Miklósa 25 - Gálaest - Közvetítés az Erkel Színházból, felvételről

Bakancslistához adom
magyar művészeti műsor, 125 perc

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Miklósa Erika először 1990-ben lépett színpadra a Magyar Állami Operaház történetének legfiatalabb szerződtetett művészeként. 2 év múlva Mannheimban megkapta Mozart Varázsfuvolájában az Éj királynője szerepét. Nemzetközi karrierje ezek után gyorsan ívelt felfelé, védjegye lett ez a figura, és közel ötszáz előadással a háta mögött ő lett a legkeresettebb művész ebben a szerepben. Zenei világkarrierje mellett komoly sportéletet él, 2013-ban egy Los Angeles-i Éj királynője-széria közben lefutotta a New York City Marathont. Mindemellett az önkéntesség magyarországi nagyköveteként komoly szerepet vállal jótékonysággal és a tehetséggondozással kapcsolatos ügyekben is. Magyarország egyik legnépszerűbb operaénekesnője pályafutásának 25. évfordulójára 2016-ban külföldi művészbarátait is Budapestre invitálta. Daniela Pini és Leonardo Ferrando mellett színpadra lép még Boncsér Gergely, Dolhai Attila és Horváth István is, a műsorban Miklósa Erika specialitása, a koloratúr bravúráriák mellett a musical és az operettvilág slágereiből is adnak ízelítőt. Közreműködik: Szlama László (koboz), a Quartett Escualo, továbbá a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara Karmester: Silló István

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Halak66 2019 jún. 02. - 23:04:27 10/10
Csodálatos volt.
napraforgó 2018 jún. 12. - 07:14:30
Bocsánat, most látom, hogy a Traviátát a gyors billentyűleütögetés miatt Tarviátának írtam. De remélem ez még megbocsátható.
napraforgó 2018 jún. 12. - 05:54:26
Nagyon tetszett Miklósa Erika műsora, kedves volt, hogy ő maga narrálta a a műsort, kis történetkéket is elmesélve a személyes életéből. Szerethető egyéniség, aki nem őrzi féltékenyen a pozicióját, hanem felkarolja, segíti a tehetséges fiatalokat, így pl. a harmonikás, vagy a kobzos fiatal művészt.
Csodásan énekelte az éj királynője bravúráriát, a Tarviáta I. felvonásbeli áriáját. Nagyon helyesek voltak a Rossini operarészletben Leonardo Ferrandoval, aki még azt is bevállalta, hogy alsónadrágra vetkőzik a szerep kedvéért. Kedves tisztelgés volt Erika részéről, hogy duettet énekelt a felvételről megelevenített Gregor Józseffel. Elkalandozott más műfajokba is, énekelt operett és musical dalt is, de népdalszerű műdalt is a háborúba vezényelt magyar katonák emlékére.
A közönség is nagyon szerette, jelezték a hosszas tapsok is. Kár, hogy egy viszonylag késői órán adták, majdnem éjjel fél 12-kor lett vége, szerintem ezt többen is megnézték volna egy korábbi időpontban. Esetleg két részre bontva is... Legfeljebb a második részt be lehetett volna vezetni egy pár visszautalással az első részre. De talán majd megismétlik..