Mikor a szerelem nem elég: a Louis Wilson sztori

Bakancslistához adom
When Love Is Not Enough: The Lois Wilson Story
kanadai-amerikai életrajzi dráma, 92 perc, 2010

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az anonim alkoholisták szövetsége évente emberek tízezreinek hozza vissza a reményt. A tudás, hogy nincsenek egyedül, hogy függőségük olyan betegség, amit nem szabad szégyellni, főleg nem eltitkolni, hogy egymásra támaszkodva van kiút, sokaknak segített abban, hogy visszatáncoljanak a szakadék széléről.

A film Lois Wilson (Winona Ryder) és Bill Wilson (Barry Pepper) életéről szól: viharos szerelmükről, problémákkal teli házasságukról, melynek tragikus lezárása ellen csak a teljes újrakezdés jelenthetett kiutat. Kapcsolatukat Bill alkoholizmusa fertőzi meg, amely felemészt mindent és mindenkit maga körül: mindketten tudják, hogy a férfi csak külső segítséggel képes kigyógyulni függőségéből, ám egy hirtelen ötlettől vezérelve nem egy szakorvoshoz fordulnak, hanem a szintén hasonló problémákkal küzdő Bob Smithhez. A két alkoholista egymást támogatva jelentős javulást mutat fel, és úgy érzik, ezt a módszert másokkal is meg kell osztaniuk. Megalapítják hát az Anonim Alkoholisták szövetségét, amelyről nem is sejtik, hogy hamarosan világméretű mozgalommá növi ki magát.

Közben Lois Wilson egyre elhanyagoltabbnak érzi magát, a két férfi sikerei mellett rá már talán nincs is szükség? Hamarosan rádöbben, hogy magányában és tehetetlenségében nincs egyedül, és nem csupán az alkoholistáknak, hanem azoknak az embereknek is szükségük van támogatásra, akik egy családban élnek velük, vagy más függőkkel, ezért megalapítja az Al-Anon névre hallgató szervezetet, amely alkoholisták hozzátartozóinak nyújt támogatást.

Stáblista:

Szereplők

Lois Wilson
Bill Wilson
Dr. Clark Burnham
Matilda Burnham
Rogers Burnham
Ebby Thatcher

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu