Menekülés az éjszakába

Bakancslistához adom
The Crossing Guard
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 107 perc, 1995

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Miután lányát egy eszelős halálra gázolta, Freddy Gale (Jack Nicholson) hat évet várt a bűnös, John Booth (David Morse) szabadulására. Szabadulása napján Gale meglátogatja Booth-t a börtönben és bejelenti, hogy egy héten belül meg fogja ölni. Booth hátralevő napjaiban megpróbál békét kötni az őt kísérő árnyakkal. Gale, akinek élete tönkrement a Booth iránt táplált bosszúvágy miatt, már az őrület határán jár. És az ígért hét elteltével a két férfi megütközik.
Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    1996
    Legjobb női mellékszereplő jelölés: Anjelica Huston
  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    1995
    Arany Oroszlán jelölés: Sean Penn

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2014 márc. 23. - 17:08:04 Előzmény Tibag05
Látszik, hogy új vagy még itt. Az etikett szerint nem ártana a SPOILER feliratot használni. Egyébként meg relatív, hogy kinek mi a jó vég.
A film briliáns, nincs is mit ragozni rajta, megtették már helyettem mások. Legjobban efes értékelése tetszett.
Tibag05 2013 szept. 16. - 17:20:43
***SPOILER PÓTOLVA***

Cicalany2 "De jó, hogy a vége jól végzõdött."
ezek szerint KINYÍRTA azt a tetût aki halálra gázolta a lányát.
Ford Mustang 2011 nov. 19. - 18:42:18
Még nem láttam, de kíváncsivá tettél, mindenképp meg kell nézni. Reméljük adja majd egy elérhetõ csatorna is.
7/10
convar 2011 nov. 19. - 17:25:18 7/10
Jack Nicholson miatt mindenképp érdemes megnézni ezt a filmet.
8/10
efes 2008 ápr. 05. - 14:09:37 8/10
Jack Nicholson, amit ebben a filmben (is) alakít, az valami eszement! Ha grafikonon próbálnám ábrázolni az általa formált jellem változásának a görbéjét, egy csodálatos nonfiguratív grafikát kapnék. Éppen az ellenpólusát, de az általam látott legjobb formáját hozta a Davis Caruso is, rendkívül szuggesztív volt például, amikor, ahogy várta a gyilkosát. És akkor még ott volt Anjelica Huston is... Színészi parádé ez a film.

Sean Penn, igem lassúdad, hömpölyög meg minden, de hatalmas érzéke van a drámaisághoz, az érzelmi hullámzások dinamizmusához. Olykor olyan lazán csúszik mélyre a melodráma szirupjába, hogy azt hihetjük, soha nem kecmereg ki belõle, aztán egy pillanat alatt egy olyan szikár, szigorú és szikrázóan férfias jelenetbe vágjon, hogy attól kódulunk. Én nagyon bírom.
kevinspéci 2008 ápr. 04. - 09:21:20
Én kissé túl lassúnak találtam, bár a történetfolyam lassú hömpölygése is kétségtelenül hozzátesz a filmhez. A 21 gramm ennél sokkal jobb film, de egy 8-ast ez is megérdemel. Penn, biza, nagyon érti a dolgát.
8/10
Zolkó 2008 jan. 06. - 13:33:51 8/10
Nagyszerû film. Kitûnõ rendezés, alakítások, fények. Lassan és folyamatosan sodor magával egyre mélyebbre, és a végén megvan a katarzisélmény. Sean Penn bizonyítja, hogy rendezõnek sem gyengébb, mint színésznek, Nicholson ismét kimagasló és magával ragadó, élmény az Õ játékát látni. És a többiek is nagyszerûek. Zsigmond Vilmos pedig pl. a záró képsorokban bizonyítja, hogy milyen fantasztikus operatõr.
Jó filmre számítottam, és kitûnõ lett.
Zotyipotyi 2007 szept. 10. - 23:29:23
Nekem is a 21 gramm ugrott be, miután megnéztem ezt a filmet! Mondjuk speciel ez 8 évvel korábbi film, mint a 21 gramm, de én is ezt láttam késõbb. És hát nagyon szíven ütött! Bruce Springsteen Missing címû száma nagyon szívbemarkoló, ahogy maga az egész film is! A színészek fantasztikusak. Ezekenkívül még két dolog volt, ami megfogott: az egyik, amikor John Boothnak mondják a szülei, hogy "Bármit csinálsz, te akkor is a fiunk maradsz!", míg a másik pedig a temetõs jelenet - nem rég láttam egy filmet, J.Lo volt a nõi fõszereplõ, meg a csávó is ismerõs volt, de ugyanúgy nem ugrik be a neve, mint a film címe, és ott volt hasonló "mizéria" a temetõvel kapcsolatban (ott a csávó felesége és lánya halt meg egy autóbalesetben).
laknerd 2007 szept. 09. - 12:19:58
igen, én is tegnap este láttam és nagyon tetszett, témájában sok helyen hasonlított a 21 gramm-ra, abban meg a fõszereplõ volt Sean Penn, a várakozás és a bosszúvágy elemekben, mindkettõ jó film:) nekem tetszett Nicholson és Morse alakítása is nagyon
pimre 2007 szept. 09. - 00:36:19 Előzmény Füge Frankie
Frankie, tök igazad van. Ezt nem képzeltem volna, hogy olyan ember írja az ismertetõt, aki nem látta a filmet.
Amúgy valóban kiváló a szereposztás, nagyot alakítanak a szereplõk.
Magáról a filmrõl tartalmi kérdésekben vannak némi fenntartásaim, de azért összességében jó volt megnézni ma este.
x-tro 2006 márc. 17. - 12:38:30
színes feliratos filmdráma van odaírva, semmi akcióhókuszpókusz

amúgy tényleg tisztességes, jó kis mozi...
Füge Frankie 2006 márc. 17. - 12:26:58
Csak azért bátorkodom ide írni,mert a fenti tartalom/ismertetõ eléggé félrevezetõ...
Nincs ebben semmi börtönlátogatás,beígért bosszú,megütközés-ezek alapján még valaki b-kategóriás akciófilmre gondolna,bár ezt az összes készítõ kizárja.
Ez egy fantasztikus,egyedi film,Penn eddigi legjobb rendezése,és Morse talán legjobb alakítása,akinek mindig a felkínált lehetõségek szabnak határokat.Jackrõl felesleges írni,az operatõr meg tényleg az aki
Aki a komoly dolgokat kedveli,az nézze meg,alig 10 évet kellett várni a megjelenéséra...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu