Miért ne Emily?

Bakancslistához adom
Emily's Reasons Why Not
amerikai vígjátéksorozat, 30 perc, 2006

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

E sorozat esetében szinte minden a hölgyekről szól. Nem csak az epizódok fő karakterei hölgyek, de a készítők között is szinte csak a "gyengébbik" nem képviselőit találjuk. Hölgyek játszák a főszerepeket, hölgyek írták és szinte valamennyi epizód producere hölgy volt. Az egy szem fontosabb pozicióban található férfi, a rendező, Michael Patrick Jann. Így hát a tartalom is a hölgyekről szól, amelyben a fent említett egyedülálló, fiatal nő áll az események középpontjában. Emily egy kiadónál dolgozik, és életét meglehetősen sajátos belső útmutatás alapján éli. Ennek hátterén mindent abból a nézőpontból közelít meg, hogy az adott dolgot éppen miért ne tegye meg. Miért ne járjon ezzel vagy azzal a pasival, vagy éppen miért ne vegye fel ezt vagy azt a cuccot.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Lily1 2009 szept. 27. - 23:19:05 8/10 Előzmény Z.s.a.n.i.
Most akkor vége is a sorozatnak? 6 epizódos összesen? Kár, mert nekem tetszett..
Z.s.a.n.i. 2009 szept. 21. - 21:12:18
Nekem nagyon tetszik, régen délután ment és nagyon megszeretettem, kár h most ilyen késõn lesz:(
petjaaa 2009 szept. 11. - 21:54:30
huhh...elsõ átolvasásra azt mondanám, h megnézném..chak kár, h oan soká van.
de így, h titeket is olvaslak..talán nem maradok le sokmindenrõl:D
jeffero 2008 dec. 28. - 12:41:44
A napokban visszanéztem az utolsó 4 részt is, és még mindig olyan vegyes érzéseim vannak a sorozatot illetõen. A legcikisebb rész a "Miért ne vidd haza a nyáron megismert pasid" címû, az tetszett a legkevésbé. Valahogy az egész sorozat az ilyen kiélezett helyzetvégleteket ábrázolja, néhol túl messzire megy el, ami már zavaró, sõt irritáló is lehet a nézõnek.

Maga ez az Emily karakter is olyan mindenáron pasizni akarok típus, akit akár annyira hatalmába keríthet a szeretett személy, hogy nem gondolja át mit cselekszik, még a karrierjét is kockára teszi miatta. Pl. a fentebb említett nyári pasis részben nem olvassa el a kéziratot, aztán másnap hebeg-habog róla, amikor rákérdeznek a véleményére. Bár annyira nem lehet komoly állása, ill. a fõnökei elnézõek vele szemben (talán egyben a barátai is valamennyire), egy jobb cégnél lehet, hogy repülne egy ilyen malõrtõl. Mondjuk az is lehet benne, hogy a jó megjelenésû, jó szakmai tudású nõk többet számítanak egy cégnek, és amíg nem tudják hasonlóval helyettesíteni, addig megtartják õt.

A jóga dolog beépítése viszont klassz ötlet volt, eddig nem jógáztam, de most ez a sorozat felkeltette az érdeklõdésem iránta.
1/10
atomasd 2008 nov. 22. - 13:15:59 1/10
Vazze, ez még mindíg megy? Ha jól tudom ahol készült az elsõ adás után levették mûsorról mert annyira rossz. Megnéztem az elsõ részt és maximálisan egyetértek.
Azt sem értem hogy lehet egy ilyet megvenni, annyira a mélyponton lennénk hogy ezt a szart is megesszük?
hiden 2008 nov. 08. - 16:05:54
Szerintem eléggé gyenge film volt.Pláne ez,h két részbõl állt.Heather Graham meg még,h igérete szinésznõ lenne?....
jeffero 2008 nov. 08. - 14:15:41
Heather Graham nekem eddig jobban a Twin Peaks sorozat Annie-jeként volt ismert. E sorozatban, 15 évvel a Twin Peaks után még mindig vonzó, sõt még jobban.

A Miért ne Emily? végül is nem rossz, szerintem lehet szeretni, én afféle lightos Ally McBeal-nek éreztem, a fõszereplõ saját narráló monológjai miatt, a gyerekkori élményekre visszavetítés is, meg a sztori, ez a pasizásos dolog is szintén fõ vonása volt a közismert ügyvédes sorozatnak, hisz Ally is mindig kommentálta a dolgait.
Emily barátai, kollegái viszont annyira nem különlegesek, de Glitter Cho ellenszenves viselkedése talán még hozhat jó poénokat.
Az 1. rész kevésbé tetszett a meleg pasi téma miatt, a 2. valamivel jobb volt, a végén a fordulat, hogy a magánéletében tapasztaltakat a karrierjének elõrevitelére használta fel, kicsit meglepõ volt, de nem annyira rendkívüli.
1/10
atomasd 2008 nov. 08. - 08:45:00 1/10
Ennyire béna ötletet még nem olvastam, súrolja a gyilkos pókos horrorfilmek szintjének határát. Bármire lehet 5 okot mondani hogy miért ne, most akkor arról szól a film hogy a csaj nem csinál soha semmit vagy teljesen idióta?