Mindenki a mennybe megy

Bakancslistához adom
Toată lumea din familia noastră
16 éven aluliak számára nem ajánlott román-holland filmdráma, 107 perc, 2012

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Apa és kislánya mennyei kirándulást terveznek a tengerpartra, de a kaland végül pokoli családi kamaradrámába torkollik. A Mindenki a mennybe megy akár háborús film is lehetne, olyan kegyetlen csatamezővé változik a lakás, ahol a történet zajlik- és mindez egyetlen apró összetűzés miatt. A rokonok a kicsinyesség, a felelőtlenség és makacsság celláiba börtönzik be magukat, olyan légkört kialakítva, amelyben gyakorlatilag már senki sem nyerhet. Az apa, Marius (Şerban Pavlu) és volt felesége, Otilia (Mihaela Sîrbu), harca közös lányuk, Sofia (Sofia Nicolaescu), felügyeleti jogáért ugyanazokon a mechanizmusokon alapul, mint bármely más konfliktus, legyen az személyes, üzleti, társadalmi, politikai vagy éppen háborús.
Bemutató dátuma: 2012. október 18. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
fourdogs 2015 nov. 18. - 00:31:45 9/10
Családi pszicho(túsz??!!)dráma szürreális eszközökkel, megold(hat)atlan végkifejlettel, hiteles elõadásban, gazdag mondanivalóval, a modorosság teljes mellõzésével, kifejezetten érett és ínyenc filmbarátoknak.
10/10
4427 2012 okt. 22. - 13:32:07 10/10
Megint egy újabb nagyszerû román film. Ezúttal egy nemrég elvált anyuka és apuka küzdelmérõl az 5 éves kislányukért. Látszólag. Mert, valójában csak ürügy a gyerek a személyes csatározásukhoz.
Ez a történet nálunk is megtörténhetett volna.
A fõszereplõ kislány elképesztõen okos, kedves. Hogyan vesznek rá vajon a "színészkedésre" ekkora kis csöppséget?