Mekong-hadművelet

Bakancslistához adom
Operation Mekong
18 éven aluliak számára nem ajánlott kínai-hongkongi akciófilm, 123 perc, 2016

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Két kínai kereskedőhajót megtámadnak a Mekong-folyón és megölik a legénység 13 tagját. A thai rendőrök 900 000 metamfetamin tablettát találnak a hajókon. Ez a hír sokkolja Kínát. Gang Gao-t, Jünnan tartomány kábítószerügyi testületének vezetőjét megbízták azzal, hogy az Arany Háromszögben nyomozó különleges csapatot vezesse. Gao egy besúgóval, Fanxin Wu-val együttműködve rájön, hogy a legénység 13 tagját brutálisan meggyilkolták és úgy állították be őket, mint bűnözőket. Gao és Wu elhatározzák, hogy együtt küzdenek az igazságért Kínán kívül, kerül, amibe kerül.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
nefefe jan. 09. 18:12:02 10/10
Megtörtént események alapján egy keletiesen összeállított és elég jól felépített film. Nem a szokványos amerikai stílusban készült, így aki olyat vár, ne nézze meg. Inkább ötvözi a keleti és nyugati filmkészítés stílusjegyeit, és azt kell mondanom, jól csinálja. Ötvözi a nyugati beépüléses és lövöldözéses technikát a keleti környezetben és keleti életmóddal, harcmodorral fűszerezi. Kifejezetten jó lőfegyveres akciójelenetek vs. baltás-késes keleti harcmodor. Drog, bűnüldözés, bosszú. Minden megvan egy jó akciófilmhez és bármelyik amerikai akciófilmmel felveszi a versenyt.
--- Spoiler --- tetszett a buszt kettévágó technika, az rpg-s üldözés, a baltás jelenetek (amiről a Harcos c. sorozat jutott eszembe). És természetesen a vonatos jackiechan-es üldözés is. Durva volt a gyerekek orosz rulettje is. Viccesek voltak a kínaiak görög kódnevei. És a sok áldozat... Sorolhatnám, de mindenkinek ott a lehetőség, hogy megnézze.
7/10
Dr. Classic 2019 júl. 09. - 17:45:33 7/10
Tonijani és Pihes, gombát ettetek srácok? Mennyivel jobb egy Jason Statham film? Vagy mennyivel hitelesebb egy Steven Seagal akció, aki leforgat úgy húsz filmet hogy nemhogy egy csepp vér de még egy kósza pofon sem találja el soha? Egy kicsit talán sok neki a két óra, de egyébként rendkívül mozgalmas, nem szirupos happy end a végre, és a kutyás jelenetnél majdnem bekönnyeztem. Rendben volt.
4/10
tonijani@gmail.hu 2018 máj. 29. - 11:16:19 4/10
nagyon amatőr, kb 80-as évek van-dame filmjei, csak azok között van tűrhető. 4/10
3/10
pihes 2018 máj. 16. - 10:21:25 3/10
Számomra ezek az ázsiai filmek komolytalanok. Nem hiszem, hogy bármikor egyenesbe fogok tudni jönni velük.

3/10
6/10
yoshimoto 2018 máj. 09. - 00:21:39 6/10
A tavalyi év bombasztikus kasszasiker Kínából. Az Operation Mekong könnyedén teljesíti, amit egy akció thrillernek kell: egymást érik a profi kivitelezésű akciók, robbantások és dzsungelharcok. A kínai finanszírozású produkcióban a hongkongi akció-rendező Dante Lam vezeti elő – valós események alapján – a Mekong folyón 2011 októberében lezajlott mészárlás és az azt követő felderítés eseményeit: miután burmai vizeken megtalálták két hajó meggyilkolt kínai legénységét, majd amfetamintablettákkal telepakolt csónakjaikat, Kína vezetésével négy ország hatóságai indítottak nemzetközi műveletet a régió drogterjesztő hálózata ellen. A „pokol kapuja” becenévvel illetett vidék kiváló kulisszául szolgál a sok pénzből előadott, látványos cselekményhez, s jól érzékelteti, hogy mire is vágyik Kínában (is) a moziba járó nagyközönség.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu