
francia-cseh-belga komédia, 2015

Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?

Marguerite Dumont, az erősen fals hangú, ám annál tehetősebb vagyonú francia hölgy rendszeresen "megörvendezteti" barátait hangversenyeivel. Az összegyűlt ismerősök azonban alig várják a koncert végét - az összejövetelek parti része sokkal kecsegtetőbb számukra, mint Marguerite éneklése. Egyikükben sincs elég bátorság, hogy szembesítse az asszonyt az igazsággal. Marguerite így abban a hitben él, hogy csodálatos énekhangja páratlan, s elhatározza, hogy megmutatja tehetségét az egész világnak...
A filmdrámát egy igaz történet inspirálta.
A film címszereplőjét alakító Catherine-t Frot-t a "legjobb francia színésznőnek járó" César-díjjal jutalmazták 2016-ban.
Bemutató dátuma: 2015. december 24. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    2015
    Arany Oroszlán jelölés: Xavier Giannoli

Hozzászólások

Szerinted?
Belmont nov. 13. 19:09:16
Ami a leírásból nem derül ki: ne szimpla vígjátékra számítsatok, ez egy groteszk szatíra, függetlenfilmes vonásokkal: vándorcirkuszos paprikajancsi szereplők, abszurd jelenetek laza egymásutánja. Persze van egy sajátos hangulata, ami miatt „nézeti magát".

Viszont az nem volt épeszű, aki erre 12-es karikát rakott. Kedves szülők, ez akkora piros 18-as film, hogy csak úgy füstöl. Néhány jelenettől kiégett a retinánk, egy életre megsebzett, olyan beteg és gusztustalan volt.
4/10
Oooo okt. 25. 14:13:10 4/10
Még hogy komédia!?!
A legcsekélyebb mértékben sem!
6/10
MissAmerika okt. 22. 19:24:10 6/10
Kicsit lassú, kicsit vontatott, a vége meg olyan zavaros, viszont a kivitelezés látványos és van azért egy szerethető hangulata a filmnek.
Edmond Dantes 2020 dec. 14. - 13:58:20
Na, ezt a filmet biztosan nem neznem meg, a jelek szerint kicsit sok benne a "kavar". Marguerite Dumont neven egy sikeres filmszinesznot tart szamon wiki: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Margaret_Dumont Ha obelole es Florence Foster Jenkinsbol maszatoltak ossze egy fiktiv 3. figurat, az szimpla hamisitvany. Ettol meg tetszhet masoknak, de nem nekem.
10/10
FrippRóbert 2020 dec. 14. - 11:17:00 10/10
Lenyűgöző film, szuper alakítás a főszereplő részéről. Sokrétű alkotás, ahol a szeretet, részvét, odaadás, alázat, szánalom, képmutatás, cinizmus, gátlástalanság, utálat, sokszor egymástól elválaszthatatlanok, együtt jelennek meg. Florence igaz történetét csak felhasználja az alkotó, teljesen más helyszínbe és időbe helyezve egészen más lesz hangsúlyos. Az ilyen hozzászólásoknak, mint "Az a baj hogy a film még csak köszönõviszonyban sincs a valósággal!" nincs sok értelme, ez egy fikció. "Lejárató filmnek" végkép nem nevezném, hisz sokkal több szeretet jelenik meg benne rejtetten, amit persze sokan nem vesznek észre.
Gina525 2020 aug. 05. - 18:33:33
Ez egy nagyon jó film. Én azt hittem, hogy ez is Florence-ről szól. Mindenesetre sokkal jobban tetszett, mint a Meryl Streepes film.
10/10
bobbentyu 2016 okt. 27. - 22:22:50 10/10 Előzmény karesz76
Igen, a valóságban Florence Foster Jenkins volt ennyire tökéletlen hanggal megáldott teremtés.
A filmben elhangzó Éj királynõjének áriája Florence elõadásában:
https://www.youtube.com/watch?v=V6ubiUIxbWE

Egyébként Meryl Streep fõszereplésével is készült egy életrajzi film Florence Foster Jenkinsrõl. Nekem ez jobban tetszett.
karesz76 2016 okt. 05. - 15:32:16
Az a baj hogy a film még csak köszönõviszonyban sincs a valósággal!

A valóság az hogy Margaret Dumont a filmmel ellentétben közel sem volt ilyen szerencsétlen, és tehetségtelen.
Több Broadway darabban játszott fõszerepet, és filmekben is feltûnt. és ami a legfontosabb, ha nem is volt tökéletes a hangja, azért annyira szörnyû sem volt mint ahogy ezt a filmeben beállítják. Nem tudom, hogy lehet úgy életrajzi filmet csinálni, hogy ennyire messze van a valóságtól. Ez inkább egy lejárató film.
Nem azt mondom, hogy ne nézzétek meg, mert aki szereti ezeket annak szórakoztató. De kezeljétek nagyon fenntartással!

Az igazi Margaret Dumont:
https://www.youtube.com/watch?v=uSsUoxlSADk
https://www.youtube.com/watch?v=C6jmc-qY9Rw
https://www.youtube.com/watch?v=pjMIs6fjAos
5/10
blaze86 2015 dec. 25. - 16:51:01 5/10
Sajnos annyit hoz a film, amennyi az ajánlóból kiderül :( Pedig nem rossz az alapkoncepció, sõt egy-egy érdekes pillanat el van benne dobva (pl. a komornyik fotózási hobbija), de ehhez képest a film elsõ fele nagyon elnyújtott (én az elsõ 15 perc utáni fél órát egy az egyben ki is húznám, mert utólag sem adott hozzá semmit a filmhez), és úgy általánosságban kicsit "ügyesebben" meg lehetett volna rendezni a filmet, itt megint leginkább a dinamikára gondolok. Az énektanár érkezésétõl indul be igazán, és az utolsó képkockákra el is hittem, hogy ez lehetett volna egy jó kis alkotás is... Valahogy mégsem klappol. Persze, ízlések és pofonok, de hadd mondjak még egy érvet: a "vasárnap délutáni filmdráma" köntös helyett (tényleg lett volna idõ kimenni egy-egy teáért közben, sajnos a dialógok és a színészi játék sem volt megragadó) ebbõl a sztoriból akár egy pszichodrámát is ki lehetett volna hozni, valami olyat, mint egy (rém)álom, vagy belebújni jobban a nõ "agyába", feldobva asszociatív képeket, és felejtve a linearitást. Ehelyett minden ment, mint a kintornás doboza, olyan monotonul.
Ja, és a filmzene sem épp erõssége a filmnek (volt??), pedig annyi tehetséges zeneszerzõ van Európában is...

5/10 (a néhol szép képekért és 1-1 jó ötlet miatt)