Merülés a szerelembe

Bakancslistához adom
Submergence
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-francia-spanyol-amerikai romantikus film, 112 perc, 2017

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Egy ablaktalan szobában Afrika keleti partjainál James More-t dzsihadista harcosok tartják fogva. Több ezer kilométerre Grönlandon Danielle Finders mini tengeralattjáróval készül az óceán fenekére merülni. Gondolataikban mindketten az előző év karácsonyára emlékeznek vissza, amikor egy francia strandon történő véletlen találkozásuk heves és tartós romantikus kapcsolatot eredményezett.
Bemutató dátuma: 2018. június 21. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
csincsilla72 2020 dec. 27. - 20:43:32 8/10
Íme egy érdekes film, aminek megint sikerült egy teljesen értelmetlen címet adni. Mert ez a film nem a szerelemről szól, hanem két világ találkozásáról és egy összebékíthetetlen ellentétről. A két világ: az iskolázott, higiénikus, polgárainak jogait alkotmányban biztosító nyugat, ahol a tudomány fejlődhet, ahol egy fiatal nő neves kutató lehet, munkájához erőforrást és lehetőséget tud szerezni, és az elmaradott, vallási fanatizmus által irányított harmadik világ, ahol a gyerekek kolerában halnak meg, ahol egy nőt bármikor halálra kövezhetnek és ahol a falu? törzs? egyetlen iskolázott embere, az orvos is fontosabbnak tartja a vallást és az általa kijelölt utat, mint a tudást.
Ebben a filmben rengeteg a szimbólum. Az óceánkutató nő egy törékeny tengeralattjáróban merül alá, ahol bármikor bekövetkezhet műszaki hiba és emiatt lenn ragadhat és meghalhat. De ugyanilyen törékeny a nyugati világ is, mert az elmaradott térségek szegénysége és vallási fanatizmusa ugyanígy veszélyezteti az épségét. A lányét, aki ezt nem is sejti, és csak annyit, amennyit a média a szeme elé tár. Mert ugyan bejárta a "világot", de ez a világ mindig a fejlett nyugatot jelentette. A szegénységet, a poklot nem látta. Azzal maximum az újságok címlapján találkozik. Erre próbál rávilágítani James, a titkosügynök, akivel Danny pár napot tölt együtt, akibe beleszeret és aki a nő törékeny kis világát próbálja megvédeni a titkos bevetései során. A lány azért "hal bele" a szerelembe, mert tapasztalatlan, nem ismeri az igazi szenvedést, fájdalmat. James más világ, idősebb, sokkal jobban ismeri a szenvedést, látja az igazi problémákat és meg akarja oldani. Kérdés, hogy meg lehet-e oldani egyáltalán, vagy jobb falat húzni magunk köré és időnként odadurrantani, ha a minket sem megérteni, sem elfogadni vagy akár tolerálni nem akaró és nem is tudó tömeg túl közel merészkedik.
A téma nagyon aktuális és nagyon érdekes, a megvalósítás kevésbé. Fél órával rövidebb film elég lett volna, James szenvedése és Danny szerelmi bánata túl vontatottá vált. De a fényképezés kárpótolt, még ha a film maga nagyon is nyomasztó.
Fájdalmasan valóságos tükör a mai világnak, a kezeletlen és kezelhetetlen problémáknak, és annak, hogy mennyire nincsenek még eszközeink sem arra, hogy valamit is jó irányba indítsunk el. És hol van még a klímaváltozás okozta igazi borzalom!
Hát, ezt a filmet romantikusnak nem nevezném. Kőkemény dráma.
8/10
end33 2019 nov. 01. - 09:33:09 8/10 Előzmény dandelion83
Szerintem, valami olyat hiányolsz, ami nem is lehetett célja az alkotóknak. Ma a dolgok csak úgy megtörténnek. Nincs olyan hit, akarat ami ezen változtatni tudna. Illúzió az elszántság és a szenvedély is. Nincs idő a dolgok értékelésére, mert pillanatok alatt jön a következő ráhatás, amelynek legfontosabb indítékát Wenders, (de lehet, a következményeit is,) a hatalom iránti olthatatlan emberi vágyban találta meg. Az ebben való eligazodás csak kevesek sajátja. - Ez a film a tökéletes tükörképe a mai világnak. Wenders nem téveszt, még akkor sem, ha az utóbbi filmjeinél már "öregesebbre" vette a tempót. - Analizál és lát. Ugyan finoman, de megmutatja a két vallási kultúra látásmódjának feloldhatatlan ellentéteit is és állást foglal. - Mellesleg az operatőri munka kiváló, nagyon szép, izgalmas helyszíneket örökített meg. James McAvoy pedig zseniális, mint mindig. - A film karakterei nem szuperhősök csak emberek, akik végzik a dolgukat.
6/10
dandelion83 2019 jan. 14. - 18:22:04 6/10
Ez a film olyan semmilyen....Nem volt benne tűz, szenvedély, mélység, a felszínen evickél végig, és a néző hiába várja, hogy ebből kilépjen, nem teszi. Kár érte, akár jó is lehetett volna. A két főszereplő legalább jó választás volt.
5/10
tarantella 2018 nov. 07. - 23:34:12 5/10
Wim Wenders ide vagy oda, ez észvesztően rossz lett. Azért adtam rá egy ötöst, de nem ért annyit sem.
4/10
pihes 2018 okt. 21. - 10:41:57 4/10
Ezért kellett ez a sok kínlódás, hogy aztán így érjen véget?
De ez még nekem is fájt...
Gyenge film.

4/10

Nagy1A 2018 okt. 19. - 21:37:43 Előzmény Magnolia1
Pedig az Erőszakik elég frappáns cím! De itt van még a Viperak! Ez is sokat forgolódot az ágyában amíg ki nem ötlötte. Merthogy, a rákot éppen vipera méreggel gyógyítják.........ez is frappáns amúgy:))
6/10
botta-melinda 2018 júl. 04. - 16:18:05 6/10
Nekem nem jön be ez a film... A nő túl lassú, sokat NÉZ... A cselekmény nem tart sehova, nem fejeződik be, nem is egészen világos...
k11zoltan 2018 jún. 30. - 15:56:12
Nekem ez a annyira nem jött be.
Magnolia1 2018 jún. 24. - 20:49:39 Előzmény csillagvizsgáló
Már gondolkodtam, hogy kiírnék egy szavazást, kíváncsi lennék, melyik ostobára sikeredett magyar cím vinné el a pálmát. A Kszi Simon sem semmi, hogy a frissek közül válasszak, de nálam mindent visz az Erőszakik. Bocs az offért. :)
csillagvizsgáló 2018 jún. 21. - 05:21:35
Szegények, az eredeti címből kifelejtették a "szerelem" szót. Még szerencse, hogy a hülye magyar címfordítások minisztériuma résen volt. Mert ugye mi idióták biztos nem néznénk meg, ha nincs benne ez a szó a címben.