Meteor

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm-sorozat, 240 perc, 2009

Értékelés:

83 szavazatból
Szerinted?

Mexikóban, kutatásokat végző tudósok egy csoportja felfedez egy hatalmas meteort, amelyről azt feltételezik, hogy a Kasszandra nevű aszteroida, és éppen egyenesen a Föld felé tart. Minden jel arra utal, hogy a hatalmas bolygó összeütközhetett egy üstökössel, amely eltérítette a pályájáról. Először persze nem akarnak hinni a kutatást végző professzornak, Dr. Lehmannak, ám hamarosan bebizonyosodik az igaza, ezért válságstábot hívnak össze a helyzet azonnal megoldására. A becslések szerint ugyanis a becsapódások alig 24 óra múlva várhatók. A bolygóközi porvihar elhárítására így egy különleges csapatot állítanak össze, Brasser tábornok vezetésével.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Crowe seriff
Imogene O'Neil
Calvin Stark
Dr. Chetwyn
Murphy parancsnok

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Midnight67 2019 nov. 07. - 20:02:58 5/10
No csak. Annyira azért nem lehet rossz, ha ilyen sok hozzászólást generált. Háttérnek legalábbis simán elmegy, mert vannak benne látványos jelenetek, amikre érdemes felpillantgatni. Sajnos, én valahogy jó érzékkel ezekről is lemaradtam, mert épp olyankor mentem ki cigizni, kaját csinálni, vagy épp wc-re, amikor hallhatóan "történt valami" a képernyőn. Kövezzetek meg, vagy ontsatok rám meteor-záport, de lehet hogy legközelebb végig is nézem..
1/10
éljen május 1.! 2019 febr. 25. - 15:17:04 1/10
Ez még annál is gagyibb, mint amilyennek elsőre gondoltam.
Sci-fi??? És a meteorok szélzúgásra emlékeztető zajjal áradnak a Föld felé a világűrben... a légkörben, az épületek felett párszáz méterrel elégő viszonylag nagy méretű meteorok elhaladásakor nincs hangrobbanás, viszont a látható robbanással szinte egyidőben robbannak be az ablakok... mintha a hang sebessége "kicsivel" a fénysebesség alatt lenne... akkor ezt mégis hogy???
O.K., ZS kategória, amcsi, de könyörgök! Ne nevezzék az ilyen szennyet Sci-fi-nek! Ez csak sima mese. Annak is gyengécske.
3/10
gadus 2018 okt. 08. - 15:50:31 3/10
Az mekkora mikor a tábornok azt mondja:" Műholdak nélkül is megnyertük a II világháborút" Na ilyen történelem tudása van az átlag aminak aztán csodálkoznak amikor Irakból vagy Afganisztánból zombik mennek haza...
Ezüstliliom 2018 júl. 04. - 12:01:44
Ha egy filmet két részletben adnak le, az már sorozat? Micsoda éleselméjűség!
Véleményem 2014 dec. 10. - 17:08:29
Volt pár hiba a filmben az tény, de ami igazán idegesítõ és fölösleges volt, hogy szegény tudós lány túl sok hülye emberbe és akadályba ütközött. Az már eléggé fárasztó volt, rosszabb mint egy szappanopera. Na és a laptop akkuja ugye sosem merül le... huuu nekem is egy olyan kéne :D
Gondolom igazi veszély esetén nem csak egyetlen dolgozó csillagász van az egész államban aki ráadásul még fel is dobja a talpát munka közben... És persze nekik amúgy sem lõdörögni kéne stb stb... Erre kicsit komolytalanul építették fel a filmet szerintem. Na és a nemzetközi együttmûködést gondolom nem ott helyben találják ki egy ilyen esetben...
