Film

Mi a csudát tudunk a világról? /What the Bleep Do We (K)now!?/

magyarul beszélő, amerikai dokumentumfilm, 109 perc, 2004 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny

Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?

  Egyhangú, unalmas életet él Amanda, az elvált fényképész. Ám minden a feje tetejére áll, amikor egy nap az élete - szó szerint - elemeire bomlik, felfedve azokat a sejteket, sőt, molekuláris és kvantumvilágokat, amelyekből áll. Amanda úgy érezheti magát, mint Alice Csodaországban. Különböző személyekkel és különös helyzetekkel találkozik, amelyek arra késztetik, hogy átgondolja emberi kapcsolatait, a férfiakhoz való viszonyát, az élethez való hozzáállását. Eközben tudósok és misztikusok mondják el véleményüket a világról, a vallásról, a tudományról. A film sajátos kísérlet, hogy bejárjuk az emberi öntudat eddig még feltérképezetlen területeit.

  Bemutató dátuma: 2005. július 28. (Forgalmazó: Budapest Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Linkek:

  • PORT.hu 2005. július 27.: Csudás William Arntz, Betsy Chasse és Mark Vicente dokumentarista alkotása alapjaiban...

  Vélemény:


  2013. szeptember 2. 07:42
  Jézusom, nem durrant el az agyad amikor ezt a hülyeséget leírtad???
  Mondjuk néha nem ártana figyelni, és 1-2 számodra hülyeségnek tűnő dolog miatt nem kellene más, valós elméleteket lefikázni.
  A Kolumbuszos résznél meg ha figyeltél volna, azt mondja a nő, hogy van egy szép történet, ami SZERINTE igaz.
  Tehát nem tényként közli.
  A hozzászólásod amúgy 10es, tudod, -10es!

  2011. december 14. 16:34
  Sziasztok!

  A filmben bemutatott kvantumfizikai eredmenyek igazak. Nyugodtan utanuk lehet jarni. Emoto ur kiserleterol is ajanlott olvasni es a kulonbozo szavak vagy gondolatok hatasara alakulo vizkristalyokrol is lehet kepeket nezegetni. Nem kell tul sokaig gondolkodni, h rajojj mi is viz alapuk vagyunk… Sot csinald meg a rizskiserletet, h te magad bizonyitsd be, h igy van. ;)

  A filmet rendkivul egyszeruen felre lehet ertelmezni, a megfelelo tudas hianyaban. Jartasnak kell lenni az elmevel es tudattal kapcsolatos teruleteken, a pszichologia egyes agaiban, a filozofiakban es a kvantumfizika teruleten egyarant.

  "Ha a tortenelmet vesszuk alapul, sok minden amit szentul igaznak hiszunk a vilagrol, egyszeruen nem igaz. De mi ragaszkodunk az allaspontokhoz…" Legy nyitott es jarj utana a dolgoknak! ;) (Ezen informaciok megertese tobb ev kutatassal es tapasztalassal jar.)

  Egyre tobbet tudunk meg onmagunkrol es a vilagrol, amit a jelenlegi eredmenyek tukreben nem bolcs dolog...

  2011. november 18. 17:15
  TILOS MEGNÉZNI!!!!AZ EMBERI AGYSEJTEKRE KÁROS A FILM... EZT A FILMET DROGOSOK ÉS ALKOHOLISTÁK CSINÁLTÁK AKIK KÖZBEN LSD-ZTEK ÉS KÖZBEN PSZIHIÁTRIAI KEZELÉS KÖZEPÉN ÁLLTAK MERT SKIZOFRÉNEK!KB AMUGY A FILM NÁLAM -10 ES! EZ NEM KÖTŐJEL ,HANEM MINUSZ TIZES!!

  sziasztok-----EKkORA marhaságot rég láttam... idézem ...ha erősen koncentrálunk akkor tudunk a vizen járni!!!!!
  BASSZUS!! itt elkezdtem gondolkodni a film hitelsségén de már ez első 2 percben tudtam hogy egy nagy kamu az egész...idegesíttőn rossz film.....a vallást akarja osztani szépen becsomagolva...

  -bocs..gyagyin becsomagolva..iszoynatosan nagy marhaságokat mondtak benne ráadásul az evolúció ellen beszélnek---

  EVOLÚCIÓ ELLEN MEGISMÉTLEM!! SZÓVAL A FILM ÁLLÍTTÁSA SZERINT MI NEM IS ÉLÜNK!!

  SZÓVAL TISZTA MÁTRIX GONDOLKODÁS...halálbüntetést kívánok az írónak!

  A másik beszólás amin kiakadtam hogy azért nem látták a benszülöttek a hódíttók flottáját amikor eveztek a part felé mert még nem volt kép a fejükben az idegen civilizációról..vagyis szerintük amit még sosem láttak az láthatatlan
  !!! GRATULÁLOK!
  ...

  Összes hozzászólás