Film

Martha Ivers furcsa szerelme /The Strange Love of Martha Ivers/

magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 114 perc, 1946 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

  Sam Masterson még ifjúként úgy hagyta el Iverstownt, hogy a városban gyilkosság elkövetésével gyanúsították. Évekkel később véletlen folytán látogat el ismét a városba, ahol az egykori végzetes estén jelen lévő Martha Ivers és Walter O'Neil köztiszteletben álló házaspár. Martha, aki hatalmas vagyont örökölt, még mindig vonzódik régi barátjához, különösen, mivel férje, akit éppen kerületi ügyésznek választottak, gyenge jellemű, iszákos alak. Egy azonban még mindig összeköti férjet és feleséget: egyikük sem akarja, hogy Sam felfedje a titkot, mi is történt valójában a gyilkosság éjszakáján.

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Martha Ivers
  Sam Masterson
  Antonia "Toni" Marachek
  Walter O'Neil
  Mr. O'Neil
  Sam Masterson fiatal korában
  Bobbi St. John

  Alkotók

  Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (1947) - Legjobb forgatókönyv jelölés: John Patrick

  Vélemény:


  2015. október 30. 22:19
  Jó film, csak a filmzene zavart. Mintha Rózsa Miklós már a Ben-Hurra tréningezett volna, egyszerűen nem illik a túl epikus, máshol pedig túl érzelmes zene a jelenetekhez. Pedig amúgy csodálatos muzsika.

  2015. október 28. 05:59
  Tényleg nagyon jó film, jó színészi alakításokkal, izgalmas történettel, csavaros befejezéssel.
  Viszont néhány évvel ezelőtt a Duna-tv valóban lekeverte a film végét, mert akkoriban átvették a kereskedelmi tévék gyakorlatát, akik soha nem engedik lefutni a stáblistát, hanem azonnal levágják a filmek végét, nehogy a "hülye" néző átkapcsoljon valahová.
  Kíváncsi vagyok, most hogyan fogja leadnia a Duna tv a filmet. Remélem, teljesen, ahogy kell.

  2013. szeptember 28. 11:58
  Izgalmas, jó film.

  Összes hozzászólás