Mi történne ha...: Az emberiség létszáma megkétszereződne?

Bakancslistához adom
Aftermath: Population Overload
dokumentumfilm

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Mi történne, ha a Föld népessége egyik napról a másikra megduplázódna? 14 milliárd ember mennyi idő alatt emésztené fel bolygónk még megmaradt ivóvíz- és energiakészleteit, valamint egyéb erőforrásait? Milyen következményei lennének az élelmiszerhiány kiváltotta új "népvándorlásnak"? Előfordulhat, hogy a filmben felvázolt jövőkép helyességét valamikor a nem túl távoli jövőben maga az élet bírálja el?

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
sofi 72 2013 márc. 23. - 10:55:51 Előzmény kõmacska
Nagyon tetszett ez a kis "filmecske", mivel ugyanabban erõsített meg, amit már pár éve én is (és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan) tudok, hogy nemsokára élhetetlen lesz gyönyörû kis hazánk. No nem a természeti katasztrófák miatt, talán nem is politikai diktatúra miatt (reméljük), hanem gazdaságilag, társadalmilag rohan az ország megállíthatatlanul és visszafordíthatatlanul a sírja felé. A környezõ országok tulajdonképpen nem érdekelnek a családom szempontjából, mert ha menni kell, nem Európa lesz a cél.
Nem egyszer felmerült bennem a kérdés, hogy ez vajon egy önmagát generáló helyzet-e (elsõsorban a kiindulásra gondolok), vagy valami "láthatatlan" irányítók általi összeesküvés elmélet elõre kitervelt, és szépen lépésrõl-lépésre felépített terve!?
Az biztos, hogy ez a bejátszás logikusnak tûnik. Ráadásul ráébresztett, hogy nincs sok idõnk. Hamarosan lépnünk kell, ha nem akarunk itt éhen halni nyugdíjas korunkban.
Szomorú vagyok!!! Nem akartam elmenni...
Fõnix_császárnõ 2013 márc. 23. - 10:28:54
Az a "vicc" hogy Hazánk lakossága meg csökken, sok, sok ok miatt, de pont az a lényeg hogy valahol meg fordított az arány.
Igaz ilyen népességcsökkenés csak hazánkra jellemzõ, nõvérem nem akar gyereket, bátyának sincs még nõje se, nekem meg sajnos nem lehet gyerekem.
vénasszonyok:nyara 2013 márc. 23. - 10:13:34
Lehet, hogy majd az emberiség átértékeli a történelmet és két diktátort az emberiség legnagyobb jótevõinek nevez, akik a legtöbbet tettek a filmben prognosztizált, nem kívánatos állapot bekövetkezte ellen.
Ajánlom mindenki figyelmébe a témában a "Lopott idõ" címû filmet.
Azért, ha jól belegondolunk, már napjainkban is az emberiségnek egy kis hányada él emberinek nevezhetõ és egy nagyon, nagyon szûk hányada igazán emberi életet. Ez a nagyon nagyon szûk réteg majd gondoskodik róla, hogy a tömegek ne veszélyeztessék az õ kiváltságaikat.
Meklód fia 2013 márc. 23. - 09:34:38
egy új pestis járvány, vagy más halálos kórért fogok imádkozni, hogy ez ne következzen be
smasszer 2013 márc. 23. - 07:47:25 Előzmény roogdky niombahn
Nos, mint a kép-illusztráció is mutatja, nem férnénk fel a vonatra... ;)
roogdky niombahn 2012 febr. 16. - 19:00:57
Az én válaszomat bezzeg kigyaktátok...
offtopic
kõmacska 2012 febr. 16. - 02:01:47
AvatáR Gil Maerth 2012 febr. 15. - 18:27:37
mi történne?
Káosz, anarchia, társadalmi és politikai átrendezõdés, vég nélküli háborúk.....
Járványok...
tombenko 2012 febr. 11. - 12:17:11 Előzmény roogdky niombahn
Köszönjük, emese...
roogdky niombahn 2012 febr. 10. - 19:54:49 Előzmény tombenko
Ha a _MÁR LÉTEZÕ_ lõszergyárakat csak két mûszakra állítják rá, akkor már minden potenciális "látogatóra" jut öt teli tár.

Csak a bégetõ balliberális firkászokat kell idõben exportálni (one way ticket) Mogadishuba, Darfurba, Monroviába vagy valami hasonló kies és barátságos helyre, ahol kiélhetik emberbaráti hajlamaikat.
tombenko 2010 okt. 21. - 14:05:14
Vagy megunják a hordák az éhínséget, vízhiányt, és egyszerûen a tömegüknél fogva eltiporják az EU/USA/etc.-t.
10/10
lohana 2010 szept. 26. - 03:27:25 10/10
Megennénk az összes állatot meg növényt :). Aztán már csak mi lennénk, és mivel finnyásak vagyunk visszafogynánk.
1/10
nyalógép 2010 aug. 10. - 11:24:35 1/10
A gyakori földrengések bekapcsolása a témába, meg külön ökörség, mi köze van ennek egyáltalán a nagyobb létszámhoz?
1/10
nyalógép 2010 aug. 08. - 22:42:09 1/10
Az egész filmsorozat, egy akkora kitaláció, hogy csodálkozom hogyan került egyáltalán a National G.-nál vetítésre.
De visszatérve a Mi történne ha, az emberiség létszáma megkétszerezõdne? A történet író akkor tévedte a legnagyobbat, amikor a népességnövekedést szinte homogénnek próbálta beállítani. A népesség robbanás inkább helyi populáció összeomláshoz vezetne, nem pedig egész emberiségre kiterjedõt.
Egy ilyen esetben nem lenne itt semmilyen népvándorlás sem. Az USA (pláne, ha a saját létükrõl van szó) nem sokat gondolkodna, hogy a jelenleg is elég szigorúan õrzött mexikói határt felszerelje automatikus gépfegyverekkel. Európának a földrajzi elhelyezkedése is kedvezõ ahhoz, hogy a távoli hordák bevonulását megakadályozzák. Ebbõl következik, hogy az ivóvíz és a súlyos élelmiszer hiány kialakulása sem következne be. Az élelmiszer árak megugranának, de ebbõl az USA, Kanada, és az EU akár még nyereséggel is kijöhetne.
makailaci25 2010 júl. 25. - 09:35:19
Annál,amit tudunk, vagy nem tudunk, sokkal ördögibb az, amit nem akarunk tudni!!!!!!Tudod milyen kevesen vagyunk, akiket minden kis és nagy dolog érdekel a világból?Einstein nyilatkozta, hogy "nem vagyok különösen tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi".Nos, az emberek is kíváncsiak a Barátok köztre, a Monika showra, a sztárokra, a pletykákra és fõleg Gyõzikére...A legtöbben meg is maradnak életük során ezen a szinten.Tanultam hitet,de ebbõl csak az maradt meg,hogy "a jó pap holtig tanul".Hát én ehhez tartom magam;a mikrobiológiától a csillagászatig és ha módomban áll, akár egyetemi szinten is.Tanácsolom is mindenkinek jó szívvel, ne hagyja üresen a fejét,hátha valamit elszalaszt ezáltal.
makailaci25 2010 júl. 09. - 08:56:16
Örülök, hogy személyedben ilyen jó vitapartnerre találtam.Szeretnélek megnyugtatni,hogy nem vagyok vészmadár, csupán a realitások szintjén nézem a világot.Nem vagyok beképzelt, amikor azt mondom, hogy eleget tanultam és tudok ahhoz,hogy aggódni merjek a következõ generációkért,és hogy vészmadár helyett inkább egy mini próféta legyek.Több évtizede foglalkozom a környezetvédelemmel olvasom a statisztikákat,végzem a számításokat és ami érdekes, hogy az én számításaim és próféciáim alig különböznek a hivatalostól.Tudod, volt egy,a világ által hülyének titulált ember,akit Leninnek hívtak.Amikor fiatal voltam, nem voltam rest és elolvastam az összes mûvét.Mind a mai napig azt tartom, hogy nem volt õ hülye;ha az õ általa leírtakat csak félig betartották volna a kommunista diktátorok, még ma is lenne létjogosultsága a kommunizmusnak.De az ember arról híres, hogy nem olvas és tanul, csak a tapasztaltak alapján ítél.Én megfogadtam Lenin tanácsát:TANULNI,TANULNI,TANULNI!Nem bántam meg, bár sok olyant is megtanultam, aminek nem vettem hasznát,de azt se bánom, mert inkább rendelkezzek felesleges tudással, mint üres fejjel.Csak így lehet reális véleményt alkotni a világ dolgairól.Márai Sándor egyszerûen megfogalmazta:A tömeg igénytelen, de mohó.Nos ennek elsõ fele a tudásra és a tudásvágyra feltétlenül igaz.
ledi 2010 júl. 05. - 16:45:44 Előzmény Soap
Senkinek nem furcsa ez a dátum? 2012. 12. 21. Az évszám és a hónap száma megegyezik, a nap száma pedig fordított.
Ismerem a "majás" sztorit, de szerintem ez vagy számmisztika vagy egyszerûen a maják megunták a több ezer éves jóslást és kerestek egy csillagászati dátumot a befejezéshez.
ghg 2010 jún. 19. - 10:36:10 Előzmény Soap
A 2012 az egy nagy baromság. Annak az esélye hogy a bolygót pontoson 2012 dec. 21.-én egy világméretû katasztrófa súlytsa nagyon kevés. Mert ez nem csak 2012 dec. 21.-én történhet meg hanem akár holnap vagy holnapután, szóval nincs emmiatt aggódnod. Nem nagyon valószínû hogy minket 2012 dec. 21.-i katasztrófák fognak súlytani, inkább valószínû hogy 50-60 év múlva a túlnépesedés és az esztelen pazarlás fog velünk végezni.
Soap 2010 jún. 14. - 22:03:04
amúgy tényleg :Dde bennem van valami fura errõl a 2012-rõl
7szünyü 2010 jún. 14. - 16:58:49
Ez már rengetegszer bekövetkezett :)))
Összes hozzászólás