Megnéztem 1x mert érdekelt hogy mit csináltak ebbõl a történetbõl, de ebbõl a valóságban egy filmkocka sem így történne az biztos. Ezeket leszámítva nézhetõ volt és nem mondom hogy nem tetszett, ami egy film lényege.
Ami pozitív, hogy nem csak a potyogó meteorokat mutatták hanem voltak más történetek is közben, nem csak sivalkodó emberek. Nem kellett volna ilyen hosszúra csinálni, 2 órában bõven prezentálható lenne egy ilyen film. A látvánnyal szerintem nem volt gond.
nuiii 2013 jún. 23. - 15:46:34
Hihetetlen számomra, hogy az egykoron színvonalas filmeket sugárzó Film Múzeum romjaira (és most nem arra a korszakra gondolok, amikor CSAK magyar filmek mentek rajta) egy olyan csatorna került, ahol vasárnap este fõ mûsoridõben egy, még az RTL Klub színvonalát is alulmúló retek tv-film (figyelem!) ELSÕ részét vetítik. Ezzel most nõtt a nézettség vagy mi? Ennyire igénytelenek volnának a magyar nézõk? Lehangoló dolog ez. Még szerencse, hogy van HBO-pakkom, ahol bejön a Cinemax és a Cinemax 2, ami kárpótol az egykori Film Múzeumért még akkor is, ha naponta ismétlik a Transpottingot meg a Szakács, a Tolvaj...-t. Azokat inkább megnézem többször, mint sem hogy ide kapcsoljak.
biff 2013 ápr. 27. - 21:48:23
Kiváncsi lennék a Dokit mivel vették rá hogy ebben a filmben szerepeljen:)...persze lehet hogy semmi baj a filmmel...
9/10
ribizli0809 2013 febr. 17. - 13:54:13 9/10
Elolvastam az elõttem levõ mind a 282 hozzászólást és rájöttem, hogy 90%-ban miért nem tetszett ez a film senkinek. Azért, mert mindenki úgy állt hozzá, hogy ez egy "Zs" kategóriás sz@r és kezdetektõl fogva csak a hibákat, bakikat kereste benne. Így nem is lehet élvezni egy filmet! Én is bele tudnék kötni egy csomó dologba (pl. a dokinõ félnapon át a törmelékben turkált, mégis szép tiszta maradt a keze), de inkább nem teszem. Minden filmben elõfordulnak bakik. Az hogy a világ többi részét nem mutatták szerintem tök természetes, ez egy amerikai film! Ennyi erõvel amiatt is bosszankodhatnánk, hogy Gárdonyi az Egri csillagokban csak Eger várának ostromát írta le, pedig egy csomó más várat is megostromoltak a törökök! Vagy Jókai a Kõszívû ember fiaiban csak a bécsi forradalommal foglalkozott, pedig Pesten is volt forradalom, sõt Európa számos más országában, stb.
A tudományos háttere meg nem igazán érdekel. Az hogy mennyi a lehetõsége egy ilyennek, meg mennyire lehetséges egy aszteroidát szétlõni ilyen-olyan bombákkal és ha megteszik, mi történik, engem ezek nem érdekelnek. Aki precízen megtervezett, megalkotott katasztrófa-szimulációs filmeket akar nézni, az nézzen inkább dokumentumfilmet és ne egy ilyen kis költségvetésû mini tévésorozatot cikizzen.
Szerintem ez egy nagyon jó film volt, a maga kategóriájában egy kellemes kis szösszenet. :) Bátran ajánlom mindenkinek, aki nem vágyik magasröptû tudományos maszlagra, hanem inkább csak ki akar kapcsolódni pár órára.
Viszont az asszisztens csaj folyamatos "Meg fogunk halni!"-ja engem is idegesített. :)
orgyen 2012 febr. 02. - 14:05:39
Hi!

Sokkal jobban szórakoztam a hozzászólásokon mint a filmen.

Itt van még egy gyöngyszem ami még senkinek sem tûnt fel. Ezzel a szinkron fordítók járultak hozzá a filmhez:

Látszik a filmbeli térképen (spanyolul, mert ugye Mexikóban vagyunk) BAJA CALIFORNIA,
Az angol nyelvû narrációban (lévén amerikai film) ez CALIFORNIA PENINSULA,
Ebbõl szerencsétlenkedte össze a magyar nyelvújító "mûfordító": BAJA PENINSULA. Úgy tûnik hiányzott a földrajz óráról és az iskolai atlaszokon sem tud eligazodni így nem jött rá hogy valójában a KALIFORNIAI-FÉLSZIGETrõl van szó
Doktor Kotász 2012 febr. 02. - 07:06:01
Ha egy több kilométeres meteort Földközelben szétlõnének atommal, akkor az egy olyan EMP hullámot generálna, mivel a robbanás közelében nincs légkör, ami elnyelje a röntgensugárzást (ez okozza a tûzgömböt a légkörben), hogy a bolygó felszínét érõ elektromágneses sugárzás ahhoz gyenge, hogy a légkört felizzítsa, és így elnyelõdjön, de ahhoz erõs, hogy az epicentrumból látható teljes bolygófelszínen (a földfelszín majd fele) az összes elektromos rendszerben feszültséget indukálva tönkretegye azt.

Továbbá a darabokra tört meteor nagyobb pusztítást okozna, mivel a teljes mozgási energiáját hõ formájában leadná a légkörnek, míg ha egyben csapódna be, akkor az energia egy része a földfelszínen kráterképzõdésre fordítódna.

Ilyenkor egy teljes kontinens feletti légkört hevítene fel, míg ha becsapódik, kisebb területen pusztít, bár igaz, hogy a lökéshullám úgy is egy kontinensnyi területet érintene. Csak nem mindegy, hogy egy lökéshullám ezer kilóméterre csak ledönt a lábadról, vagy háromezet kilométerre minden elég...

Hogy a sztori bugyura, az egy dolog, de természettudományosan ekkora blõdli legyen valami, az nonszensz.
Mert a lakosság innen tanul. Ez így intellektuális környezetszennyezés.
offtopic
_Freddy_ 2012 febr. 01. - 15:31:04
én még tavaly nyáron megnéztem ezt egybe, nem volt olyan rossz...és valóban 4 órás
oldbone 2012 febr. 01. - 12:24:57
A vélemények után azt hiszem, ma kihagyom/tam. Különben is nagyon hálás téma ez az amcsiknak, hiszen a Világ "legnagyobb" földrésze, ahol minden megeshet. Meg aztán az „ördögöt is gyakran felfestik a falra”. :D
(Lásd „szeptember 11.”?)
Nem kívánom nekik, hogy a jóslatuk akár csak az 1%-a is bejöjjön. :)
makailaci25 2010 nov. 04. - 15:47:35
Hogy lehet 240 perces? 21.05-tõl 23.04-ig 119 perc,nem több.3 féle matematikus van:1. aki tud számolni, 2.aki nem...
8/10
zs9302 2010 jan. 11. - 18:15:00 8/10
Egyébként éppen hallottam valamit, hogy ki adják ezt a sorozatot dvd-n, merthogy ugye még mindig nem film, na mindegy, de sajnos egyenlõre mégsem adják ki. :(
4/10
Stockes 2009 aug. 05. - 21:00:16 4/10
Valami tragédia ez a film. Az elsõ részt nem bírtam végignézni. Annyi benne a logikai hiba, és mégis olyan komoly akar lenni, hogy borzalom.

SPOILER

Pl.
- meteor repül a Föld felé, de csak Kaliforniában (és Mexikóban) szerencsétlenkednek a leszedésén. NASA sem vesz részt a mûveletben. Globális katasztrófa. Persze a kínaiak, az oroszok, meg a többiek csak alszanak. Meg náluk nem csapódik be meteor.
- a röppályát kiszámító csillagász, laptoppal az ölében, autóval átszeli Mexikót, ahelyett, hogy email/SMS-ben vagy tel/fax-on juttatná el a pályaadatokat. Persze halálra gázolja egy autó, amelynek már 100m-re elõre látnia kellett volna, hogy valaki az úttesten kószál. Mexikóban nincs sehol térerõ, egy kicsi sem. Rendõrõrsön nincs se rádió, se telefon, se internet.
- hú de milyen szervezet rakétamérnöke nem tud kiszámolni egy röppályát, a mexikói algoritmusra van rászorulva
- a katasztrófa globális, de félidõben valami amcsi kisváros szenvedését nézzük. Dokinéni steril orvosi mûtõsruhában, sztetoszkóppal a nyakában megy dolgozni, hogy koszolódjon el az egész, mire odaér. A kórházban biztos nincs steril öltözõ.
- a seriff a rokona fiát (akit már másodszor ér meteorbaleset azonos napon) a baleset helyszínén csak tíz perc után veszi észre, és nem õt viszi elsõként a kórházba, hanem a többi ismeretlent. A kórházi ellátás rendkívül színvonalas, egy másik gyereknek súlyos belsõ sérülése van, de kap két egység vért, aztán csak a nyaki pulzusát tapogatják végig, azt is kézzel. Semmi egyéb vizsgálat és mûtét. Hét balesetes gyerek egy egész kórház teljes kapacitását leköti.
- inkább nem is sorolom tovább. Ízelítõnek ennyi elég. Ki a fene talál ki ilyen filmet? Persze gondolhattam volna, ha a tetû2 adja le és ezévi film, akkor csak gagyi lehet.
1/10
peejay 2009 júl. 27. - 16:59:31 1/10
Ha én színész lennék, és ilyen filmekben kellene szerepelnem, fogalmam sincs, hogy tudnék végig csinálni egy-egy ilyen jelenetet, hogy ne röhögjem el. :D
El Fary 2009 júl. 26. - 13:36:41
Na, ezt már én is megnéztem. Legalábbis olyan 80%-át láttam annak a 75%-nak, amit leadtak egyáltalán.
Természetesen én sem számítottam semmi jóra, épp ezért némiképp pozitívan csalódtam, mert szerintem sokkal tûrhetõbb volt ez a Meteor, mint a múltkori Impact - A becsapódás napja 1-2:
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=99707

Lehet, hogy SPOILER:
Tetszett, hogy a fõszereplõként feltüntetett Doki a Vissza a jövõbõl (itt most kevésbé õrült tudóst játszott) már az elején meghalt. Némiképp váratlan volt.
Tetszett még a nagypapa rendõrnek a fellépése és a színészi játéka. Valamint az, ahogy a sok hülye fegyveres amerikait ábrázolta a film. Egy kis baj van, és máris mindenki mindenkire fegyvert fog. A boltos a vizet több ezer (vagy valami hasonló) dollárért árulja, stb.

A csajok is rendben voltak, mondjuk a fõszereplõ tudóspalántáról több ruhadarabot levehettek volna a mexikói rendõrörsön, mielõtt sikerül megszöknie.

Alapjában véve egy jobb forgatókönyvvel, jobb rendezéssel, jobb színészekkel még egy jó filmet / minisorozatot is ki lehetett volna hozni belõle.
Legyen mondjuk 4/10.
2/10
offtopic
pozsizsuzsi 2009 júl. 26. - 12:13:46 2/10
Mindenki kemerült, én mondjuk már látttam a sáskákat, és egy egész nagyságrenddel jobb, az úgy gagyi, hogy nem akarja magát másnak fösteni.
Marcipáncica_ 2009 júl. 26. - 11:59:28
na megjöttem futásból.
le kellett vezetnem a feszkót, a tegnap este erõsen megviselt! :DD
én élveztem, kár hogy a sáskákra már nem maradt elég energiám. jóról maradtam le? :D
2/10
offtopic
pozsizsuzsi 2009 júl. 26. - 11:29:07 2/10
Ezek után? Normális vagy?

MODIK!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu