Mellékhatás

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmsorozat, 70 perc, 2020

Értékelés:

124 szavazatból
Szerinted?

A Mellékhatás - az RTL Magyarország első saját fejlesztésű heti sorozata - Zoltánról (Adorjáni Bálint) szól, aki fiatal, sikeres orvosként műhibát vét. Félve egzisztenciája elvesztésétől, immorális döntéseket hoz és ezzel veszélyes események sorozatát indítja el. Szól Bertáról is (Borbély Alexandra), aki életét kizárólag a családjának szentelte és soha nem kapott érte elismerést. Anna (Sztarenki Dóra) története is, aki elhagyja a lehúzó közeget, amiben felnőtt és felvállalja az anyaság szerepét, amitől annyira retteg. És a Mellékhatás Zoltán és Berta harmonikus házasságának meséje is, mely a hazugságok, kísértések és szerencsétlenségek hatására a szemünk előtt esik szét. A sorozat azokról is szól, akik mindenáron gyereket szeretnének, de biológiai okokból ez lehetetlen. És azokról akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek, valamint, akik nem akarnak gyereket és nem értik, mások miért szeretnének mindenáron. Vagy nem akartak, mégis lett. És azokról is, akinek nincs gyereke, de nagyon félnek attól, hogy milyen lesz, amikor lesz. Nem utolsósorban pedig a béranyaságról, egy humán reprodukciós eljárásról, ami olyan, mint minden emberi találmány: lehet jóra és rosszra is használni, és amely Magyarországon és a világ legtöbb országában törvénytelen eljárás.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
manzanilla júl. 15. 09:47:07 Előzmény manzanilla
Paneles :D bocsi
manzanilla júl. 15. 09:46:34
Állati vicces h Békásmegyeren vették fel a páncélos részeket. Mi is lakunk és a Gruber Gym, orvosi stb részeken mindig nevettünk
8/10
Ordító egér jún. 24. 12:39:18 8/10
Folytatódik, HURRÁ! Azonban a 2. évad végére be kell fejezni: Lesz-e gyerek, ki szüli meg, sikerül-e Ludmannéknak adoptálnia, nyomozást indít-e a jard az ózdi fickó eltűnése ügyében és milyen eredménnyel, mi lesz a prof utódlásával, teherbe esik-e Berta a kollégájától stb.
7/10
Dandras121 jún. 10. 14:23:02 7/10
Jó sorozat, jó a sztori. Nem akarok férfi létemre álszent lenni, de nekem ez sok szexjelenet nem jön be, kissé morbid is az alaptémát nézve. Olyan mintha Kovi első normál filmje lenne és nem bírna szakítani a korábbi stílusával. Egy kicsit túl tolták benne azt gondolom. Amúgy érdemes belevágni.
8/10
Ordító egér jún. 07. 18:00:25 8/10
A kritikával alapvetően egyetértve kb. én is az alábbiakat pedzegettem: https://filmsor.net/mellekhatas-2-evad-folytatas/
5/10
Shela jún. 07. 17:53:53 5/10 Előzmény Yuliusz
Borbély Alexandra amikor elment az unokahúgához a bárba és felöntött a garatra. Eszméletlen gyengén játszotta az illuminált nőt, szinte "fájt". Nem tartom egy nagy tehetségnek.
5/10
Shela jún. 07. 17:40:21 5/10
Nem korrekt a befejezés, mert , ha marad egy-két elvarratlan szál, ami a néző képzeletére van bízva. Itt gyakorlatilag minden nyitva maradt. Ez a nézők hülyére vétele. Ha lesz is 2. évad, az elsőt valamilyen szinten le kellett volna zárni és utána esetleg csűrni-csavarni. Így kidobott időnek érzem, amit rászántam.
8/10
gero eta jún. 07. 16:52:21 8/10
Ha a 10. résszel befejezik, akkor semmi értelme nem volt az egésznek. Nagyon igényes, érdekes a sorozat, de rengeteg elvarratlan szállal ért véget. Ez így nem korrekt Sok lehetőség van még benne, jobb időpontban ,nagyobb reklámmal kell bevezetni, de a folytatás szükséges és sikeres lesz, remélem.
5/10
Shela jún. 06. 18:31:13 5/10
Jó kis sorozat.
Edmond Dantes jún. 03. 09:43:28
Legutóbb így konferálták be: "az első évad utolsó része" következik. Nehezen jön össze az a baba ...
10/10
Sabry jún. 02. 19:31:20 10/10 Előzmény Yuliusz
Nekem nem laposodott el, viszont, amit B.A. és A.B. beszéd amplitúdójáról írsz azzal teljesen egyetértek. De illik a szituációba.
8/10
Ordító egér máj. 31. 13:49:52 8/10 Előzmény luci87
Teljesen igazad van, bár ha jól értem, ezt a sorozatot eleve 10 részesre szánták. Azt csak én tszem hozzá, netán ilyen módon akarták az alkotók a 2. évadot kikényszeríteni a megrendelőtől??? ;o)

Azért írtam az öcsit példának, mert a meglopott helyi újgazdag barom nyilvánvalóan beváltotta a fenyegetését, amikor a műhelyből távozva azonnal felhívta a nagybátyját. És ez csak a fő sztorinak nem is alkotóeleme! Azt a legszegényesebb fantáziával is el lehet képzelni, mi történik Berta és a fősóhivatalba katapultált főnöke között, ráadásul milyen következménnyel. Kétesélyes, elvetél-e az összevert Móni. Ugyancsak kérdéses, hogy reagál Móni/Anna/Bence, Móni fia, ami az első 2 esetében a doktor és Móni exe, a 3. esetében az általa szeretett apja eltűnését illeti. Hiszen ez az agresszív barom a jelek szerint nagyon jól bánt a kis sráccal. Ha bejelentik az eltűnését, és a jard nem hülye, akkor megállapítják, kit hívott fel utoljára az illető, akinek sajnos nem tudom a nevét. Ráadásul a cellainformációkból megállapítható a mozgása. Ludmann meg nyilvánvalóan nem hülye, így Ózdra érve első dolga lehetett kikapcsolni azt a mobilt, amelyet aztán akár a hullánál is hagyhatott. A doki pedig csak visszavette a pénzt a halott zsebéből, ha ő nem, akkor Ludmann. Ráadásul a doki mobiljának cellainformációjából kitűnik, hogy Bp.-ről lerándult Ózdra, ott a lakótelepen volt jó darabig, majd elment a bontóba, ahol min. 2 órát dekkolt, majd vissza Bp.-re, helyesebben a kőbányába. Ludmannak legkésőbb a helyszínre érkezésekor ki kellett kapcsoltatnia a doktorral a telefonját, de ettől mindkettőjük készülékében rögzítve Zoltán ózdi hívása az otthon tartózkodó Ludmann irányába. Az utóbbinak pedig min. a munkagépkezelőjét fel kellett hívnia, álljon készenlétben.

Annyi nem világos, hol kapott Móni (ex)barátja 2 hónap szabadságot. A sittről max. egy hétvégi eltávra engedik el az arra méltónak találtakat.
10/10
luci87 máj. 31. 12:42:35 10/10 Előzmény Ordító egér
Biztos,hogy lesz 2. evad!!!Nem maradhat igy...Amugy nekem nagyon tetszett,de varhato volt a Matyi szál vége...Sok vágokep volt most Ózdról,a regi gyar,a hűtőtorony,a Gyújtó,mind drónfelvétel,gondolom!
8/10
Ordító egér máj. 31. 11:10:45 8/10

Hát... nem tudom. Ha ennyi volt, egy csomó dolog lezáratlanul maradt. Gondolok Anna öccsére, ami a sztorinak nem is a legfontosabb szála.


Yuliusz máj. 30. 15:47:30
Érdekesen indult, aztán ellaposodott, lassúvá és unalmassá vált.
Adorjáni Bálint és Borbély Alexandra ugyanazon az amplitudón beszélnek minden helyzetben, mintha nem lennének érzelmeik, indulataik. Vagy egyszerűen gyengék.
3/10
Gaddemon máj. 28. 20:45:53 3/10 Előzmény Staminah
Egyetértek. Nem is tudom, mire számítottam. 1-2 kivétellel a színészek is gagyik.
akosd1986 máj. 28. 17:23:26
Ki írta ezt a borzalmas plotot? Kiről szól...?? Mindenkiről, és még ezekről, ja és azokról. Tiszta zagyvaság, amit írt...
10/10
luci87 máj. 26. 09:43:57 10/10
A wikipédia szerint:

Era, Lóránt,és Berta kibékül....Én láttam, vagy értelmeztem rosszul?Nagyon nem békültek ki...Era,és Berta összekaptak,sőt, Eráék el is mentek, nem találkoztak Lóránttal.Csak Anna ...Ide írd a spoileres tartalmat


Vajon mi lesz a 10. részben...azok után amit a 9- részről írtak...nem tudom.
Alig várom...kár,hogy vége lesz..
10/10
Katalin93 máj. 24. 20:27:25 10/10 Előzmény Babyke76
Én értem mit mond. Sőt szeretem mikor ő van egy jelenetben, szeretem a hangját.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu