Második esély

Bakancslistához adom
En chance til
16 éven aluliak számára nem ajánlott dán thriller, filmdráma, 102 perc, 2014

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

Két rendőr, akik egyben a legjobb barátok is, szolgálat közben egy veszekedő, drogos párhoz mennek ki. Andreas az intézkedés közben megtalálja a pár gyerekét egy szekrényben, és súlyos döntést hoz. Senki nem tud a gyerek létéről, ezért elrabolja őt és saját gyerekeként kezdi nevelni feleségével. Terve látszólag működik, de rövid időn belül Andreasnak szembe kell néznie tettével és tisztáznia kell magában, hogy a jó vagy a rossz oldalán foglal helyet.
Bemutató dátuma: 2015. február 5. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
durumdara 2021 szept. 19. - 20:21:27 10/10
Valódi dráma. Különbek-e egyesek másoknál? A kamera, a felvétel, a színészi játék - mind a helyén.
9/10
Ildikó Nóra 2020 nov. 04. - 20:49:30 9/10
A film tetszett, az érdekes története, a színészi alakítások, az operatőri munka, a hangulata is. Kedvelem Susanne Bier rendezéseit és azon filmeket is, amelyekben Nikolaj C-W. szerepel, jól állt neki ez a szerep is. Dráma, ajánlom megnézni!
László Terbócs 2020 máj. 10. - 18:07:01
Nagyon jó skandi. Lie Kaast még nem láttam ilyen brutál szerepben. 10/10
5/10
funfun 2019 jún. 23. - 11:36:18 5/10
4 pont. Gyenge volt, talán ez is sok.

A zsaruk bárkit megüthetnek, akár nyilvános helyen is. A gazdag szülők elidegenednek a lányuktól, érzelemmentesek lesznek, csak a külsőségek érdeklik őket. Véletlenül pont akkor sodor a sors utunkba egy rossz sorsú csecsemőt, amikor a miénkkel történik valami - természetesen véletlenül pont azonos nemű, korú, méretű. A zsarupár másik fele, anélkül, hogy erre különösebb indoka lenne, egyszer csak felhagy látványosan az ivással, olyan rendet vág pillanatok alatt a régóta elhanyagolt lakásában, hogy egy képzett takarítónőnek is dicsőségére válna. Amúgy a jelek nyilvánvalók lehetnének, neki természetesen csak a film vége felé áll össze a kép. Azért közben időnként mélyen elgondolkodik a véletlen elszólásokon, látottakon, de csak úgy öncélúan.

