Metamorfózis

Bakancslistához adom
Metamorphosis
német-magyar-angol-osztrák thriller, 105 perc, 2006

Értékelés:

73 szavazatból
Szerinted?

Keith (Corey Sevier), a középkori misztikus történetek megszállottja két barátjával Kelet-Európába utazik vakációzni. A fiatalok találkoznak a világ talán legszebb nőjével, Erzsébettel, akibe Keith azonnal beleszeret. Ekkor még nem sejtik, hogy ez a találkozás gyökeresen megváltoztatja az életüket. Constantine (Christopher Lambert), a Báthoryak esküdt ellensége bosszúra készül és mindenki az életével fizet, aki az útjába áll.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
M41 2150 2014 nov. 16. - 11:43:37 10/10
Nekem nagyon tetszett a film! Egy percre sem lankadt le a figyelmem. Tetszett a sztori és a az, hogy vegyesen láttam a külföldi hírességeket magyar színészek társaságában. És külön tetszett Szakácsi Sándor, mint Lambert magyar hangja.
3/10
szingh 2014 nov. 02. - 13:24:22 3/10
Jó nagy hülyeség. A Hoffmannék Irénkéje viszont kiszí'hatná az enyémet is!
torkild 2012 júl. 14. - 18:11:46
Most néztem újra annyi év után...és még mindíg visítva röhögök rajta.
Mit fizettek vajon a Hegylakónak ezért az exluzív szerepért?
Ganxta Zolee székfoglalója óriási!!
Kern, rettentõ hitelesen alakítja a papot...:) Ennél már csak az angol kiejtése jobb.

Kiváncsi voltam Hódi Jenõre, ezért kicsit utánanéztem az imdb-n...csak annyit róla, hogy nagy nevektõl tanult amerikában (Milos Forman, Brian De Palma). Fejlett önkritikával rendelkezik. A Metamorfózis (2007) óta nem rendezett több filmet.
:)
fortes 2011 nov. 05. - 10:17:03
Minden magyar filmkedvelõnek bátran ajánlom ezt a filmet, mert igazi ínyencfalat: nem csupán az "annyira rossz, hogy már jó" elemek miatt, hanem roppant érdekes számunkra látni, ahogy egy tipikus amerikai sablonú tinihorror hirtelen "kisiklik" itt a mi kis hazánkban, és az elmaradhatatlan típus-karakterek belefutnak Kulka Jánosba, Kern Andrásba és társaiba (angolul nézve külön öröm). Egy olyan film, amelyben Gangsta Zoli ölre megy Christopher Lambert-tel, az rossz már nem lehet: nem kedvelem Gangstát, de itt valahogy megmosolyogtatott, egyszerûen úgy láttam rajta, hogy élvezi csinálni ezt a szörnyûséget. Lambert úgyszintén, a túldramatizált, kurta-furcsa monológokkal, a megjelenésével elképesztõ karakter. A történet egy agymenés, maguk sem tudták szerintem, hogy keveredett ide Báthory. Én remekül szórakoztam rajta.
monarchiabulldog 2011 máj. 17. - 23:56:01
Valaki írta, hogy az RTL úgy vágta meg az elõzetest, hogy kedvet kapott a filmhez. Én is így jártam, és mekkorát csalódtam, igencsak harmadosztályúra sikeredett.
Kulka, Döglégy, Kern és a kutyák jók voltak.
Lambert is ilyen fáradt filmhez adja a nevét , ráadásul eléggé "ripacsos"-ra is sikeredett az alakítása.
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 17. - 23:02:04
Hát, legfeljebb az menti ezt, hogy a sztori szerint nem Báthory Erzsébet volt a vámpír, hanem a lánya. A történelmi, nyelvi katyvaszon kívül a teológiai zavar is elképesztõ volt (a purgatórium, ahol örökre elpusztulhatnak a lelkek stb).
Na és kit érdekel? Ettõl még szórakoztató film volt, max. a fõszereplõ mozgása, mimikája tûnt kissé amatõrnek.
És nem akartam jobban megijedni, nekem aztán tökmindegy, hogy a nemlétezõ vámpíroknak mekkora foguk van.
nagylabu 2011 máj. 17. - 22:31:07
Akkor - sajnos - megnyugodtam, hogy nem csak szerintem volt "pokolian" gyenge, zagyva film, tele hibákkal...
Elõször is : valóban el kellett volna dönteni, hogy ez egy "valódi" horror, v. egy horror-paródia...
Ha az elõbbi, akkor sokkal, de sokkal több borzongást - sõt " sokkot" kellett volna beletenni - ez viszont borzongás helyett többször inkább csiklandozás volt. A paródia, akkor az a parányi humor, ami volt benne, néha inkább bosszantó röhej volt. Ch. Lambert néha inkább mulatságos volt, mint félelmetes, Kern pedig mintha "direkt" akarta volna elrontani a kevéske "nézõijesztést" - unta az egészet, és kikacsintott : "Ne vegyétek komolyan ezt a marhaságot !..."
A farkasjelenet szánalmas volt, a vámpírok harapásakor a vészjósló szemfogak oldalról inkább egy elfuserált mûfogsornak látszottak, az õsök szellemétõl megszállt kastélyból pedig jóval több hatásvadász rémületet ki lehetett volna hozni (pl. a festmények , páncélok, fegyverek, sejtelmesebb megvilágításával, váratlan hanghatásokkal, stb.)

A filmet nem az elejétõl néztem, de a Bátory Erzsébetet alakító Kováts Adélt én csak festményen láttam. Volt "élõben" is ?

Összességében tehát : abszolút bukás... 0/10-es...

Azt nem mondom, hogy az amerikaiak v. mások nem csinálnak rossz filmeket, mert elegem van a rendre "az iskola rögbycspata" köré gombolyított semmitmondó USA-filmekbõl - de a vontatott és halál unalmas, cselekményhiányos francia mûvészfilmekbõl is ( "nem érek fel hozzájuk..." )

Szerencsére voltak - és vannak - "JÓ" magyar filmek, amiket a közönség szeret és értékel - de talán még a kritikusok is elfogadnak - EZ NEM AZ...
monarchiabulldog 2011 máj. 17. - 21:29:19
Tényleg ennyire hülyék az amcsik történelembõl?
Mi volt ez a káosz ebben a rémes történetben?
Totál összekeverve:
-Báthory Erzsébet, Csejte vára mely most Ny-szlovákiában van
- valamiféle vámpírvonal , mely Transzilvániára jellemzõ történet
- a papa aki temette az egyik Thurzót mintha orosz nyelven beszélt volna, de beszéltek pici román nyelvet is és még mit tudom én milyen nyelvet.

Tiszta katyvaz volt ez a történet,borzasztóbb, mint a benne játszók alakítása.

A farkasokat alakító kutyák szépek voltak :)
Temptress 2011 máj. 16. - 21:57:38
Õõõõ...hát érdekes volt:)Engem Lambert alakítása tiszta Steven Segal-os volt. A hangja meg a haja miatt totál olyan volt. Másnak is feltünt?
agarik 2011 máj. 16. - 21:55:10 Előzmény locsmándi39
Pedig tulajdonképpen egész eredeti módon fogták meg a tinihorror mûfaját.
7/10
Haversrac 2011 máj. 16. - 20:45:19 7/10 Előzmény Statham20
azt elismerem, hogy Ganxsta nem való színésznek:D:D 2 ütéstõl úgy meghalt, mint a pinty:D
2/10
Statham20 2011 máj. 15. - 15:23:48 2/10
Kegyetlen gyenge eresztés, volt benne pár dolog, amibõl többet ki lehetett volna hozni. Voltak apróbb megnyilvánulások és érdekes próbálkozások, amiket, ha jól csináltak volna, akkor jobb filmet is kaphattunk volna. De ez így nagyon gyér. A Lassie-s srác, aki itt (Corey Sevier) Keith-t alakítja szerintem többre hivatott ilyen filmeknél, nem értem javarészt miért hasonló minõségû filmekben láttam, szerintem van tehetsége. A zenék idegesítettek a legjobban, sõt azokon már inkább nevettem, hogy hogyan lehet ekkora sz@r zenei aláfestést alányomni, komolyan katasztrófa. Se esti unalomûzõnek se semminek nem ajánlanám, de azért 2 pontot adnék neki, ha egy Donnie Darko-nal 1-et adtam, azért ezt annyira nem minõsítem le, mint azt a hányadékot. (bocs a kifejezésért, de arról a filmrõl más nem jut eszembe) :D
Szóval a Donnie Darkotól talán még ez is jobb, hisz ezt végig tudtam nézni anélkül, hogy ásítoztam volna percenként. (Volt itt is, de fele annyi sem).

Harmat gyenge 2/10
1/10
locsmándi39 2011 máj. 15. - 11:38:16 1/10 Előzmény agarik
A LOST bármelyik epizódja klasszisokkal jobb ennél a filmnél, még egy unaired rész is.
Nem véletlen, hogy az imdb-en is csak 3.6-re áll ez a film.
1/10
locsmándi39 2011 máj. 15. - 11:29:52 1/10 Előzmény Haversrac
"európában sztem a németek csinálják a legjobb filmeket"
Ez akkora tévedés, hogy most azon gondolkozok van-e olyan ország Európában, ahol a németeknél is rosszabb filmek készülnek, de most hirtelen egy sem jut eszembe. (A Nyugat-Balkán fiatal országait nem ér belevenni, nekik önálló filmvilág felépítésére még nem volt idejük).
Ez a film meg egyszerûen borzalmasan szar. Jobb lett volna odaadni a készítésére szánt pénzt középiskoláknak kamerára, filmvágó számítógépre és szoftverekre. Ezzel segítenénk pár tehetség útját a filmszakmáig. Sõt még a középsuli filmesszakkörébõl is ennél jobb filmek kerülhetnének ki.:)
Shanks 2011 máj. 15. - 10:44:35
http://www.youtube.com/watch?v=uilt0kyKROI&feature=player_embedded

Na ja, sok gonosz meg beteg dolog van a világon. :)
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 15. - 10:36:07 Előzmény Haversrac
Húsvétkor szûz lányok vérét áldozni nem betegség, hanem gonoszság.
7/10
Haversrac 2011 máj. 15. - 01:18:41 7/10
vannak még beteg emberek
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 15. - 01:01:29
jó az összefoglaló :)
2/10
redjohn 2011 máj. 15. - 01:00:12 2/10
KB. 10 percet bírtam nézni ebbõl a sz*rból. Bírom hogy az RTL minden fos filmet profin betudnak reklámozni :)
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 15. - 00:55:14
Szerintem is nézhetõ, nem kéne ennyit nyávogni. Nem az Oscart célozta be. Misztikus filmbõl pl. ez is gyengébb, pedig a Lovagregény stábjával készült: http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=54796

Amúgy tényleg létezik, hogy valakit a véréért öljenek meg. A hírhedt körmendi gyerekgyilkosságnál H. Zsófika összes vére eltûnt. Szerencsétlen Tánczos Gábort tíz évre lecsukták miatta, pedig nyilvánvaló volt, hogy nem õ a tettes. Na persze nem is egy szúnyog volt, de valakinek mégis a kislány vére kellett.

Ennyit a vámpírokról, jóéjszakát gyerekek. :)
Összes hozzászólás