Mentsd meg a pom-pomlányt!

Bakancslistához adom
But I'm a Cheerleader
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 89 perc, 1999

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

Megan Bloomfield a tipikus amerikai tini-lányok mindennapjait éli. Ő a pom-pomlányok csapatkapitánya és persze ki más lehetne a barátja, mint a focicsapat legmenőbb sráca. Ám mostanság egyre furcsább dolgok történnek Megan életében. Az utóbbi időben arra kellett ugyanis rádöbbennie, hogy már egyáltalán nem szereti megcsókolni az imádott pasit, s ráadásul állandóan csak a legjobb barátnője jár a fejében. Miután bevallja magának nyilvánvaló másságát, már szinte meg sem lepődik azon, ami a nyári táborban folyik: ott csak melegek és leszbikusok vannak, meg persze esténként oltári vad bulik.

Stáblista:

Szereplők

Rock Brown
Megan Bloomfield
Peter Bloomfield
Sinead Laren
Graham Eaton

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
dandelion83 2020 júl. 20. - 06:03:13 4/10
Az első 20 perc után feladtam. Iszonyatosan fárasztó, erőltetetten akar vicces lenni.
Gina424 2015 okt. 21. - 14:55:58 Előzmény lonecoyote25
Szerintem te is félreérted az evolúció lényegét. "Nem mindennek az evolúciós hasznosság az oka, egy csomó evolúciós szempontból felesleges vagy feleslegesnek tûnõ dolgot hordozunk magunkban például." - Ez a mondat a totális félreértése az evolúciós folyamatoknak. Semmi olyasmit nem hordozunk magunkban ami evolúciós szempontból felesleges!
Egyébként evolúciós magyarázata a homoszexuálitásnak: A nõi ágon öröklõdik a hajlam, és azok a nõk, akik homoszexualitásra hajlamosító gént adnak át fiúgyermekeiknek általában termékenyebbek, és több utódot hagynak maguk után, mint az ilyen génekkel nem rendelkezõ nõk. Ez a magyarázat csak a férfi homosexualitásra igaz, a nõi homosexualitással kapcsolatban még kevesebb információval rendelkezünk, mint a férfival kapcsolatban. További evolúciós magyarázat: A homosexuális rokonok besegítenek a gyermekek nevelésébe, így az ilyen rokonnal rendelkezõ gyermekek túlélési esélyei jobbak (voltak az õskorban). Tehát a homosexualitás génjei, ha nem is egyenes ágon, de mellékágon elõnybe kerülnek. Hasonlóan magyarázzák evolúciós szempontból a nagymamák szerepét...
boom47 2014 jún. 30. - 01:30:36
Hát, az oroszoknál pl. lecsukják õket.

Ebben az országban sem létezhetnek hivatalosan.

Az USA-ban a mai napig rentgeteget ölnek meg (a sok jó keresztény ugye).

Szóval egyáltalán nem "csak pénzre hajtanak".

Amúgy a film király, akárki élvezni tudja.
4/10
Owl 2014 jún. 30. - 00:49:34 4/10
Ez egy szatíra, hogy a célját eléri-e, azt nem tudom, szerintem a heterókat egyáltalán nem érdekli ez a téma. Én úgy érzem, az egész homoszexuális ügy csak egy felfújt lufi, mint a cigány ügy, vagy a mozgássérült ügy, vagy a holokárpótlás ügy. Egy célja van az összesnek, minél több pénzt lenyúlni a társadalom egészséges(en) mûködõ részétõl és a zsebeket kitömni! Mindezt természetesen a toleranciára, egyenlõségre, sokszínûségre vagy a bûnbánatra hivatkozva. Hogy a filmben szereplõkkel mi történik, konkrétan nem érdekel, teljesen hidegen hagy. Nem téma és nincs mondanivalója. Gondolom, hogy Amerikában is a nagykorúságtól mindenki azt csinál magával, amit akar, lehet, hogy elõbb is. Zárják magukra az ajtót és ne vigyék ki a betegségüket az utcára. Mert ha kiviszik, akkor azt a hatást érik el, mint a hídon levõ cigány koldus, aki a fekélyes lábát mutogatja. SZÁNALMAT.
lonecoyote25 2014 ápr. 21. - 03:15:42 Előzmény salapapa
OFF:
"rühellem a köcsögöket."

Igen, ezzel sokan vannak így, bár igazából maguk sem tudják, mért.

"talán mert valóban egy hiba. ha nem tudja önmagát reprodukálni, akkor kihalásra ítéltetett."

Akkor mért nem halt ki az évmilliók során? (Egyébként amilyen divatos lett mostanában az evolúció és a genetika, annyira félre is értik a legtöbben. Nem mindennek az evolúciós hasznosság az oka, egy csomó evolúciós szempontból felesleges vagy feleslegesnek tûnõ dolgot hordozunk magunkban például.)
lonecoyote25 2014 ápr. 17. - 08:45:29 Előzmény travelcsanel
OFF:
"a teljes élvezethez annyi kell csupán, hogy a '80-as évek független filmes képigagyiságán túllendüljünk."

Tetszett az írásod, kivéve ez a "képigagyiság"-os rész. Most õszintén, ez a rendezõ tud valamit kezdeni a színekkel, beállításokkal, látószögekkel, esztétikus stilizált képi világot teremt, ami tökéletesen passzol a tartalomhoz. Ez elég szép dolog, még akkor is, ha John Watersnek sokat köszönhet. Szóval, könyörgöm, mért azt a kifejezéstelen, unalmas, sablonos, profi képi világot hiányoljuk, amihez az átlagos hollywoodi középszerû filmek és rendezõk hozzászoktattak?
9/10
travelcsanel 2010 márc. 05. - 20:02:56 9/10
csak felhomályosításként: a film eredeti címe kb. egy felháborodott kijelentés-kérdõrevonás: "node én vezérszurkoló vagyok! miként lehet egyáltalán feltételezni rólam olyasmit, hogy nem teljesítem a társadalmilag rámruházott szerepet és nem húzom le a bugyimat a focisták meccse után?!" itt egy, az "áldozat" által is hangoztatott sztereotípia megreccsenésérõl van szó (megjegyzem: szerintem a fõhõsnõ nem "természettõl fogva" leszbikus, inkább belehajszolják ebbe a világba, pontosabban itt leli meg a nyugalmat-boldogságot) másrészt: a filmben használt averziós terápia-lépések valóban léteznek/léteztek: a rendezõnõ édesanyja alkalmazta az általa vezetett szexuális átnevelõ-táborban. szóval ha valaki, hát jamie babbit (aki jelenleg egy másik hölggyel él együtt) nagyon sokat tud arról, hogy miként és mennyire mûködnek a "szexi-náci" táborok ma amerikában...
a film maga meg nagyon-nagyon szellemes, rengeteg jó poénnal, jó karakterekkel. a teljes élvezethez annyi kell csupán, hogy a '80-as évek független filmes képigagyiságán túllendüljünk. hajrá!
tarjana17 2010 jan. 11. - 21:25:25 Előzmény zerrik08
Ez igy igaz ,tudod az egyik legnagyobb görög istennek Apollonnak is voltak férfi szerelmei,twilight igazat ir .
Vadrenalin 2010 jan. 07. - 03:05:10 Előzmény zerrik08
Ugye ezt nem komolyan írtad? Ha csak a leginkább témába vágó szerzõnõt, a Leszbosz szigetén alkotó Sappho-t említjük, õ is több mint félezer évvel Krisztus elõtt élt.

A film maga furcsa szatíra, elsõ percben nem volt számomra egyértelmû, hogy a színészek ilyen mérhetetlenül tehetségtelenek-e, vagy az egész tudatos rendezõi szándékot rejt, de szerencsére, hamar kiderült, hogy az utóbbiról van szó. Leginkább a John Waters filmekre emlékeztetett, akinek azok nem jönnek be, szerintem ez se nagyon fog. Én mindenesetre remekül szórakoztam rajta, sokat nevettem, de persze azt is be kell vallanom, hetero férfiként én is az összes másság közül a leszbikus szerelmet találom legkellemesebb látványnak. :-)
7/10
zerrik08 2009 dec. 29. - 23:15:11 7/10 Előzmény twillight
nem tom hol írnak olyant a könyvek, hogy Krisztus elõtt buz*k is éltek!
nem is létezett ilyen szó!
de én nem fogok vitatkozni h ki bu*i és ki nem
haver
1/10
prézli 2009 dec. 29. - 12:49:33 1/10
Elég idióta egy film... Úgy rémlik, egyszer mintha láttam volna.
Nocsak 2009 dec. 29. - 06:53:32
Fújjolsz, bici750!? Pedig ez a bugyuta film éppen hozzád szólna. Arról, amit gyakran ki is mondanak benne: légy önmagad! Ha heteró vagy, ha meleg, ha leszbikus. És talán éppen azért ilyen lila, rikító csicsás, ostobácska, viccelõdõs formában, hogy a bugyuta, (nemcsak ámerikai) publikum számára is fogyasztható legyen tolerancia és az egyenlõség gondolata.
Amúgy pedig nagyon aktuális a téma itthon. Harcos konzervatívjaink már meghirdették az átnevelési ötleteiket - a melegekét mindenféle "sikeres" amerikai kísérletekre utalva; és ne legyen senkinek kétsége, hogy a tavaszi választások után a (buta) gondolatot tett is fogja követni. És, azt hiszem, nem csak a melegekre fog kiterjedni ez a szándék...
bici750 2009 dec. 29. - 01:22:45
Kicsit mintha meleg lenne ebben a fórumban... (fuj)
twillight 2009 dec. 29. - 00:52:37
Ja, és a "buzi" is normális. Csak mással szeretne kefélni.
twillight 2009 dec. 29. - 00:51:42
Ez nem döntés kérdése.

És egy országban, ahol 13 évesen már nemi életet élnek nem kevesen, ott igencsak szükség van minden felhomályosításra.
9/10
Bluewolfey 2009 dec. 29. - 00:29:58 9/10
hja :D én szeretem ezt a filmet,mert sokat lehet rajta röhögni.de a szinkron nem tetszett
9/10
Bluewolfey 2009 dec. 29. - 00:28:12 9/10
Mindenki maga dönti el??? nevetséges.Nincs olyan,h.normális,sem olyan,hogy buzi-nem buzi. nem lehet semmit "kasztokba"sorolni,csak persze akkor,ha valami célunk van ezekkel a kasztokkal.Egyébként tudományos alapon nem lehet vakit megítélni hogy meleg "hajlamú" biszex "hajlamú" vagy hetero "hajlamú". mi az alapja? nincs alapja. csak statisztikai tények vannak, de ezek a legnyakatekertebb módokban. Lehet,hogy pl vki sosem feküdt le azonos nemû emberrel.de fantáziál vele.vagy álmodik vele. lehet egy hímprosti,aki midnennap pasikkal fekszik le,de közben a barátnõjével álmodozik.és lehet olyan(és ez nagyon gyakori) hogy vki idõszakosan váltja,hogy most milyen nemüek a partnerei.És persze van, aki egszerüen nem a nemet nézi,hanem a személyiséget,vagy a külsõt. sokminden van szóval.csak kategóriák nincsenek, és "abnormalitás". Amennyiben persze ha lenne ennek vmi "negatív hátulütõje" talán joggal ítélhetné el a társadalom.de mivel nincs,és senkinek semmi köze a másik magánéletéhez...ezért nincs jogod leszolni senkit mondván "normális" vagy "nem normális" a film egyébként inkább 16-os karika lehetne.
LCsajszi 2009 dec. 29. - 00:23:54
De a srác, Rocco nagyon helyes srác volt:D. Õt eddig csak sorozatokban láttam. Egyik leghelyesebb pasi:). Gondolom latin fiú lehet, mert az õhozzá hasonló férfiakat szeretem, akik mind latin származásúak.
LCsajszi 2009 dec. 29. - 00:20:40
Nagyot röhögtem ezen a filmen:D. Ilyen fura vígjátékot kitalálni:D. A zene is ott volt, annyit röhögtem a muzsikán:). Vicces volt az ötlet, hogy heteró nevelde, de az embereket nem lehet megváltoztatni, hogy kiket szeressenek, mert az érzelmeket nem lehet befolyásolni. A szabad érzelmek örök harc lesz, mint anno, amikor nem jó szemmel nézték, hogy egy gazdag fiú szegény lányt vesz el, vagy egy fehér nõ más színes bõrû férfit szeret. De a szeretet erejét senki se gyõzheti le. Igaz, hogy ez a film gagyi volt, de a mondanivalója a lényeg, amitõl jópofa film volt, és ami miatt tetszett, hogy átnevelni valakit, de a végén kiderült nem lehet. A nõ fia is játszotta, hogy heteró, de õrajta is látszott, hogy meleg. Mind játszunk valamilyen szerepet az életben, nem azt mutatjuk, akik vagyunk valójában. Egyébként, ami a filmben volt, kicsit túlzás, mert meleg férfi is lehet focista vagy autószerelõ, de mindenki érti, hogy attól vígjáték, ha túloznak, hiszen csak film, nem a valóság.
7/10
zerrik08 2009 dec. 29. - 00:11:05 7/10
18-as épp jó!
Mindenki maga dönti el, hogy bu** vagy normális!
A másik meg, hogy vigyázz azokkal a szavakkal!
Összes hozzászólás