Mézga Aladár különös kalandjai 2.

Bakancslistához adom
rajzfilm, 100 perc, 1969

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A Mézga család legifjabb tagja, Aladár, úgyis, mint "tipikus fizikus", éjszakánként felfújható űrhajóján kozmikus kalandokra indul. Földönkívüli civilizációkat látogat szorgosan, melyek mégis mind a földlakók számára kínálnak épületes tanulságokat. Ki gondolná például, hogy a korong-forma égitestre rajzolt kétdimenziós lények csakis "E" betűs szavakkal társalognak, és hogy az ő világukban már az "I", az "Á", az "Ó" is eretnekségnek számít? "Mert minden relatív..." mondhatná a zseniális Aladár, Einstein után szabadon, "és persze minden lehetséges!" tehetné még hozzá, bármerre is jár: robotok vagy meselények uralta planétán.
Azonban esze ágában sincs ilyesmit mondani. Elvégre ő csak egy szófukar csodagyerek, aki hajnalban összecsomagolja Guliverkli nevű űrjárgányát, és nyugovóra tér.
A tanulságot majd mi, e DVD nézői megfogalmazzuk, ha kedvünk van. Ha nincs, az se baj. Lesz min nevetünk akkor is.

A kiadványon található epizódok:
Superbellum
Őskorban
Luxuria
Syrének bolygója
Forgalmazó: Antenna Multimédia

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
WODDY 2010 jún. 25. - 20:15:13 10/10
Visszatér a Mézga család!!!

Huszonöt év után folytatja a sorozatot a Macskafogót is jegyzõ Ternovszky-Nepp páros, akik egyelõre pénzt vagy legalább eladható reklámidõt szeretnének kicsikarni a kereskedelmi televíziókból.

Visszatér a képernyõre a csacsika család, újból kétségbeesetten vakarja majd a fejét Mézga Géza, Paula ismét Hufnágel Pisti után vágyakozik majd, Aladár pedig megint megmenti a családot egy-egy újabb zseniális ötletével. Magyarország egyik legnépszerûbb animációs sorozatát ráadásul az eredeti alkotók folytatják, a Macskafogót is jegyzõ Ternovszky Béla rendezi a rövid részeket, míg a történetet az 1968-ban bemutatott legelsõ epizódért is felelõs Nepp József írta.
10/10
WODDY 2010 jún. 25. - 20:14:48 10/10
Mézga Aladár kalandjainak második szakasza (DVD-je).

Nagyon tetszik az összes mézga család sorozat:

Üzenet a jövõbõl- Mézga család különös kalandjai

Mézga Aladár különös kalandjai

Vakáción a Mézga család
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu