Menekülés a pokolból

Bakancslistához adom
The Addiction
amerikai horror, 82 perc, 1995

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Kathleen Conklin (Lili Taylor) végzős pszichológust megharap egy vámpírnő (Annabella Sciorra). A lány ezután könyörtelenül rátámad barátaira, tanáraira, semmi más nem hajtja, csak a megszállottság a vér után és a létfenntartás ösztöne. New Yorkba költözik, hogy az utcán vadásszon áldozatokra. Itt találkozik a szintén vámpír Peinával (Christopher Walken), aki meditációval próbál úrrá lenni a vér utáni sóvárgásán. Kathleen Peina segítségével visszanyeri önkontrollját, befejezi tanulmányait, és a hatalmas partit rendez, amire meghívja korábbi iskolatársait és "új családját" is.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    1995
    Arany Medve jelölés: Abel Ferrara

Hozzászólások

Szerinted?
Tenebra Mors 2008 febr. 28. - 20:25:16
20 film közül volt az egyik, amit kötelezõen le kellett nyomni egy egyetemi kurzusra... Nos, a többivel ellentétben ezt rohadtul rühelltem XD.

Eleinte nem hittem el, hogy ennyire rossz. Reménykedtem benne, hogy a reklámok igazak, és csak itt szapulják túlságosan. De ezesetben is a normális embereknek volt igaza, nem a reklámnak.

Egy idétlen, túljátszott baromság az egész. Emellett nagyon unalmas is. Lily Taylor asszem, a Lost-ban szerepelt - nem hinném el XD. Nagyon rossz volt ebben a filmben, ahogy Christopher Walken is. Jó, magyar szinkronnal néztem, az csak ront rosszon még jobban. De a sztori maga is egy bõdületes idétlenség. Ez a vámpírfilm-vonatkozás pedig abszolút hülyeség, nem tudom, mit akartak ezzel. Igazából egy horrorfilmet? Vagy egy drámát? Vagy mi a francot?

Az egész egy szánalmas, öncélú vérengzés, ami ráadásul még a látványt is mellõzi. Fekete-fehérrel próbál elérni valami stilizálást, de szerintem nagyon nem jön be neki.

1/10, de inkább 0/10. Isten óvjon mindenkit ettõl a filmtõl! XD
1/10
Gabor84 2007 febr. 02. - 16:50:37 1/10
Kritikán aluli.....