Milliók

Bakancslistához adom
Millions
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai vígjáték, 95 perc, 2004

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Már az sem kevés izgalmat jelent, hogy a pénz a két szálon futó történetben bűnözőktől származik, akik egyáltalán nem hajlandóak lemondani az elveszített zsákmányról, de ennél sokkal érdekesebb, hogy hőseink élete mennyiben változik meg a hirtelen meggazdagodás által. Anthony (Lewis McGibbon) alaposan megtervezni, hogyan fektessék be a régi címletű bankókat, Damian (Alex Etel) ezzel szemben képzeletben szentekkel társalog, és elhatározza, hogy a pénzzel a szegényeken fog segíteni.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
petersson8 2019 márc. 18. - 15:08:41 Előzmény fáklyás menet
Ez egy fikció, nem pedig dokumentumfilm.
A Vissza a jövőbe készítőit nem zavarta vajon, hogy nincs is időutazás?
3/10
Ze74 2012 nov. 02. - 15:44:55 3/10
Nekem ez a hangyás kategória,pedig az eleje tetszett,aztán elkezdett unalmassá válni.
fáklyás menet 2012 jún. 27. - 15:02:37
A Port nem írja, de az Imdb szerint a táska fontot pár nappal az euróra való áttérés elõtt találják. Az nem zavarta a film készítõit, hogy nem tervezik egyhamar az Egyesült Királyságban, hogy áttérnének az euróra?
4/10
szinhazimado 2009 júl. 30. - 15:56:52 4/10
Hát-én nem vagyok tõle elájjulva, inkább unalmasnak mondanám-vontatott. Meg ez a szentes-képzelgés egy idõ után idegesítõ. A kis Dan cuki gyerek, de a filmre is annyit lehet mondani, h. cuki gyerek-történet.
A pénz eszköz, mely hatalom, és csúnya dolgokra képes a pénz móhóság.
***SPOILER***
Az ölükbe pottyan 1 zsák pénz, örülnek neki, eszközként használják játékos és naiv céljaikra-gyerekek-akik ártatlanok, és hiányzik belõlük a felnõttek minden gonoszsága. Igazából azon vívódnak, hogy mit csináljanak ennyi pénzzel, miközben a kis Dan azt hiszi ez a pénz Isten ajándéka(a kis szentfazék).
Érdekes az apát nem nagyon izgatja az a sok pénz, de érdekes, merthogy ilyen nem is nagyon fordul elõ. A bankrablók képviselik a gonosz felnõtteket, akiket csak a pénz utáni kegyetlen vágy hajt.
A báttya, meg állandóan kioktatja a fiatalabb kisöccsét. Miért kell az idõsebb testvérnek kiskorban hatalmat gyakorolni a fiatalabb felett? Talán azért mer jól esik, egyszerûen csak jól esik, és gonosz-úton a felnõttkorba.
***SPOILER VÉGE***

A képsorok szépek, az igaz. (fény-árnyék játék)
Ja és igen, a zenék tényleg jók a filmben.
Mondjuk én semmi extrát/megkapót/érdekeset nem láttam ebben a filmben. Szerintem amolyan átlagoska. De örülök, ha másnak tetszett.
10/10
duleho 2009 máj. 09. - 22:00:02 10/10
Tényleg nagyon jó kis film volt. Azért az idealizmus viszi az értéket a racionalizmussal szemben idõnként.
hiden 2009 máj. 09. - 21:06:39
Nekem eddig nagyon tetszik.érdekes film:)Danny Boyle nagyszerû rendezõ.
Madame de Tourvel 2008 jún. 18. - 21:22:48
A könyvhöz hasonlóan a film is tetszett, nem csalódtam!
Egyedül az édesanyát képzeltem másnak: a könyv alapján egy fiatalos nagyon szép természetes nõt képzeltem.
Madame de Tourvel 2008 jún. 18. - 18:47:11
Nagyon kiváncsi vagyok a filmre, mert kb. 1 hónapja olvastam a könyvet! (F. C. Boyce). Könyvben nagyon tetszett, remélem nem fogok csalódni. :)
Bár látom, hogy a könyv írója egyben a forgatókönyv írója is.
perry 2008 jún. 18. - 18:03:34
:)
Ugek 2008 jún. 18. - 12:52:13 Előzmény perry
Ráéreztél, érted, minden okfejtésed OK!
DE! Nem Damien, Damian! A DAMIAN név fogalom!
Boyle-testvért ez inspirálta, ezért borul minden
oda és vissza! "Ráéreztél?,Érted?, Minden okfejtésed OK?". Gombold újra, biztos meglepõdsz!
perry 2008 jún. 06. - 08:51:56
Egy dolog bizonyos ennek a Danny gyereknek különleges meglátásai vannak. Azt ne mondja senki , hogy nem különös mikor a Sekély sírhant-ban a fiatalok egy bõrönd pénz körül lassan öldösni kezdik egymást.
A Milliok ennek a helyzetnek a tovább gondolása.
Mi lenne akkor ha egy vonatból kirepülõ zsák több millió fontja egy különc kisfiúnál landolna?
Kis kitérõvel említhetnénk itt Robert Rodriguez-t
is aki annaki ellenére, hogy tud nagyon horroros lenni is, képes igazán izgalmas gyermek filmet is "gyártani". Saját bevallása szerint elsõ sorban kicsiny porontyainak.
De vissza Boyle úrhoz. Damien furcsa kisfiú: nem sokkal mamája halála után új házba költöznek. A magányos kisfiú nehezen illeszkedik be, futball-sztárok helyett ugyanis különbözõ szentek és mártírok népesítik be kis fejecskéjét. Damien bunkert épít a költözéskor megmaradt dobozokból (a vonatsínek mellé, a trainspotting nem ereszt) és légvárakat szõ álmaiból: miközben a szentek életérõl szóló képeskönyvét böngészi, néha egy-két szent látomás formájában megjelenik számára. Ezért nem lepõdik meg a pénzzel teli táskán sem, sõt lelkében rõzsedalokkal azonnal kutakat akar fúratni Afrikában. A film motorja kétségkívül a fõszereplõ Damien-t megformáló Alex Etel tágra nyílt szeme és szeplõs pofija; hiteles keretet ad az eseményeknek.
A pénzt azonban nem a Jóisten adta, és a bankrabló sem hagyja annyiban a dolgot, hiszen közeleg a fontról euróra átállás, minél hamarabb át kell váltani a hatalmas összeget. Damien a fiú wc-ben értesül minden idõk legjobban szervezett rablásáról, a nézõ pedig egy sötéten fényképezett rendhagyó klipet láthat az agyafúrt rablók cselesen megszervezett bûntényérõl. Nem ez az egyetlen merész kivitelezés: számtalan különleges, de a sztori világába finoman illeszkedõ megoldást (mesekockák a jelenetek összefûzésekor!) mutat fel a film, ami folyamatos lebegést ad a történetvezetésnek, a Millions-ban képzelet és valóság folyamatosan egymásba játszik, és csak a befejezés adja meg a kulcsot az értelmezéshez. Danny Boyle filmje igazi vizuális paradé egy ötéves kisfiú színes világáról, ahol tényleg bármi megtörténhet. Kötelezõ darab. Talán azért is mert annyira jó lenne ha egy felnõtt tudna öt éves szemmel is boldog lenni, nagyot akarni, etikai és emberi normák mentén közlekedni.
efes 2008 febr. 28. - 12:08:50
az elõzetes alapján meghökkentõen artisztikus -bár nem példa nélküli- képek a trainspottingos danny boyle általam ismeretlen filmjében. egy pillantást azonban ennyi alapján is megér...