Robin Pilcher: Az utolsó szalmaszál

Bakancslistához adom
Robin Pilcher: A Risk Worth Taking / Robin Pilcher: Zeit des Wiedersehens
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-angol filmdráma, 90 perc, 2008

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A német Katie feleségül ment a skót vendéglős Patrick Trenchardhoz. Van egy elragadó kislányuk, Isla, de Patrick betegsége súlyosan beárnyékolja ezt a boldogságot. Az ALS betegségben szenvedő vendéglőtulajdonos, Patrick tudja, számára nincs semmi esély a gyógyulásra. Ez az alattomos idegbetegsége már korábban is tolószékbe kényszerítette, ami szinte lehetetlenné tette számára a vendéglő igényes vezetését. Ebben a nehéz időben erőt ad neki a felesége, Kate és a kislánya, Isla szeretete, akit kíméletes felkészítenek apja hamarosan bekövetkező halálára.

Kate viszont hallani sem akar erről a komor kilátásról. Itt és most teljes egészében csak a férje segítségére kíván lenni, és minden idejét neki kívánja szentelni. Éppen ezért túl akar adni a sikeres divatcégén, a Vagabondson, amire egyébként oly büszke volt. Talált is már rá vevőt, de szüksége lenne egy pénzügyi szakértőre, aki segítene neki az üzlet lebonyolításában.

Egyikük sem pénzügyes, ezért Patricknek kapóra jön, hogy van egy régi, jó barátja Londonban, Dan Porter, aki beruházási szaktanácsadóként dolgozik Londonban, tőle kér segítséget. Dan éppen válságos időn megy keresztül, és a munkahelyén is éppen most mondott fel.

Ezért Dan azonnal el is fogadja a felkérést, és a serdülő lányával, Josie-val az idilli skót kikötővároskába utaznak. A két frissen érkezett vendéget Trenchard-ék tárt karokkal fogadják.

Katie azonnal szimpatikusnak találja férje barátját, és örül a jelenlétének a házban. Dan ebben a nehéz időkben egyre inkább mindkettőjük támasza, nem csupán azért, mert segít Patrick ápolásában… Egyre erősebben vonzódik Katie Danhez, ettől persze egyre inkább növekszik a nő bűntudata…

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Katie Trenchard
Patrick Trenchard
Dan Porter
Josie Porter
Isla Trenchard

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
MorningGlory 2021 máj. 17. - 23:06:57 Előzmény surildi
SPOILER Szerintem ízléstelen volt. A férj halálos beteg, a feleség meg vidáman szórakozik a férj barátjával.
10/10
surildi 2021 máj. 15. - 18:56:14 10/10
Szívhez szóló, zsebkendős.