SPOILER: a feleségről már az első 1-2 jelenete után lehet sejteni, nem kerek.
10/10
zizitop 2018 szept. 01. - 22:01:32 10/10
Ilyen komoly drámát ritkán látni. Tökéletes volt a rendezés, a színészi játék, az operatőri munka. Nálam 10/10.
9/10
fourdogs 2016 máj. 15. - 13:43:52 9/10
Furcsa (bár ilyen kevés hozzászólás mentség lehet), de senkiben nem ötlött fel a párhuzam (vagy csak áthallás) a Második esély és az Antikrisztus között. S. B. talán nem büszkélkedhet L. v. T. nácibarát nézetei miatt.
9/10
fourdogs 2016 máj. 15. - 01:42:31 9/10 Előzmény funfun
Néhány dologra talán tudok válaszolni.
Simon csak egy részét ismerte a "filmnek", vagyis az eseményeknek, kevesebb információval rendelkezett, mint mi. Számomra inkább még korainak is tûnt, de tételezzük fel, hogy figyelmes és kombinatív elmével volt megáldva.
Amikor a korábbi rajtaütés történt a narkósokon, némi erõszakkal párosult a behatolás a lakásba, ennek következménye lehetett a sérült ajtótok. Bódult állapotban nem kell feltétlenül felébredni apróbb neszekre.
Alexander "bántalmazása" tulajdonképp figyelmetlenségbõl, tudatlanságból származott, Anna nem volt tisztában azzal, mennyire rázhatja (tudom, a válasz: semennyire), a babát. Csak emlékeztetõül: nem oly régi kutatás eredménye az, hogy a babák dobálása (reptetése) visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodást idézhet elõ, még akkor is, ha a csöppség látszólag élvezi. A közterületi fellépés valóban erõs volt, de megkérdezem, vajon nincs-e olyan "népcsoport" Mo.-on, amellyel szemben, bizonyos körülmények között indokolatlan szigorral (brutalitással) lépnek fel a rend éber õrei? És hogy mennyire dán, vagy nem, ki tudja? Mennyire magyar, vagy nem pl. A londoni férfi vagy A Torinói ló?
Amikor Sanne reakcióit kérjük számon, nem egy képzelt személyt minõsítünk, hanem magunkat, arról beszélünk, mit tennénk mi magunk az õ helyében. De ettõl (is) jó egy film, hogy szabad utat enged a különbözõ gondolatoknak, érzéseknek, véleményeknek. És ne feledd, ez a babacsere adott lehetõséget Sannénak, hogy kiszabaduljon Tristan terrorjából, Sofusnak pedig esélyt egy normális gyermekléthez.
honorata 2015 okt. 19. - 10:24:56 Előzmény 4427
még szerencse, hogy nem te mondod meg mit miért szeretünk :)
rockjano 2015 jún. 01. - 00:41:22
Hú ez nagyon súlyos kemény film. Egyetértek a sok kritikával persze vannak képtelen dolgok benne de mégis iszonyú erõs az egész. Talán kicsit hatásvadász is néhol…
Egyben nagyon szomorú. Mint gyermekes apa az egész apai lét képtelensége is benne van. Akármit tehetünk mindig kívülállók maradunk…
5/10
funfun 2015 febr. 23. - 19:47:38 5/10 Előzmény csáknoriszakemény
Egyetértek veled. Hiányzott a "dánság". Nehezen értettem ráadásul, miért nem jött rá Simon sokkal korábban a cserére (sok elszólás stb.), vagy miért volt olyan megbocsátó a cseregyerek anyja. Azt nehezen hiszem, hogy ilyen erõs rendõri brutalitás (közterületen!) csak úgy megtörténhet következmények nélkül ("ja, ne csesztessük, hiszen gyászol"), és a boncolásnál sincs semmi gond a dührohamból. Az pedig külön szerencse volt, hogy a gyerekcserénél pont aludtak és nem ébredtek fel a szülõk, és a baba sem sírt fel, ráadásul a lakásba is könnyedén bejutott. Mint ahogy Alexander nyom nélküli bántalmazása is érdekes, bezzeg a boncolásnál... Nem nagyon szeretek olyan filmeket nézni, ahol a kézzel fogható hibák elvonják az embert magától a filmtõl.
6/10
4427 2015 febr. 16. - 23:46:38 6/10
Nem az ilyen filmért szeretjük a dán a filmeket.
7/10
csáknoriszakemény 2015 febr. 14. - 14:34:01 7/10
Tetszett bár szerintem ez a dán filmek szintjén inkább közép kategória.
9/10
Dudvarek 2015 febr. 12. - 09:56:26 9/10
Hát, én csak ismétlem az elõttem szólót. Operatõri munka annyira újszerû, hogy eszméletlen, ilyen közelrõl még soha nem láttam szemeket filmben. Érezni, ahogy kattanásig feszültek benne az emberek.
Iszonyatosan izgalmas, kõkemény dráma.
Ez sem tolja az arcunkba a megmondós igazságot, csak elénk tárja a problémát. Kiváló vitaindító!
Dán-svéd film, de az egész történet és feszültség nem az a tipikus európai nihilista unalom, hanem kicsit nyugatias, pörgõs, pattanásig feszült történet, amiért hollywood is szerethetõ.
Kár, hogy ilyen kevesen ültek rajta a moziban és itt is kevesen értékelték, simán megérdemli a 9/10 pontot.
AJÁNLOM!
Ja, és a színészi alakítások: WOW! annyira finoman árnyalják, apró momentumokból sejtjük csak, kik lehetnek valójában. Ennyire jól filmre vitt karakterekért a rendezõnek is piros pont jár!
10/10
emeszaros 2015 febr. 09. - 08:13:26 10/10
Rendkivûl jó film, kiváló operatöri munka. A téma nagyon érdekes,izgalmas. Krimi is egyben és társadalmi dráma is.
10/10.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu