Még kér a nép

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 87 perc, 1971

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

A stilizált tánc kollektív koreográfiájával jeleníti meg a terrorra erőszakkal válaszolók: az elnyomók és a megalázottak harcát. Aratók sztrájkolnak. A kasznár megfélemlítésül felgyújtja a búzászsákokat. Válaszul megölik, a kivonuló katonákat a lányok lefegyverzik meztelenségükkel, majd elégetik a fegyvereket, felgyújtják a templomot. Az árulók újra esküsznek. Egyikük meghal a dalnok késétől. A kivezényelt újabb egységek tűzharcban legyőzik az aratómunkásokat.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Hegedűs Bálint
Pongrácz Ferenc
Lovas Imre
Tóth Ferenc
Nagy Mária

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
dave555 2020 ápr. 29. - 20:35:09 Előzmény Ferenc Geisz
Vannak filmek, amiket nem érteni kell, nem is lehet érteni, mert nincs értelme, hanem érezni kell, mert csak hangulata van. Viszont a leggázabb, ha valaki úgy tesz, mintha értene egy ilyen filmet.
tollas 2017 márc. 24. - 00:11:33
Ez tényleg zagyva. De van hangulata.
7/10
Ferenc Geisz 2016 okt. 09. - 10:30:40 7/10 Előzmény pedro0202
Úgy tûnik, aki nem ért valamit, az elmeháborodottnak nevezi azokat, akik értik, esetleg szeretik is. Milyen világ ez?
1/10
pedro0202 2015 jún. 30. - 23:32:04 1/10
Az összes Jancsó film egy nagy értelmetlen zagyvaság. Nem adhatok erre is csak 1-est. Ha van benne két csöcs és egy szörös pi.. akkor az már mûvészet. Ilyet filmet csak elmeháborodott csinálhat meg az is az aki szereti. Nekem ez a véleményem.
balipityu 2014 márc. 13. - 17:29:59 Előzmény Lyl
Teljes mértékben egyetértek.Én ugyanígy gondolom,ugyanez a véleményem.
10/10
psytrance 2011 máj. 30. - 20:44:55 10/10 Előzmény cimar
Kedves nagyon okos hölgyem/uram. Csak egy széljegyzet: van egy ilyen dolog (nevezzük dolognak), hogy filmmûvészet. Olyan furcsa emberek számára "csinálódik", akik kellõen felnõttek, vagy amikor kell gyermekiek, elhivatottak, érzékenyek és mondjuk talán még kevés felelõsségérzettel is rendelkeznek pl. az embertársaik iránt, arról nem is beszélve, hogy hihetetlenül jóindulatú és emberszeretõ valakik õk, akiket az hajt, hogy az eszközeikhez mérten elmeséljék, hogy pl. mi a baj a világban, és kik azok az emberek, mit szeretnek, mirõl álmodnak, stb, tudja, ilyen hülyeségek. Ez egy szakma, akik mûvelik és akik számára mûvelik, semmivel nem többek se önnél, se senkinél, ürgék, ahogy talán Ottlik Géza mondaná. Az üzenet viszont az, hogy mint minden szakmánál, senki nem szereti, ha kívülrõl beledumálnak hozzá nem értõk. Nem érti a filmet? Nem baj, én sem értem, hogy mivel van telefirkálva egy mûszaki szakkönyv. Csak én nem pofázok ilyeneket, hogy hé, ez nekem nem tetszik, meg hogy szart sem ér. Annyit mondok, hogy nem az én asztalom. Gondolom érzi a kettõ fogalmazás közti különbséget. Ha nem, akkor nem szóltam.
cimar 2010 szept. 10. - 16:55:44
Mester????Kókler. Ûberszar filmjeivel! Egyedül azért nézték mert meztelen csöcsök voltak benne. Összefüggéstelen, zavaros szar.
Lyl 2009 ápr. 17. - 10:28:14
Röstellem, de régen sem tetszett nekem a mester jelképvilága, és most sem tudom igazán befogadni. Mindemellett elismerem és tisztelem munkásságát, de kissé elvont, legalább is nekem.
Ezzel együtt érdemes megnézni, a hangulata kétségtelenül egyedi és jellegzetes.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu