Middlemarch

Bakancslistához adom
angol romantikus dráma, 90 perc, 1994

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Dorothea Brooke
Edward Casaubon
Dr. Tertius Lydgate
Rosamond Vincy
Arthur Brooke
Will Ladislaw

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
sofi 72 2016 nov. 04. - 20:59:06
Ez természetesen a kutyát nem érdekli. (rajtam kívül)

Tragédia....
7/10
myatom 2008 dec. 05. - 12:26:00 7/10
Nekem is mostanra sikerült végéreérnem. Úgy hogy közben DVD-setet kellett cserélnem a boltban, mert hibás volt a második DVD-m.

Hát bevallom egy kicsit csalódás volt, mind a regény, mind a feldolgozás. Igazándiból Bulstrode és Raffles alakját érzem telitalálatnak. És nagyon jó volt Rosamunde is, fõleg a fortepianós betétekkel. :o) Túl sok alak, túl kevéssé kibontva, túl kevés háttér-motivációval. Furcsa volt az utolsó Kórházgyûlés személyi összetétele is: mikor hogyan változott meg?

Persze a hangulat, a színek, a zene, jó volt. De lehetett volna sokkal jobb is. Egy Thibault-családnak semmilyen szinten nincs a nyomában. Szerintem.
bree-gee 2008 júl. 18. - 12:21:49
A sorozat 7 részes, végre sikerült befejeznem.Elég szerteágazó a történet.Összességében tetszett, bár nem volt nagyon lendületes.
bree-gee 2008 júl. 18. - 12:20:03
A film alapjául George Eliot epikus családregénye szolgált. A több szálon futó történet, a fantasztikus szereplõgárda segítségével kel életre, és épp oly mélyen megindító, amelyennek az író szánta. Szerelem, csalódás és zsarolás, ezek az érzelmek és helyzetek a regény alappillérei, melyekhez a XIX. századi Anglia egyik legfontosabb korszaka biztosítja a történelmi hátteret.
Dorothea (Juliet Aubrey) ártatlan idealista, akit az elme csillogása annyira elvakít, hogy férjhez megy Casaubonhoz, az öregedõ tudóshoz. Hamarosan ráébred végzetes tévedésére, aminek elviselhetetlenségét tovább fokozza Will Ladislaw (Rufus Sewell), férje unokaöccsének feltûnése.

Az ellenállhatatlan és szenvedélyes férfi halálosan beleszeret a lányba. A történet többi szálán is szövevényes ügyek bontakoznak ki.