Mérgezett toll

Bakancslistához adom
La plume empoisonnée
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia krimi, 90 perc, 2009

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egy bűnügy felderítése során Lampiont súlyosan megsebesítik. Az orvos gyógykezelésként teljes kikapcsolódást javasol a lábadozónak. Larosiere felügyelő ráparancsol tehát beosztottjára, hogy néhány napra utazzon el vidékre. De a kiválasztott falu nem olyan ideális hely, mint amilyennek látszik. Egy névtelen levélíró borzolja a kedélyeket, aki rágalmazó leveleket küldözget a helybelieknek. Lampion tehát pihenés helyett nyomozásba kezd. Az ügy váratlan fordulatot vesz, amikor valaki halálos adag mérget csempész idős szállásadónője teájába...
A film Agatha Christie A láthatatlan kéz című regénye alapján készült.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Paolino 2015 júl. 17. - 23:26:59
Nem rossz film, de valahogy úgy érzem, hogy Agatha Christie vérbeli angol stílusát megpróbálták úgymond "franciásítani", ami nem tett túl jót az egésznek. Az angol, "antik" krimiknek jobban áll a részletes jellemábrázolásos, komornyikos, ódon kastélyos, teát szürcsölgetõ, affektáló, agresszív sznobos feeling. Ehhez a filmhez kár volt Agatha Christie-t elõvenni.
LexH 2013 júl. 27. - 08:12:06
Mindenképpen szórakoztatóbb Larosiere és Lampion apakomplexusos viszonya, mint Sherlock és Watson gazda és kutyája kapcsolata.
A film ismét hozza az AC regény lényegét, több figyelmet fordítva az emberi kapcsolatokra és a korábrázolásra, mint a krimire. Annyiban kapcsolódik az angol megfilmesítésekhez, hogy a frizuráktól az öltözékig és a ruhák anyagáig ragaszkodik az egykori viselethez, sõt szinte a kor tisztálkodási szokásai is látszanak a szereplõkön.
8/10
-greghouse- 2013 máj. 18. - 23:08:06 8/10
Azért ez nem a legjobb A.C. regény, nem túl eredeti, kicsit kevercse az Orient expressz-nek, az ABC gyilkosságoknak... ráadásul A.C.-t nagyon nehéz jól megfilmesíteni, mert olyan részletes jellemrajzot, történetet ad leírva minden szereplõrõl, hogy olvasva jó, de filmre vinni a sok részletet... plusz, kicsit saját krimi szabályait is megszegi a végén...Summa summárum, azért még jobb, mint egy átlagos amerikai dirr durr és csihi puhi.