Menyasszony csaléteknek

Bakancslistához adom
The Decoy Bride
angol romantikus vígjáték , 89 perc, 2011

Értékelés:

83 szavazatból
Szerinted?

Lara Tyler (Alice Eve) egyike a leghíresebb színésznőknek, mégis egy vágya van csupán: békében akar hozzámenni vőlegényéhez, a forgatókönyvíró James Arborhoz (David Tennant). A paparazzik állandó jelenléte miatt úgy döntenek, otthonuktól távol, egy kedves skót kisvárosban bújnak el. Ám minden hiába, mikor a helyiek rájönnek, kik rejtőznek náluk, azonnal értesítik a sajtót. Laránál betelik a pohár... Menedzsere, hogy elterelje a paparazzik figyelmét, álesküvőt szervez. Az ötlet mindenki számára remeknek tűnik, a helyiek között meg is találják Lara helyettesítőjét. A csalétek Katie (Kelly MacDonald) lesz, egy kedves, bájos helyi lány. Ahogy James egyre jobban megismeri, elbizonytalanodik. Vajon tényleg Lara az ő igaz szerelme?

Stáblista:

Szereplők

Katie NicAoidh
James Arber
Lara Tyler
Steve Korbitz

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez 2022 aug. 14. - 01:35:20 5/10
Angol romkom az unalmasabbik fajtából. Az egész történet egy orbitális zagyvaság, a poénok halálosan gyengék (legalábbis a magyar szinkronban mindenképpen) és több jelenet röhejesre sikeredett. Még David Tennant sem tudta feldobni a filmet, akinek itt egy emlékezetes pillanata sincsen. Maximum 1-2 betétdal nevezhető pozitívumnak.
8/10
szabomajki 2017 júl. 21. - 10:48:53 8/10
Jó kikapcsolódás volt, szép zenékkel és látvánnyal. Persze lehetett volna többet is kihozni a történetbõl.
zora 2017 jún. 24. - 21:39:28 Előzmény brrrrrrrrr
Viszont ez a férfi a szerepe szerint egy író, és szerintem sokkal realisztikusabb, hogy nem egy nõcsábász, sármos típus. A Larát játszó nõ tényleg gyönyörû volt.
zora 2017 jún. 24. - 21:35:31
Nagyon tetszett.
Kicsit bugyuta az alapszituáció, de jópofán megoldották, nem volt erõlködés a színészek részérõl.
10/10
Lilko03 2016 dec. 17. - 22:37:47 10/10 Előzmény stupek2
Szerintem pedig ez egy remek film, jó szövegekkel és remek zenével. Az angol humor bizony más, kicsit vaskosabb, mint amit megszoktunk, nekem pl. bejön. Már többször láttam, de mindig megnézem, ha adják valamelyik csatornán.
1/10
stupek2 2016 okt. 18. - 22:56:43 1/10
A 20. percben el kellett olvasnom, hogy ténylegesen mirõl is szól ez a film, mert nekem nem jot le. No az elolvasása után pedig az volt az érzésem, hogy én nem ezt a filmet nézem. Sajnos mivel a 25. percben sem látok benne összefüggõ cselekményt ezért kikapcsolom.
7/10
Semprini 2015 ápr. 26. - 13:49:04 7/10
Jópofa romantikus vígjáték, nem a sablonos fajtából. A szereplõk közül kiemelkedik Kelly MacDonald, lehengerlõen bájos és vicces alakításával gyakorlatilag õ viszi el a filmet a vállán, Nemes Takách Kata szinkronhangja pedig tökéletesen passzol hozzá. Kelly MacDonald-ot láttam már néhány filmben, de eddig nem igazán figyeltem fel rá, viszont pár hónapja az egyik tévéadón elcsíptem ezt a filmet, de már kb. az egyharmada lement. Aztán megvettem DVD-n is, és nem bántam meg, remek szórakozás. (David Tennant viszont szerintem nem volt túl jó választás, egyszerûen nem elég rokonszenves karakter. Barty Kupornak jobb volt a Harry Potter 4-ben...)
7,5/10
Nezo_nezo 2015 márc. 10. - 21:32:01
Több ilyet, és többször le kéne ezt adniuk.
10/10
Lilko03 2015 febr. 22. - 17:04:00 10/10
Szerintem ez egy nagyon jó film, vicces is, meg egy kicsit látjuk Skóciát, ami szép, bár én nem vágyom oda. A zenéje nagyon tetszik. Egyszóval, szerintem érdemes megnézni. (Akár többször is. Én pl. háromszor láttam már.)
10/10
Lilko03 2015 febr. 22. - 17:03:59 10/10
Szerintem ez egy nagyon jó film, vicces is, meg egy kicsit látjuk Skóciát, ami szép, bár én nem vágyom oda. A zenéje nagyon tetszik. Egyszóval, szerintem érdemes megnézni. (Akár többször is. Én pl. háromszor láttam már.)
Flóra_kisasszony 2014 nov. 24. - 22:52:28
Na jó, a Story tv be akar kerülni a Guiness rekordok könyvébe? Más magyarázatot nem találok rá, hogy miért adják le kétnaponta ezt a filmet.
gyöngykuckó 2014 nov. 23. - 21:31:00
Istenem, ha valaki nem a színész miatt nézi a mozit...
7/10
Zsuzsi68 2014 nov. 09. - 15:30:13 7/10
Nahát milyen viharokat kavart itt ez a film! Valaki írta, hogy irreális, valószerûtlen.. hát pontosan. Ez egy "mese"...nem dokumentumfilm. Angolosan lökött, disszonáns jelenetek egymás után..én ilyennek láttam és ezzel együtt tetszett. A hangulatához tökéletesen illet a fõszereplõ is. Nem értem a sárm hiányolását, elég sok zseniális színész van a világban, aki nem jóképû, "csak" zseniális, egyáltalán hogyan merülhet fel ez a téma egy ilyen filmnél...könyörgöm, ez nem egy olyan "csöpögõs" romcom.. Ennek a filmnek a hangulatához szörnyû lett volna egy brutál jóképû pasi.
offtopic
Petrapetrus 2013 máj. 22. - 08:01:16
Na, végre leesett. Így már értem. :) Valószínûleg az volt a problémám, hogy nekem más kontextusban jelenik meg a "morbid" kifejezés. :)

OFF
Értem. Megint csak nem meggyõzésbõl, de David esetében inkább szerintem (kellemesen) meglepõdnél a belsõvel kapcsolatban, de ez részletkérdés. Nagyon kevés színészt szeretek, de õ közöttük van. Számomra ritka szimpatikusan gondolkozik a világról meg úgy általában, de ez én vagyok. ;)

Mivel nincs sok kedvenc színészem, így kifejezetten színész alapján én se nézek gyakran filmeket. Ez a néhány színész viszont már-már egyfajta garanciát jelent nekem a minõségre (= én ízlésemnek jó) és ha a film nem áll tõlem nagyon távol, akkor megnézem. Én is inkább sztori és kivitelezés alapján szoktam választani. A kedvenc színészeim közül is van olyan, akinek például néhány filmjét még nem láttam, de valahogy nem is érdekel, mert annyira nem tartozik az érdeklõdési körömbe. Néha be-bevállalom, pláne, hogyha valakivel nézek filmet és azt érdekli az adott téma, ill. történet, de egyébként nem jellemzõ rám sem.

A horrorokat meg én sem preferálom, lehetõségeim szerint kerülöm is messzirõl. :)
ON
7/10
offtopic
Rahar 2013 máj. 21. - 20:39:51 7/10 Előzmény Petrapetrus
"Lehet, hogy már-már túlzottan is irtózik a fotósoktól, viszont továbbra sem sorolnám morbid kategóriába ezt az iszonyt a részérõl. :)"
A morbid kifejezést nemcsak erre értem, szerintem az egész film története, cselekményvezetése ilyen. De lehetséges, hogy túlzásba estem, ezért akkor átfogalmazom. Nem fogom én kötni ebet a karóhoz :) Irreálisnak, valószerûtlennek tartom a történet keretét, a helyszínt, az egész cselekményvezetést, a férfi és nõi fõszereplõ viselkedését.

"Igen, de én oda akartam kilyukadni, hogy a külsõség oly mellékes, a tehetség nem ettõl függ. (szerintem egy tehetséges színész képes megszerettetni magát akkor is, ha egyébként valaki alapból nem találja szerethetõnek) Az pedig tényleg mindenkinek más, hogy neki személy szerint ki/mi a szimpatikus. :)"
Tudom, hogy a belsõ a fontos, de a belsõ kisugárzódik az egész megjelenésre. Nekem eddig csak egy hibázásom volt, egy ember szimpatikusnak tûnt, de egy gonosz, rosszindulatú vénember volt. A fordítottja még nem fordult elõ. Egyébként ritka, hogy egy tehetséges színész nem szimpatikus, az, hogy egyenesen antipatikus pedig a második eset.

"Nem akartalak gyõzködni, oda is írtam. Csak gondolom még nem nagyon hallottál errõl a színészrõl és gondoltam kicsit elszórok róla pár morzsát, ha már. Érdekességképp. :) [Amúgy tényleg nem szeretem a tökfõzeléket. :D]"
Köszönöm az információt, de én nagyon ritkán nézek filmet a benne játszó színész kapcsán. Megnézem a port.hu-n és most már az IMDb-n is a pontszámot és ha az átlag a 7,0 pontot meghaladja, akkor igyekszem megnézni. Igyekszek szinte mindenre nyitott lenni, ezért majdnem mindenféle filmet megnézek, kivéve a pszichohorrort és az egyéb kemény horrorokat.
Petrapetrus 2013 máj. 20. - 13:05:34
Lehet, hogy már-már túlzottan is irtózik a fotósoktól, viszont továbbra sem sorolnám morbid kategóriába ezt az iszonyt a részérõl. :)

Igen, de én oda akartam kilyukadni, hogy a külsõség oly mellékes, a tehetség nem ettõl függ. (szerintem egy tehetséges színész képes megszerettetni magát akkor is, ha egyébként valaki alapból nem találja szerethetõnek) Az pedig tényleg mindenkinek más, hogy neki személy szerint ki/mi a szimpatikus. :)

Nem akartalak gyõzködni, oda is írtam. Csak gondolom még nem nagyon hallottál errõl a színészrõl és gondoltam kicsit elszórok róla pár morzsát, ha már. Érdekességképp. :) [Amúgy tényleg nem szeretem a tökfõzeléket. :D]
7/10
offtopic
Rahar 2013 máj. 20. - 12:40:28 7/10 Előzmény Petrapetrus
"Egyébként szerintem nem feltétlenül valószínûtlen ez a fotósoktól való irtózás... Hány olyan sztorit lehet olvasni, hogy XY híresség elagyabugyálta a paparazzót, vagy hogy teljes titokban szervezik az esküvõt, csak hogy kizárják a médiát..? :)"
Valóban vannak ilyen hírek, én is nem egy ilyennel szembesültem, de az általában hirtelen felindulásból történik, utána megnyugszik az illetõ, nincs folyamatosan fotósiszony üzemmódban. A házasuló nõ szerintem ilyen fóbiában szenved, tehát meg is van az elsõ beteges hajlamú, azaz morbid jellemzõje az alkotásnak.

Megértettem amit leírtál, elfogadom, elhiszem látatlanban is, hogy az adott színész adott országban jelentõs rajongótáborral rendelkezik. De ennek nincs jelentõsége, például Sylvester Stallonenak igen jelentõs rajongó közönsége van, ennek ellenére léteznek nemhogy nem rajongók, de olyan egyének is akik utálják. Röviden megfogalmazva nekem antipatikus, nem tetszik a feje, a megjelenése, ez nincs kapcsolatban a színészi teljesítményével, attól még lehet jó színész.
Gyõzködni nincs értelme, mert ez a gondolkodásom szerint olyan, mintha például te nem szereted a tökfõzeléket én meg nekiállok egrecíroztatni, hogy márpedig igenis finom étel.


Na, de nem meg akarlak gyõzni ám, csak elmeséltem, hogy a férfi fõszereplõ hogyan is kaphatott ilyen szerepet. :)
offtopic
Petrapetrus 2013 máj. 13. - 08:12:21
Aha. Értem. De még most sem teljesen világos. Amiket példának hoztál, hát, fura még lehet szerintem, de hogy morbid..? Beteges hajlamú dolognak egyiket sem nevezném kifejezetten azok közül, amiket felsoroltál. :)

Egyébként szerintem nem feltétlenül valószínûtlen ez a fotósoktól való irtózás... Hány olyan sztorit lehet olvasni, hogy XY híresség elagyabugyálta a paparazzót, vagy hogy teljes titokban szervezik az esküvõt, csak hogy kizárják a médiát..? :)

David Tennant egyébként piszok helyes pasas és kis túlzással, de merem rá azt mondani, hogy zseni. Nézz meg még tõle más filmeket is és majd rájössz, miért mondom. A külsõ persze olyan dolog, hogy kinek tetszik, kinek szimpatikus, kinek nem, ezzel nem is akarok vitatkozni. [De azért megsúgom, hogy DT a hazájában (legalábbis ott különösen, de már máshol is akadnak "hívei" szép számmal) amolyan "szexszimbólum" a csajok körében. :) És ide most bele lehet érteni a kislányt, a fiatal nõt, a középkorú és idõsebb hölgyeket is. :) ] Az tény, hogy nem ez a legjobban sikerült szerepe és hogy öltöztethették volna jobban is, de ami tõle telt, igazából kihozta ebbõl a karakterbõl. Többet nagyon nem is lehetett volna, mert a forgatókönyv tényleg sántít egy kicsit. Kis odafigyeléssel sokkal szórakoztatóbb is lehetett volna a végeredmény. :)

Antipatikus fõszereplõ. Hát figyelj, nem tudom. Nekem is vannak olyanok, akik nem szimpatikusak számomra, de azok meg lehet, hogy neked szimpatikusak. Nem lehet mindenki kedvére tenni. :)
David elsõ pillantásra meg szerintem sem az a macsó, akit ha nem ismernek is szétszednének a nõk, ezt aláírom. De ahogy már írtam korábban, tett már õ annyit az asztalra, hogy megismerje a közönség és megszeresse. Ettõl lehet leginkább hiteles ez a film. De akinek az õ neve például teljesen ismeretlen, az valóban nem nagyon tud kezdeni ezzel a filmmel. Sokan voltak, akik egy bizonyos sorozatban találkoztak vele elõször és elõször nagyon nem volt szimpatikus, utána meg õ lett a No.1... :)

Na, de nem meg akarlak gyõzni ám, csak elmeséltem, hogy a férfi fõszereplõ hogyan is kaphatott ilyen szerepet. :)
7/10
Rahar 2013 máj. 11. - 22:36:05 7/10 Előzmény Petrapetrus
Mitõl lenne morbid? Kíváncsivá tettél. :)
Már az alapszituációt valószerûtlennek tartom, hogy valakit ennyire kikészít, hogy lefotózzák az esküvõn. A sziget és a lakossága vicc kategória. A karakterek viselkedése is nagyon furcsa. Nemcsak a fõszereplõ férfié, hanem a mellékszereplõké, például a menedzser és az asszisztenseiké.

"Szerintem a fõszereplõ színészek helyesek. Daviddel elfogult vagyok, a csali menyasszonyt alakító színésznõ pedig tehetséges és helyes."
Elfogadom, hogy neked tetszenek a fõszereplõk, nekem a férfi nem tetszik. Sem a kinézete, sem a megjelenése, sem az a karakter melyet alakít.

"Én egyre jobban kedvelem azokat a filmeket, ahol a fõszereplõk nem tökéletes szépségek, sõt. Ez olyan emberi, olyan természetes. Számomra az a hiteltelen, amikor csodaszép emberek (nyilván kiló smink és retusálás után) epekednek egymásért. Meg úgy egyáltalán. :)"
A tökéletes szépség és a férfi fõszereplõ között széles a lehetõségek horizontja. Én egyetértek azzal, hogy ne legyen mindenki kimondott szépség a filmekben, de azért ne legyen antipatikus a fõszereplõ.
Petrapetrus 2013 máj. 10. - 19:55:36
Mitõl lenne morbid? Kíváncsivá tettél. :)

Szerintem a fõszereplõ színészek helyesek. Daviddel elfogult vagyok, a csali menyasszonyt alakító színésznõ pedig tehetséges és helyes.

Én egyre jobban kedvelem azokat a filmeket, ahol a fõszereplõk nem tökéletes szépségek, sõt. Ez olyan emberi, olyan természetes. Számomra az a hiteltelen, amikor csodaszép emberek (nyilván kiló smink és retusálás után) epekednek egymásért. Meg úgy egyáltalán. :)
Összes hozzászólás