Match Point

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-luxemburgi-orosz-amerikai-ír romantikus film, 124 perc, 2005

Értékelés:

410 szavazatból
Szerinted?

Chris Wilton egykor nagy teniszígéretnek számított, ért is el kisebb sikereket, de már jó ideje abból él, hogy teniszórákat ad London egyik előkelő klubjában. A pályán tesz szert új barátra, a vele egykorú Tom Hewett személyében, akinek családja a londoni felső tízezer törzsökös tagja. Chris hamarosan bizalmas viszonyba kerül barátja húgával, s lassan már érik az esküvő, amikor váratlanul Tom is menyasszonnyal rukkol elő: az észbontóan dögös amerikai szőkeség, Nola Rice személyében. Mindent félresöpör a szenvedély, s az alapfelállás megváltozik. A szerelmi háromszög azonban veszélyezteti Chris gondosan felépített terveit a pénz és hatalom világába, így reszkíroznia kell: mindent vagy semmit...
Woody Allen ezúttal átrándult az imádott New Yorkból Londonba, hogy hamisítatlan angol díszletek között - tőle szokatlan módon - egy szenvedélyes bűnügyi történetet rendezzen.
Bemutató dátuma: 2006. május 11. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2006
  Legjobb film - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2006
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Scarlett Johansson
 • Golden Globe-díj

  2006
  Legjobb rendező jelölés: Woody Allen
 • Golden Globe-díj

  2006
  Legjobb forgatókönyv jelölés: Woody Allen
 • Oscar-díj

  2006
  Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Woody Allen

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Hopkinss jún. 10. 00:37:58 5/10
Kiváló film....volna, ha nem csapták volna össze a befejezést. Eredetileg 1 csillagot akartam adni a filmnek, mert annyira elrontották a végét, de aztán úgy döntöttem mérséklem magam, mert az a színészekkel és persze Scarlett Johanssonnal szemben nem lenne igazságos ill. a zenék is nagyon illettek a jelenetekbe.

Ha lenne 2. rész akkor ezt még megbocsájtanám, de azzal lezárni az ügyet a nyomozó részéről, hogy idézem

„Feladom...micsoda világ, nem igaz?”

az elég gyenge. Colombo hadnagy kevesebb bizonyítékból felgöngyölítette volna az ügyet, ezek meg még házkutatást sem tartanak Nola élettársánál...

Amúgy nekem nem tűnt úgy a végére, hogy Christ annyira bántaná a dolog... A film végét meg mintha csak elvágták volna, egyszer csak vége lett és jó pár kérdést nyitva hagytak. Magyarul nincs rendesen befejezve.
8/10
Antónia12 máj. 23. 18:38:47 8/10
Művészi szintre emelt bűnügyi film, mely több szálon is elgondolkodtat az " élet dolgairól". A színészi játék nagyon tetszett, nem volt túltolva, ezáltal jól visszaadta a hétköznapi szürke életben vegetáló érdekemberek boldogulni akarását. Pénz, hatalom, szex, értéknélküliség... Csakúgy, mint a való életben. Chris karmáját mindenesetre nem irigylem.
7/10
Catharin ápr. 16. 16:15:22 7/10
Megnéztem,már többen ajánlották a filmet és amúgy is nagyon kedvelem Woddy Allen filmjeit. Nekem nem tetszett annyira ,bár nem mondom,hogy rossz film. De kissé unalmasnak és bugyutának találtam. A karakterek nagyon ostobák voltak benne,konkrétan a főszereplő pasi alig beszélt a filmben a család mégis imdáta. A feleségével se kommunikált,semmi érzelmet nem mutatott felé az mégis vele volt,együgyü módon ? a főszereplő folyton téblábolt,alig kommunikált,elvarázsoltan mászkált. Az sem volt egyértelmű,hogy a szeretőjét szeretné? Mert őt se nagyon..inkább olyan unaloműző lehetett a csaj. Aztán nekem külön logikátlan volt,hogy miért pont azt a módszert választotta amit választott?? Bármi jobb megoldás lett volna... Persze ,ha abból indulunk ki,hogy nem egy észlény a pasi akkor végülis elfogadható,hogy ezt tette. Maga a legvége az még okés is volt számomra,de úgy alpavetően az egész film nem volt átütő. Végig a főszereplő srácot néztük aki meglehetősen csendesen mélázik ámélkodik,sodródik össze-vissza.Belőlem nem váltott ki különösebben semmilyen érzést maximum csak annyit,hogy néha modntam ,de hülye ez vagy az. Kicsit csalódtam,de csak azért ,mert nagy elvárásokkal ültem le.
bricskamaxi márc. 12. 22:50:27
addig néztem amikor összefutottak a galériában és a srác a telószámát kérte. na ekkor abbahagytam a nézést. utálom amikor jól mennének a dolgok de a péló miatt szarba megy az egész. mondjuk nem tudom mi lett tovább de meg se nézem többé. ennyi volt,pedig élveztem addig a galériás jelenetig.hogy tudta Woody így elbszni?
Faludia márc. 12. 10:07:26 Előzmény mirjam123
SPOILER !!!!!
10/10
operette 2019 febr. 07. - 16:40:17 10/10 Előzmény franszoá81
...úgy, hogy ez messze nem tucatfilm, s főleg nem középkategória...
violino111 2019 febr. 01. - 22:45:38
A téma és a történet nem rossz,de a kidolgozása felületes és pongyola. Főleg a nyomozás rész. Szakadtam meg a röhögéstől, amikor az egyik nyomozó álmából felriadva megálmodta a fő hős bűnösségét.
mirjam123 2019 febr. 01. - 00:29:07
Régen láttam egy filmet, majdnem ugyanez a története, csak ott a főszereplő ügyvédi irodában dolgozik, és a végén nem lesz gyilkos, hanem - úgy emlékszem, - hogy elhagyja a feleségét. Sajnos a címét nem tudom. Nem tud valaki segíteni?
9/10
beldonbp 2019 jan. 15. - 22:16:12 9/10
Ez ugyan mitől romantikus film, amikor full krimi? Egyébként nagyon jó film.
Fashionlady 2018 nov. 14. - 16:50:10
Szerintem zseniális! Tulajdonképpen Woody Allen a Bűn és bűnhődés című művet dolgozta fel és alkotta meg annak modern változatát, azzal a különbséggel, hogy a könyvben az ok a pénz addig a filmben a dilemmát a férfi-nő kapcsolatba helyezte (klasszikus megcsalás esete). A fő kérdés: egy magasabb cél érdekében elkövethető e a legsúlyosabb bűn is? A könyvben a főhősnek meggyőződése, hogy a cél érdekében bármit szabad, ám a tettét követően rájön, hogy nincs igaza, mert a bűnt bűnhődés követi. A könyvben a főhőst a társadalom is megbűnteti, a filmben viszont Woody Allen csavar egyet a nagy klasszikuson és azt mondja, hogy annak a legjobb, akinek szerencséje van. A filmben a szerencsének köszönhetően elmarad a főhős társadalmi felelősségre vonása, ugyanakkor a lelkiismerete elől akkor sem menekülhet.
sexykex 2018 nov. 14. - 09:53:22
Tudom, hogy sok bajom van, de ez már nekem túlzottan realista és túlzottan logikus mű. Nem emlékszem elsőre milyen hatása volt, de most másodjára már untam az biztos. Hiányzott a korai Woody Allen emberiessége, humora, cinkos kikacsintása a vászonról.
Chris egyetlen egyszer nem dönt logikusan és erre majdnem ráfázik. Túl sok időt tölt Nolával, holott biztosan talált volna más, de hasonlóképpen izgalmas, kívánatos lányt, sőt lányokat. Igaz, hogy akkor nincs dráma és a hétköznapi élet unalmába fulladt volna a film.
tortura 2018 nov. 11. - 18:00:54 Előzmény dorog
Valahogy én is így gondolkodtam. Nagyon jó film ez, többször megnéztem. Csodás zenei aláfestés, remek színészi alakítások. De ahogy mondod, a befejezés nekem sem volt épp kedvemre való.
SPOILER lehet.
Talán az lehetett az alkotó motivációja, hogy a realitást mutassa be. Márpedig sajnos tudjuk, hogy a valóságban sem mindig nyerik el méltó büntetésüket a gazemberek.
1/10
Hematit1 2018 szept. 15. - 12:20:20 1/10 Előzmény Petya_80
Ez a gond : nem csípem Woody Allen filmjeit ( őt sem! ) :(
Petya_80 2018 júl. 23. - 22:57:44 Előzmény Hematit1
Nem mindenkinek való ez a film, ne vedd a lelkedre. Érteni és élvezni kell Woody Allen műveit. Ez egy különösen egyedi darab, nem az a "fárasztó", régi vágású Woody film.
1/10
Hematit1 2018 júl. 23. - 22:03:46 1/10
Már egy órája nézem ezt a filmet,.......-mert annyira dicsérték,.........: dög unalom az egész! Még háttérzajnak sem jó. Bocsi, de részemről ennyi: lépek!
10/10
Lilko03 2018 jún. 15. - 19:40:50 10/10
Hú, ez egy szuper jó film, többször nézhető, zseniális, izgalmas. 10 pont mindenképpen.
10/10
SarlayKatalin 2017 dec. 24. - 23:30:53 10/10
Woody Allen öregkorára belazult, és megtanult zseniális, szórakoztató filmeket készíteni mindenki örömére. Tehetséges színészek, fordulatos cselekmény, gyönyörû, hiteles környezet, csak ajánlani tudom!
Traumeel 2017 dec. 03. - 22:24:38
Végre egy jó film, bár én más befejzést vártam... (A méltó büntetését megkaphatta volna a tettes... ), végig izgultam - fõleg az utolsó óra volt érdekfeszítõ - , összességében érdekes problémát vet fel a film, tükröt mutat a mai társadalomnak. Én csak ajánlani tudom a megtekintését, a színészi alakítás pedig zseniális.
k-grafikus 2017 dec. 02. - 11:34:58 Előzmény franszoá81
Talán úgy, hogy nem láttad meg benne azt, amit azok, akik magasabbra értékelték.
"A hiba nem az ön készülékében van."
pitbear 2017 jún. 18. - 19:07:44 Előzmény franszoá81
Szerintem ha szembe mész az autópályán, ne szidd a szabályosan közlekedõ, veled szembe jövõt. Nem velük van a baj. Szerintem jó film, engem végig lekötött, az értékelés pedig korrekt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu