Marty

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 90 perc, 1955

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Marty Pilletti egy kedves, de gátlásos hentes, aki harmincon túl még mindig az édesanyjával él New York Bronx negyedében. A Mama leghőbb vágya, hogy Marty végre találjon egy rendes, házias olasz lányt, akit elvehet feleségül. De Marty sajnos nem is elég jóképű, nem is elég vonzó ahhoz, hogy a lányok felfigyeljenek rá. Társasági élete kimerül abban, hogy a helyi kocsmában hallgatja a barátait, akik a hódításaikkal dicsekszenek. Egyik este azonban, egy táncmulatságon megismerkedik Clarával, a csúnyácska tanítónővel, akit az udvarlója épp ejtett egy csinosabb lány kedvéért. Clara Martynak sírja el a bánatát. Marty boldogan mutatja be a lányt anyjának és a barátainak, de a fogadtatás nem egészen az, amire várt...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Marty Pilletti
Clara Snyder
Mrs. Pilletti
Catherine nagynéni

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
ad mala 2015 febr. 09. - 08:36:31
Jó film, ugyanakkor a Marty-n kívüli karakterek egytõl egyig rémesen idegesítõek, bizonyos jelenetek (a verandán pl.) különösen rosszak, és egyfajta ripacskodás volt amit a színészek is mûveltek (ebben mondjuk benne volt az olaszos gesztikuláció is persze). Ernest Borgnine viszont tényleg nagyot alakított, remek volt.
99x 2011 jan. 02. - 21:33:23
micsoda film! Öröm volt nézni. Eredeti nyelven néztem meg és örülök is neki, mert így sokkal jobban átjött az egész.. Na ez tényleg jó program estére.
Miki1900 2008 aug. 08. - 15:22:22
A Hálózat forgatókönyvét Paddy Chayefsky írta, aki az 1950-es évek amerikai televíziózásának, a „hõskor”-nak az egyik jelentõs alakja volt. Õ írta a forgatókönyvét a Marty (1955) címû drámának, amely eredetileg a televízió számára készült, de kiugró sikere miatt a mozik mûsorára is felkerült, sõt több kategóriában Oscar-díjat is nyert. (Az egyiket Chayefsky kapta a szkriptért.)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu