Mary Poppins visszatér

Bakancslistához adom
Mary Poppins Returns
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai családi film, fantasy, musical, 130 perc, 2018

Értékelés:

78 szavazatból
Szerinted?

A Mary Poppins visszatér a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Nővére, Jane anyjuk nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan az életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.
Bemutató dátuma: 2018. december 20. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Mary Poppins
Michael Banks
Jane Banks
William Weatherall Wilkins
Mr. Dawes Jr.

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
dorado 2020 nov. 21. - 16:29:47 3/10
Soha nem nézném meg újra, pedig nagyon vártam, mert az eredeti kedvencem. A moziban anno simán elaludtam rajta, nívótlan, a zenéje borzalmas. Így 2 év távlatától elmondhatom, az ég világon semmi nem maradt meg belőle.
8/10
BBali06 2020 okt. 15. - 22:15:34 8/10
Nagyon vártam már ezt a filmet, hiszen mint sokaknak, nekem is nagyon bejött az eredeti film. Azonban volt egy olyan érzésem, hogy ugyanazt látom, csak 3 gyerekkel. És valahol a távolban kerestek egy papírt, ami néha előkerült. Mondjuk a Colin Firth (farkas az ötletes volt, de ennyi. Gyerekmese inkább, de mivel lényegében ugyanaz,. mint a ,,régi", ugyanolyan szuper, ezért magas pontot adnék rá, csupán a másolás a pontlevonás oka.
axis85 2020 aug. 15. - 21:44:40
Valahogy az ment végig a fejemben, hogy ami x évvel ezelőtt működött, az ma már nem feltétlen. Az eredeti egy klasszikus, és szeretjük, és pont az a bája, hogy benne van az a kissé régies hangulat is. Ha például egy az egyben leforgatnák most a Muzsika hangját (és amúgy nem létezne az eredeti változat), szerintem nem kapna valami jó fogadtatást. De az is igaz, hogy a régi film tükrében nagyon nehéz ezt a filmet megítélni, mert az embernek eleve vannak érzései az előző film kapcsán, és óhatatlan az összehasonlítás. Viszont részemről sokkal jobb próbálkozásnak tekintem a Banks úr megmentését.
RigbyTheMad 2019 júl. 17. - 13:42:36
Elkezdtük nézni a párommal, de nem gondoltuk volna, hogy az 50. percig fogunk jutni. A szövege az nagyon értelmetlen nincs bajom az éneklős filmekkel szeretjük a Disney filmeket, de ez valami förtelem. Még gyerekeknek sem ajánlanám, mert ez olyan hogy még egy gyereket is lekicsinyíti mintha a gyerekek valami degenerált retardáltak lennének. Ez a szint nagyon az alja már. Ezt soha nem mutatnám meg a gyerekemnek az is biztos. Mert aki megnézeti ezt a gyerekével az biztos, hogy a gyereke retardált lesz....
5/10
Bigpapa 2019 máj. 05. - 08:24:39 5/10
Ez borzalmas. Én most nézem a neten, de a dalok is iszonyatosak, nem fülbemászóak, konkrétan az első rész koppintása,semmi eredeti ötlet benne. Emily szép nő, vele nincs bajom, de ez valóban nem volt más,mint egy karácsony előtti pénzeső a Disneynek.
Az eredetit minimum 200x láttam, szinte kívülről fújom, évente 1-2x biztos megnézem,de ezt szerintem soha se fogom többet megnézni. Kétséges az is, hogy befejezem-e? :D
5 pont, mert ez egy rossz másolat sajnos.
10/10
Gollam24 2019 ápr. 14. - 13:28:42 10/10
Amit most valójában gondolok erről a filmről azt inkább nem írnám le, nehogy kitiltsanak az oldalról, úgyhogy diplomatikus leszek:
Egészen fantasztikus, ahogy a Disney-studio bátran hozzányúl, leporol régebbi, általában általuk legyártott filmklasszikusokat vagy rajzfilmeket, azokat újragondolva, a mai kornak megfelelő technikai színvonalon leforgatja és prezentálja, s nem utolsó sorban elképesztő, hogy ezzel mekkora gigantikus bevételt generál magának.
Félelmetes, a marketing osztálynak jár a dícséretes 5-ös.
7/10
sankara 2019 ápr. 13. - 20:24:36 7/10
A sok negatív kritika miatt tartottam ettől a filmtől, de Emily Blunt miatt adtam neki egy esélyt, és nem bántam meg. A történet kedves és szerethető, jóság van benne., különlegesen tálalva. A betétdalok jó része viszont nekem sok volt.
1/10
pihes 2019 ápr. 07. - 16:09:04 1/10
Már sráckoromban sem kedveltem a zenés fantáziálást, és ez a mai napig nem változott!

1/10
offtopic
Robzombi 2019 ápr. 02. - 12:49:24 Előzmény padavan76
Ezt nem tartják történelmi hamisításnak ? :DD Nem is értem hogy a fenében lehet hogy Mary Poppins nem fekete ?
Amugy ez is olyan film amit önszántamból biztos nem nézek meg. mivel ugyanaz mint az első rész, csak felcserélt szerepkörrel. Max ha majd egyszer valamelyik tv adó adja, és nem lesz jobb. (Sok mostanában a giccsparádé Ugyanaz vonatkozik erre is mint a Barátom Róbertgida-hoz írt szövegem.

Komolyan várom már a Hó(t)feketét !
Vagy a fekete Robinson-t a Fehér Péntek-jével :)

Tudom rasszista Pista vagyok. Pedig nincs gondom azzal hogy feketék játszanak fő szerepet, de azzal már igen, hogy ha direktbe nyomják be ölet olyan szerepekre, amik eddig fehérek voltak, csak hogy meg legyen az a fene nagy egyenlőség. De az nem baj ,ha az utcán lelőnek egy feketét, mert azt hiszik fegyver van nála.

6/10
padavan76 2019 ápr. 02. - 11:30:18 6/10
A ruhák, a környezet alapján ugyanakkor játszódik, mint az első rész, pedig azóta eltelt legalább 25 év. A Banks szülők meghaltak, a gyerekek felnőttek, de az öreg ember, aki már az első részben is öreg volt, él és virul, ugyanúgy lövöldöz az ágyújával.
A legszebb mégis a túltolt pc. Ebben az időben még nem élt annyi néger Angliában mint manapság. De aki élt, az sem volt nemhogy egy bank ügyvédje, de még a bankvezér titkárnője sem. Azon meg már meg sem lepődünk, hogy a két ügyvéd közül a néger a jóindulatú, a fehér pedig a rossz.
6/10
Hozzászóló János 2019 márc. 20. - 12:18:53 6/10
Olvasta valaki a könyvet? Én nem, de meglepődnék, ha P. L. Travers valóban ezt a történetet írta volna meg egy évvel az első rész után. Ez olyan Disney-s. Pont mint a Star Warsban, hogy a régi szereplők felnőnek, megöregszenek, most már az ő gyerekeik a főszereplők, és eljátsszák egy kicsit átírva az első részt.
A zenék messze nem olyan jók mint az eredeti filmben. De lehet, hogy eredeti hanggal jobbak. Viszont Emily Blunt nagyon jó Mary Poppins. Ő viszi a hátán ezt a közepes filmet.
1/10
Lambada 2019 jan. 04. - 22:58:50 1/10
Bűn rossz film! Kártérítés járna a nézőknek.
Gyerekeknek nem lenne szabad megmutatni, olyan mértékben ízlésromboló
Vajon miért kell minden szemetet behozni Amerikából?
1/10
10/10
pasami 2019 jan. 01. - 18:47:26 10/10
Utóbbi idők egyik legjobb mozi élménye volt számomra. Már az első öt percben beszippantott a világa és végig ott is tartott, én úgy éreztem méltó az eredeti filmhez, Emily Blunt maga volt a tökéletes Mary. Gyerekeknek ajánlom és azon felnőtteknek akik mernek gyerekek lenni. Az igazi tényleg felnőttek unni fogják...:)
1/10
savernake 2018 dec. 30. - 10:00:39 1/10
Huhhhh...Mary Poppins visszatér. Ja kénytelen visszatérni, ugyanis védencei, a Banks gyerekekek felnőttként ismét gatyábarázásra szorulnak. Michael Banks háromgyermekes családapaként éppen a kilakoltatás felé sodorja a családját és nálam el is nyerte "minden idők legunszimpatikusabb apafigurája a vásznon" díjat, infantilis és balfék karaktere sem nem vicces sem nem aranyos.
Ez az alaphelyzet és ami ezután következik az olyan ízléstelen giccsparádé, ami Disney musicalhez képest is sok, annyira megviseli az ember összes érzékszervét és idegrendszerét, hogy az enyém fel is adta, pár percre elaludtam (vagy inkább kómába estem). A film abszolút mélypontja Meryl Streep pár perces jelenete, egyszerűen nem hittem a szememnek és azóta sem tértem magamhoz.
10/10
Antal Kellner 2018 dec. 29. - 17:04:54 10/10
Szerintem méltó folytatása lett,az "első résznek"!
Megmaradt a film, varázslatos hangulata és őszintén bevallom egy percig sem találtam unalmasnak,
vagy vontatottnak. Nagy merészség volt hozzá nyúlni a történethez,hisz az eredeti egy klasszikus remekmű! Itt valahogy az egész sztori érdekes,és az összes dal fülbemászó.
Az első részben csak két dal van ami kétségkívül jellegzetes,és megmarad mindenkiben. Itt majd idővel kiderül lesz e ilyen,de semmiképp sem mondható rossznak.
Mindent összevetve nekem/künk tetszett,és csak ajánlani tudom mindenkinek.
Tényleg valóban néha,felnőttként elfelejtjük milyen volt gyereknek lenni. ;)
9/10
seszter 2018 dec. 29. - 13:03:49 9/10
Nem tudom, miért húzzák le így ezt a filmet. Keresztlányommal (8 éves) néztük meg, mindkettőnknek jó élmény volt. Szerintem gyerekekkel kiváló időtöltés. Az egyetlen hátránya talán, hogy nagyon hosszú, annyi jelenet van benne, amiből két film is kitelt volna... Viszont mindig jön valami fordulat, kaland, ami végül is fenntartja a figyelmet. A moziból kijőve a keresztlányom megölelte a biztonsági őrt, és ugrálva dúdolgatta a dalokat. :)
1/10
deddie70 2018 dec. 26. - 17:45:56 1/10
Ez körülbelül olyan volt, mintha a Várparasztosi falunapon, a helyi művelődési ház amatőr színjátszó társulatának egyik rosszul sikerült premierjére ültem volna be...
1/10
Dj TrancEmotioN 2018 dec. 21. - 19:56:44 1/10
Csak a szokásos Disney stúdió által újraforgatott gusztustalan módon ünnepi időszakra időzített (ha már idén decemberre nem készült egyetlen Disney féle Star Wars) végtermék. Folytatásként harangozták be azt hogy szinte ugyanazt a klasszikus történetet nézhetjük újra amit évtizedekkel ezelőtt csak feleolyan jó dalokkal, tízszer több giccsel és milliószor kevesebb szeretettel. Ez a film nem nosztalgiának készült hanem hogy ebben az egyébként is költséges időszakban még ez Disney nyáladzás is elszedje a maradék pénzt a családok kasszájából teljesen pofátlan módon.
6/10
kisma 2018 dec. 20. - 15:21:51 6/10
Ma délelőtt megnéztem a Mary Poppins visszatér című filmet. Először is azt kell leszögezni, hogy a film a látványon kívül semmi másban sem érhet a nyomába a Julie Andrews főszereplésével készült első résznek.

Kezdjük a legfontosabbal: Emily Blunt nem rossz, de nem Mary Poppins. Valahogy mindvégig idegen volt a szerepben és kifejezetten nehezen vált megkedvelhetővé az általa játszott dadus.

A történet felettébb infantilis, de végül ez nem olyan nagyon nagy probléma. Ami nagyobb, hogy az egész film túlontúl színpadias. Sokszor olyan érzésem van, mintha egy színházi darabot néznék. Az animációs rész nagyon szép, jól sikerült, de abban is belerondított egy felettébb teátrális előadás (mondjuk akkor legalább "színházban" is voltak). Az úgynevezett nagy nevek semmit sem adnak hozzá a sztorihoz, el vannak pazarolva jelentéktelen, vagy kifejezetten kínos jelenetekben.

A zene gyenge, a dalok javarészt felejthetők, kettő maradt meg a filmből: a "Trip a Little Light Fantastic", valamint a legtöbb érzelmet hordozó jelenethez kapcsolódó: "The Place Where The Lost Things Go".

A szinkron nem sikerült acélosan, nekem zavaró is volt. Nem rossz film ez, de az első nyomába sem érhet. Leginkább kisgyerekeknek ajánlom, vagy olyanoknak, akik az elsőt nem látták. Összességében 10/6.

ui: A jelmezek és a díszletek nagyon szépek.