Menekülés Atlantiszról

Bakancslistához adom
Escape From Atlantis
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasztikus film, 97 perc, 1997

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Matt Spencer (Jess Speakman) mindent megtesz, hogy közelebb kerüljön három lázadó gyermekéhez, ezért elviszi őket egy családi hajóútra a Bahamákra. A Bermuda Háromszög körzetében különös dolog történik velük, hirtelen a legendák és fantáziák világában találják magukat, ahol életük legizgalmasabb kalandja vár rájuk. A Spencer-család azonban eltéved Atlantisz varázslatos világában, ahonnan csak akkor tudnak visszatérni, ha összefognak és legyőzik a gonosz seregeket.

Stáblista:

Szereplők

Matt Spencer
Liam Gallagher
Adam Spencer
Claudia Spencer
Chris Spencer

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
eroberter 2011 dec. 29. - 14:11:17
Jeff Speakman itt is jól harcolt :)
offtopic
Anditos 2010 nov. 04. - 11:12:33
Köszi az infókat. És irigyellek India miatt.
Nem vagyok áldozata a "hitler-ellenes propagandának". Nem vagyok sem hitler-ellenes sem hitler-imádó, csak érdekel a személyisége és szerepe a történelemben. Mindent elolvasok, de igyekszem szûrni az infókat, és kialakult a magam véleménye is. Nem nézek le senkit, ha az övé eltér az enyémtõl, szeretek vitatkozni is, de csak normál hangnemben.
Amiket írtál, az érdekes és elfogadom. Viszont továbbra is az a véleményem, hogy Hitler tudatosan változtatott az eredeti Napszimbólumon, és választotta többek között a bal forgásirányt, ami a Hinduk szerint a pusztulás jelképe.

A század elején a Coca Cola is használta ezt a jelképet.
offtopic
twillight 2010 nov. 04. - 10:27:33
Tipikusan sikerült levadászni az új-newages, Hitlerellenes propaganda által gyártott mû-svasztikát (sic: Hitler egy barom volt, de a Harmadik Birodalomnak bizony hatalmas érdemeket is sikerült elérnie).

A vaság azonban az, hogy a hindu Világkereket (ez a svasztika magyar elnevezése) ténylegesen, módosítás nélkül vette át Hitler. Se a forgás irányán nem változtatott, se a talpára/hegyére állításba nem nyúlt bele.
Mivel a Világkerék FORGÓ szimbólum, nincs értelme olyatén megkülönböztetést tenni, hogy "talpán / csúcsán" áll.
Továbbá mivel ez egy szimbólum, NEM ábrázolható (eredetileg) fordítva, mert úgy nincs értelme (az olyan lenne mint fejjel lefelé sávozni a magyar zászlót).

Az egyetlen ~különbség a hitleri horgkereszt és a teljes eredeti hindu szimbólum között, hogy a náci svasztika a szimbólum egyszerûsített formáját vette át. Az egyetlen "alternatív" ábrázolása ugyanis az "eredeti" szimbólumnak, hogy a tengelyek központjában feltûntetünk-e 4 pontot (minden cikkelyben egyet) - ezen részlet opcionális.

(Amúgy én személyesen jártam Indiában, és meglepõdve láttam egy boltban egy halom ilyen mintájú medált, amiken mind a "csúcsukra állítva" volt a minta a felfüggesztési ponthoz képest. Vettem is volna egyet poénból, de nem akartam zûrt a magyar határnál.)
twillight 2010 nov. 03. - 23:34:17 Előzmény Anditos
Baromság. A svasztika pontosan ugyanúgy néz ki eredetiben mint a Harmadik Birodalom zászlaján - nincs semmilyen különbség.

Ezen kívül semmi nincs semmiféle abszolút kollektív tudatalattiban. Se isten, se ember, se svasztika.
Hitler azért tudott annyi ember felsorakoztatni maga mögé mert jó szónok volt, sok volt a tanulatlan csóró akik beszophatták a hülyeségét, késõbb meg egy egész rohadt hadserege volt akik lepuffantottak bárkit aki nem hódolt be.
offtopic
Anditos 2010 nov. 03. - 18:45:01 Előzmény twillight
Pontosabban: Hitler a sarkára állította a szvasztikát, az eredeti a "talpán" áll. Eredetileg pozitív jelentése van, ha jól emlékszem, jólétet jelent. Azért is tudott annyi embert Hitler a horogkereszt mögé felsorakoztatni, mert az emberiség kollektív tudatában ez a szimbólum jót jelent.
offtopic
Ezüstliliom 2010 nov. 03. - 15:17:56 Előzmény twillight
"kivéve a mûveletlen, elõítéletes emberkéket, akik mindent útálnak amirõl azt mondták nekik hogy útálni kell."

Hm... Elég sarkos a véleményed. Bocsánat, ha nem ismerjük a hinduizmust ilyen mélységeiben! Az európai kultúrában sajnos ez a jelkép már csak negatív tartalmú marad a nácikhoz való kapcsolódása okán. (Fúj! De elõítéletes és mûveletlen vagyok!:) )
twillight 2010 nov. 01. - 15:16:09
A horogkereszt hindu eredetû, és mivel egy az egyben vették át a nácik - jelentésével együtt -, így mindenhol pozitív jelentésû (kivéve a mûveletlen, elõítéletes emberkéket, akik mindent útálnak amirõl azt mndták nekik hogy útálni kell).
Ezüstliliom 2010 nov. 01. - 13:58:54
Több jelenetben is látszott, és lehet, hogy eredetileg atlantiszi, de ebben a formájában egyértelmûen náci: piros négyzetben fehér körben fekete horogkereszt.
1/10
peter.gaspar 2010 nov. 01. - 13:34:02 1/10
Hát ez nagyon gagyi film,egyszer meg lehet nézni de nagy baromság,az elején azt hittem hogy jó film lesz és amikor atlantiszon voltak onnantól nagyon gagyi.
10/3
zimme 2010 nov. 01. - 13:23:48
Sajna nem láttam a jelenetet, de a horogkereszt (állítólag) atlantiszi eredetû, és pozitív jelentéssel bír.
pivot 2010 nov. 01. - 13:00:46
No igen...de amúgy is irtó gagyi az egész! Én asszem eddig bírtam... :)
Ezüstliliom 2010 nov. 01. - 12:54:11
Horogkereszt Atlantiszon???://///