Marvel - A Megtorló

Bakancslistához adom
The Punisher
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm-sorozat, krimisorozat, 53 perc, 2017

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

A családja meggyilkolásáért felelősekre vadászó egykori tengerészgyalogos egy katonai összeesküvés közepében találja magát.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
The Cortez febr. 20. 14:58:12 8/10 Előzmény Sz. Péter
Az a gáz, hogy nem azt csináltak belőle. Nem biztos, hogy összecsapták volna. Ha ebből kivágták volna a felesleges részeket, akkor egy faszán összerakott film lehetett volna.
Sz. Péter febr. 19. 22:30:07 Előzmény The Cortez
Épp az a pozitív, hogy nem nagyjátékfilm készült belőle.
Csak összecsapták volna szokás szerint.
8/10
The Cortez febr. 19. 20:51:39 8/10

1. évad

Véres, brutális, darkos, drámai és rohadtul igényes. Ez a Marvel eddigi legföldhözragadtabb agymenése, mivel ebben aztán tényleg semmiféle természetfeletti dolog nincsen, sőt még csak utalgatásokat sem lehet hallani a "szuperhősösebb" produkciókra. Erőszakban köröket ver a korábbi, jóval gyengébb Megtorló próbálkozásokra (főleg a thomas jane-esre), stúdión belül pedig az ezelőttig megjelent két Daredevil évadra is.
Jon Bernthal a tökéletes Punisher (ez mondjuk már 2016-ban kiderült), egyben ő a Marvel egyik legeltaláltabb, leghitelesebb castingja. Egyszerre van meg benne minden, ami a karakterhez kell, illetve ami a régebbi verziókból hiányzott, vagy csak részben volt jelen: megfelelő testalkat, kondíció, kisugárzás, hang, attitűd stb. Eljátszotta már a szerepet Dolph Lundgeren, egy 80-as években készült B-kategóriás akciófilmben, valamint Ray Stevenson is nyújtott 1 teljesen semmilyen alakítást 2008-ban, de a valódi ”büntetés” Thomas Jane szerencsétlenkedése volt egy kegyetlenül minősíthetetlen moziban, szóval épp ideje volt már 1 minőségi színésznek és alkotásnak. Bernthal mellett a többi előadó szintén remekel, mivel meglepően erős stábot sikerült összehozniuk az alkotóknak.
A sztori lassan építkezik, ráadásul ez a sorozat ugyancsak az évad közepe tájékán indul be igazán, de szerencsére kellően érdekes, izgalmas, csavaros, részletes meg átgondolt bosszúhadjáratot tudtak a főszereplő köré írni. A szériában hatalmas súlya van a drámának, néhol akad 1-2 poén, de ezek nem teszik komolyan vehetetlenné a történetet. A cselekményben politikai + egyéb érettebb témákra egyaránt fontos hangsúlyt fektetnek: van itt fegyvertartás kérdés, háborús bűnösség, háborút követő, társadalomba való visszailleszkedés stb.
A nagy egészet tekintve, a The Punisher 1 komor, sötét, nyers, valamint nagyon igényes bosszúfilm... lehetne, ha a Marvel moziba küldte volna.

Negatívumok: gyenge CGI (bár ennek száma minimális) + hogy nem nagyjátékfilm készült belőle.

10/10


2. évad

Fordulatosabb és durvább (az edzőtermes verekedés, brutalitás terén köröket ver az előző meg a 3 Daredevil szezonra összességében), mint a szintén lassú sztorivezetésű, ezelőtti évad, de még így sem sikerült felülmúlnia. Behoztak pár új szereplőt, miközben a sorozat egyik meghatározó mellékfiguráját, indokolatlanul eltüntették a picsába. Billy Russo Jigsaw-ként való megjelenése hatalmas nagy csalódás (röhejes módon, a 2008-as Punisher: War Zone-ban sokkal faszább volt az ottani karakter design-ja), viszont hozzá kötődik a Marvel első perverz szexjelenete- illetve Joker & Harley Quinn-szintű, szociopata románca. Az új, Sean Pennre hasonlító, vallási fanatikus ellenség történetét + drámáját egészen a fináléig apránként adagolják, ahol végül aztán igaz nagy nehezen, de legalább mindkettő kiteljesedik. Az utsó részben akadnak utalgatások a folytatásra, amelyből úgy néz ki, egy darabig nem nagyon lesz semmi. A lezárás vagányra, egyben stílusosra sikeredett.

7/10
10/10
UncleSam 2021 júl. 31. - 21:15:21 10/10
Hát, ehhez a Netflixes Punisher sorozathoz képest a John Wick egy mesefilm. Akciókban lazán felülmúlja, a verekedések életre-halálra meg fenomenálisak. Az elején Jon Bernthal-t nem tartottam jó választásnak, de kiderült, hogy jobb nem is lehetne. 10/10.
5/10
somogyigabor78@gmail.com 2021 márc. 08. - 17:26:44 5/10
Az első négy rész brutál. Jon Bernthal nagyon hozza a szerepet. Izgalom, akció. Azután kezd szétesni, előre tudod egy két jelenet végét, többször bevágják ugyan azt a vágóképet pl: autósüldözés, engem nagyon zavar, főleg, hogy manapság minden hülyegyerek tud driftelni akár egy 1.6 os szarral is, nem hogy egy mustangal. Azután jönnek következetlenségek, a tipikus Amerikai bugyutaságok, lelki megrázkódtatásokon át eső idegesítő karakterek stb. Kicsit olyan, mintha az első részeket jól megcsináljuk, azután jön a lóvé, és mindegy milyen lesz ki van fizetve hozzáállás érződnek.
6/10
Kartal06 2020 jan. 03. - 15:46:10 6/10
Sajnos csak 6 pontot tudok rá adni. Nekem a "Punisher" az akcióról kell szóljon.
Persze van benne akció, de inkább pszichodráma. Sajnos ez a sorozat is elköveti azt ami nálam hibának számít, vagyis úgy teszik izgalmassá és fordulatossá a cselekményt, hogy telerakják a filmet következetlenségekkel. Már a Daredevilben is ezt csinálták a készítők, csak ott sokkal rosszabb volt.
***Spoiler*** Amikor a belügyesek csapdát állítanak a szépfiúnak...értsd rákészülnek alaposan, körbeveszik őket. Persze a szépfiú meglóg...Annyira borítékolható volt már amikor elindult az akció,hogy ez lesz. Én úgy gondolom, hogy amikor ilyen szinten körbe zárnak valamit onnan meglógni nem lehet, a jelenet magáért beszél, engem szimplán felidegesített. :) Az íróknak ezt nem így kellett volna megoldani, ha azt akarták,hogy szépfiú megússza a dolgot. Sajnos nem ez az egyetlen hibája a sorozatnak, ami ettől függetlenül jó és ajánlható. Úgy gondolom egy forgatókönyvet meg lehet úgy is írni hogy jó legyen, de manapság ez nem divat, kb azt csinálja mindenki van egy alapsztori rakjuk tele fordulatokkal, hogy a néző meg hökkenejen. Sajnos ettől teljesen irreális lesz az egész, persze sokakat ez nem zavar mert ugye ez egy film, ráadásul marveles film.
10/10
Neo 077 2019 márc. 23. - 08:06:24 10/10
Kedvenc soroztatom 10/10 Frank Castle
Uncle Drew 2017 nov. 15. - 09:17:12
Magyar feliratos elõzetes a holnapután érkezõ The Punisher sorozathoz:

https://www.youtube.com/watch?v=hoYPvKG581E
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu