Megbélyegezve: a McMartin-per

Bakancslistához adom
Indictment: The McMartin Trial
amerikai filmdráma, 135 perc, 1995

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A McMartin név hallatán az Egyesült Államokban még ma is az egyik legérthetetlenebb bűntényre, a gyerekek ellen elkövetett erőszakra, zaklatásra gondolnak. Tíz évvel az ügy kirobbanása után McMartin és Buckey neve még ma is azt a hisztériát idézi, mely a sajátos események és szereplők révén az egyik legkülönösebb bűnügy tárgyalását övezte az amerikai igazságszolgáltatás történetében. A McMartin ügyet hat évig tárgyalta a bíróság, az eljárás tizenhatmillió dollárba került, és gyakorlatilag eredménytelenül zárult. A bíróság nem tudott ítéletet hozni, és elvetették a vádakat. A film arról szól, hogy mi is történt valójában, mi állt a szenzációhajhász híradások és az elgondolkodtató vádak hátterében...

Stáblista:

Szereplők

Danny Davis
Lael Rubin
Kee McFarlane
Virginia McMartin
Ray Buckey

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
21Vick 2019 febr. 23. - 21:28:32 10/10
Nagyon tetszett, James még képernyőn keresztül is energetizált. Elgondolkodtató film az emberi természetről. Érdemes megnézni.
fürmender 2014 máj. 17. - 22:31:23
Elgondolkodtató, felkavaró és õszinte alkotás az igazságszolgáltatásról, ami, mint minden, amit ember alkotott, tökéletlen és sérülékeny. Indokolt tehát a kételkedés, errõl szól ez a nagyszerû film. Túlontúl komoly és korrekt alkotás ez ahhoz, hogy a populáris gagyihoz szokott nagyérdemû felfedezze, amit a film eddigi visszhangtalansága is ékesen bizonyít. Külön értéke a filmnek James Woods remeklése a védõügyvéd szerepében. Régóta ismerem és kedvelem a Szinész hiteles alakításait. Én, a "Megbélyegezve" c. opusban nyujtott alakításáért, ezúton Oscar díjra javaslom. Maga a film ugyan messze van a tökéletestõl, de a témaválasztása és õszintesége lenyûgözõ. Nálam ez 8,5 pontot ér.