Mellékhatások

Bakancslistához adom
Side Effects
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 106 perc, 2013

Értékelés:

329 szavazatból
Szerinted?

Emily tökéletesnek hitt élete összeomlik, amikor a férje börtönbe kerül. Négy évvel később szabadul, ám Emily képtelen örülni ennek, depresszióba esik. Az öngyilkossági kísérletét követően az asszony felkeresi Jonathan Banks pszichológust, azt remélve, hogy majd segít rajta. A kezelések ellenére Emily állapota tovább rosszabbodik. Dr. Banks ekkor új gyógyszert ír fel neki, ám annak mellékhatásaként Emily alvajárás közben megöli a férjét. Mindez megingatja Dr. Banks praxisát, aki nyomozni kezd az ügyben.
Bemutató dátuma: 2013. május 9. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Szereplők

Emily Taylor
Dr. Victoria Siebert
Jonathan Banks
Martin Taylor
Dierdre Banks
Biztonsági őr
Carl Millbank
Tracey Sutton

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
cinemad ápr. 06. 11:14:46 7/10
Kifejezetten jó film. Picit elnagyolt a befejezés (megfejtés) és ez von le az értékéből, de bármikor szívesen újranézem. Remek színészek vannak benne. Rooney Mara szerintem kifejezetten jó és kellemes jelenség a vásznon. Jól hozza a végig "leszedált" figurát. A film nem igazán fest pozitív képet a pszichiátriáról és természetesen a gyógyszeriparról (valamint az orvos - gyógyszergyár kapcsolatokról) sem. Valószínűleg az USA-ban még relevánsabb a téma, ahol (legalábbis a filmek alapján) úgy tűnik minden ember marékszámra zabálja az antidepresszánsokat, nyugtatókat és minden mást. Kb. mint a vitamint. Tetszik a Law szájába adott mondat arról, hogy miért nem szülőhazájában (Európában) praktizál: "A szülőhazámban ha valaki gyógyszert szed, azt hiszik róla, hogy beteg. Itt (USA) pedig azt, hogy gyógyul." Ami az orvosok ábrázolását illeti pedig azért lesújtó, mert ránézésre semmi érdemlegeset nem csinálnak, hadoválnak valamit és tucatjával irkálják fel a tablettákat, ami legjobb esetben tüneteket kezel a kiváltó okok tényleges gyógyításával semmit nem foglalkoznak. Mindezt pedig baromi sok pénzért teszik, amivel a gyógyszergyárak tömik őket, hogy még-még adjál nekik... Azon túl, hogy egy kellemes thriller, leginkább ezt helyezi a középpontba. Valamint annak a számomra érthetetlen jogi dolognak az ismételt bemutatását, hogy valaki beszámíthatatlanságra vagy betegségre hivatkozva elkerülheti az igazságszolgáltatást. Azt elfogadhatónak tartom, ha valaki beteg, akkor ne börtönbe, hanem gyógyintézetbe zárják, de onnan biztos nem engedném ki hamarabb mint a börtönből gyilkosság esetén. Nincs olyan, hogy meggyógyult, ha valaki gyilkol és ezt betegség okán teszi, nem hiszem, hogy ebből meggyógyulhat hónapok alatt, kezeljék évekig elzárva egy intézményben és kész...
10/10
Léc2 márc. 01. 07:05:49 10/10 Előzmény olahmiki1959
Jogos. Szép és egyszerű a nyelvünk. A viccet félretéve, egy tolmácsnak csak annyit mondanék, hogy minden emberállatokból verbuvált állam egy rosszul kitalált bűnszövetkezet, amit a saját törvényei védenek a saját kifejlesztett jógásai által, ami rosszul és alacsony hatásfokkal működik, és sokszor őngólt rúg. A film erről szól. Van egy könyv, már nagyon régen olvastam, a címe: "Szent barmunk a politika alaprendje", ha jól emlékszem a Liska Tibor írta, na az is érinti ezt a témát.
olahmiki1959 febr. 29. 19:06:49 Előzmény Léc2
"A film tipikus példája a felületes szellemi fogyatékos "igazságszolgáltatásnak" (már a kifejezés is vicces) ahol az ostobaságot tetézik az emberállat által kreált jog vaskalapos eljárása által kikényszerített hüleségciklusok végtelen visszacsatolása által az ítélethozatal visszavonhatatlansága vagy megváltoztathatatlansága miatt előidézett állam által finanszírozott bűncselekmények legálissá tételének, azaz a jog gerjeszti működésképtelen öntörvényén keresztül a további bünözést, ami a jog nézőpontja szerint törvényes, mert az állami szervek követik el" - írod.

Szerintem nincs olyan tolmács ma Magyarországon, aki ezt az egy mondatot - hallás után - le tudná fordítani bármilyen nyelvre! Egyfajta világrekordnak is felfogható!
4/10
Dozer febr. 24. 22:02:30 4/10
Túlertekelt, közepes film. J. L. miatt néztem csak meg. Sokakkal ellentétben, én mindig elolvasom előbb a spoilereket, de most senki nem irta, hogy ebből a filmből sem tudták kihagyni, a leszbi, vagy homokos vonalat. Ha ezt tudom, nem nézem meg.
7/10
prosecutor febr. 21. 11:59:05 7/10
Egyszer nézhető, a vegere izgalmas krimi. Nem is inkább az orvosi hátteret mutatja be a film, hanem inkább azt, hogy ha 2 csaj összefog, akkor mekkora gonoszsagra is képes. Illetve , hogy anyagi érdekből bármilyen szerepet el tudnak játszani.
10/10
Léc2 jan. 13. 01:37:54 10/10
A film tipikus példája a felületes szellemi fogyatékos "igazságszolgáltatásnak" (már a kifejezés is vicces) ahol az ostobaságot tetézik az emberállat által kreált jog vaskalapos eljárása által kikényszerített hüleségciklusok végtelen visszacsatolása által az ítélethozatal visszavonhatatlansága vagy megváltoztathatatlansága miatt előidézett állam által finanszírozott bűncselekmények legálissá tételének, azaz a jog gerjeszti működésképtelen öntörvényén keresztül a további bünözést, ami a jog nézőpontja szerint törvényes, mert az állami szervek követik el. A jog, mint az emberállat értelmetlenségének egy jellemzője.
7/10
gyereamozibabe 2023 júl. 22. - 02:39:14 7/10
Lassan indul, majdnem abbahagytam (nem érdekelt egy életunt nő hisztije), aztán nagyot fordul a sztori. A nyomozás folyamata izgalmas, és az első két csavarig még élveztem is (ez a film csúcspontja), de a vége már nem olyan jó. A motivációt gyengének éreztem, a cselszövés kidolgozottsága életszerűtlen, a végén a többszörös macskaegér játék elcsépelt. Jobb lett volna sorozatot írni belőle, és részenként adagolni ezt a sokmindent. 7 pötty
10/10
Imádomezt 2023 jan. 31. - 20:36:07 10/10 Előzmény Lilko03
Ebbe jól belezavarodtál.....idézlek: "de míg a pszichológus bölcsészdiploma, addig a pszichiáter orvosi diplomával rendelkezik, ebből adódóan a pszichiáter gyógyszereket is felirathat és testi betegségekkel is foglalkozik, míg a pszichiáter elsősorban lelki eredetű bajokkal foglalkozik, aminek nincs BNO-ja, de okozhat valakinek nagy gondot." Szerinted??
10/10
Imádomezt 2023 jan. 31. - 20:31:58 10/10 Előzmény LajtaJ
Bizony,és ezt már nagyon rég meg kellett volna tenni.Rengeteg kárt és halált okoznak a pszichiátriákon M.O-on. Nem értem miért nem történik beavatkozás az osztályokon......csak sejtem!
10/10
LajtaJ 2023 jan. 30. - 18:37:02 10/10 Előzmény Lilko03
Összeszámoltad, hogy a két áltudományos hablatyolás között hány betű is a kükönbség?
10/10
Eperszem 2023 jan. 29. - 23:09:59 10/10
Ez egy nagyon jó film. Az elején picit lassú, én is féltem, hogy unalmas lesz, utána viszont felpörög és több fordulat is érkezik, a feszültséget végig fenntartva.
pitbear 2023 jan. 29. - 21:27:04
Az a baj, hogy annyi ilyen filmet láttam már, hogy előre kitalálom mi fog történni. Ezért nagyon nem is kötnek le.
Lilko03 2023 jan. 29. - 15:08:28 Előzmény Lilko03
Bocs, eltévesztettem: a pszichológus az, aki lelki eredetű bajokkal foglalkozik.
Lilko03 2023 jan. 29. - 15:07:18 Előzmény LajtaJ
Szerintem neked fogalomzavarod van. A pszichológus és a pszichiáter között hatalmas különbség van. Egyrészt: igaz, hogy mindkettőhöz egyetemi diploma kell, de míg a pszichológus bölcsészdiploma, addig a pszichiáter orvosi diplomával rendelkezik, ebből adódóan a pszichiáter gyógyszereket is felirathat és testi betegségekkel is foglalkozik, míg a pszichiáter elsősorban lelki eredetű bajokkal foglalkozik, aminek nincs BNO-ja, de okozhat valakinek nagy gondot. Ebben a filmben pszichiáter orvosról van szó, tehát a pszichológiához semmi köze. Remélem segítettem. (A lányom pszichológus)
10/10
LajtaJ 2023 jan. 29. - 12:46:51 10/10
A pschiáterek és a pszichológusok között csak néhány betű a különbség!
10/10
Rebbeka 2023 jan. 29. - 12:27:52 10/10 Előzmény LajtaJ
Szerinted a pszichiáterek jobbak? bezárnak valakit, győgyítás, vagy megfigyelés céljából pár hétre, utána kiengedik a gyógyultnak nyilvánitott személyt, és ugyan ott folytatja amiért bevitték. De többnyire egyel feljebbre lép és már esetleg vér is folyik. gyógyszerekkel az elsö naptól kezdve leszedálják és úgy figyelik meg. ezért engedik ki őket gyógyultaknak nyilvánitva. Ezért szaladgál Magyarországon szabadon annyi családirtó gyilkos, valamint , egyedül élő akik zaklatják a társasház közösségét, ráadásul meg is támadnak másokat, úgy, hogy tudják, tisztában vannak vele, hogy mit csinálnak. A rendőrség "tisztelet a kivételeknek" nem tesz semmit amig vér nem folyik, de súlyos testi sértés esetén is megóvják az elkövetöt, amikor bizonyos kapcsolat van közöttük (pl. rokoni, akkor összezárnak és a csapatuk tagjával is)! Erről ennyit!
Dolphus Lundgrennus 2022 nov. 06. - 19:00:29
Ott a pont:)
5/10
Dörflinger 2022 máj. 09. - 00:02:00 5/10
Helyenként unalmas, közepes film. Egyszer elég volt megnézni. 5/10
viskia01 2022 máj. 05. - 16:35:16
a történet életszerűtlen, de a film nem rossz.
10/10
LajtaJ 2022 máj. 01. - 23:53:28 10/10
A két áltudományos hablatyolást csupán a pénzéhesség mértéke kükönbözteti meg egymástól...
Összes hozzászólás