Marie Kroyer

Bakancslistához adom
dán-svéd életrajzi dráma, 102 perc, 2012

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A huszadik század elején Marie feleségül megy a világhírű dán festőhöz, P.S. Kroyerhez. A házaspár egy csapásra az ország leghíresebb párjainak egyik lesz. A kor minden nagy és befolyásos embere azt szeretné, ha Kroyer lefestené. Marie, akit Európa egyik legszebb nőjének tartanak, a lányával Vibekével együtt megtapasztalja mindazt, ami ezzel együtt jár: a partikat, a pezsgőt és a luxust. Ám mindez csak a felszín. Valójában pokol az életük Kroyer mellett, aki mániákus depresszióban és szifiliszben szenved.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
jooasszony 2013 dec. 10. - 00:34:22
A Hódító Pelle és a Jeruzsálem rendezõje ismét nagy dobásra vállalkozott ezzel a filmmel.. emléket állítani az irigyelt, ünnepelt társasági szépségnek Marie Kroyernek, aki a legismertebb, ragyogóan tehetséges dán festõ felesége volt (akinek egyik leghíresebb festménye a Fürdõ gyerek Magyarországon kiállított remekmû). Férje számtalan képén megörökítette, Marie mai szemmel is kivételesen gyönyörû nõ volt. Sokan csodálták akkoriban tehetségét ( õ maga is festõ volt), mûveltségét és nagyvilági életét és kevesen tudták , hogy milyen nyomorúságos életet élt a nagy mûvész mellett.

Sajnos a film nem megy nagy mélységekbe, így számomra Marie döntései megmagyarázhatatlanok, többek között számomra az sem érthetõ, hogy ez a ragyogó és gazdag nõ mit keresett a testileg-lelkileg-mentálisan tönkrement koravén ember mellett. Pedig a téma sokkal nagyobb érzékenységet és körültekintést érdemelt volna.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu