Mini beindul

Bakancslistához adom
Mini's First Time
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 91 perc, 2006

Értékelés:

73 szavazatból
Szerinted?

Mini (Nikki Reed) ugyan gazdag, szép és intelligens, mégsem elégszik meg ennyivel: életcélja, hogy minél több új élményben legyen része. Mikor az élménygyűjtésben odáig merészkedik, hogy egy éjszakára prostituáltnak áll, Mini rájön, hogyan szabadulhatna meg végre számító, alkoholista és drogfüggő anyjától (Carrie-Anne Moss) - méghozzá mindörökre. Ehhez mindössze mostohaapját, Martint (Alec Baldwin) kell meggyőznie arról, hogy az élet sokkal vidámabb lenne anyu nélkül. Csakhogy mikor a dolgok kezdenek jól menni, egy fiatal nyomozó (Luke Wilson) is belép a képbe, Mini pedig kénytelen rájönni, hogy ha egyszer valami beindul, már nem olyan könnyű megállítani.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
The Cortez 2019 febr. 06. - 18:00:17 3/10
A magyar és az eredeti cím (Mini's First Time) láttán/hallatán, simán azt hihetnénk, hogy 1 pornófilmről van szó. De ez inkább egy beteg krimivígjáték, amiről kurva nehéz eldönteni, hogy groteszk társadalomkritikának, vagy pedig szándékosan néphülyítő agymenésnek szánták a készítői..

A történet 1 elkényeztetett, pszichopata csajról (Nikki Reed) szól, aki a nagy jólétben – és házban – halálra unja magát, ezért elkezd kurválkodni, sunyiban a nevelőapjával kúrogatni, valamint a muterja kicsinálásán fáradozni. Eddig tökéletesen VV meg ÉnB színvonal, csakhogy itt a nagy manipulálás + szarkavarás közepette, be van mutatva a milliárdos, LA-ben élő pénzes prolik világa is, ahol szinte mindenki primitív.

A méregkeverő Mini pontosan olyan gátlástalan, illetve számító, mint a Kegyetlen játékokban Kathryn

de ott az legalább elbukik a picsába, és a bűntársa jó útra tér


, vagy mint Lou Bloom az Éjjeli féregben, akinek ráadásul még a pszichopata felemelkedős sztorija is hasonlít Miniére

ott sem fogják meg a tettest, de az legalább nem mondja ki a végén a nagy tanulságot


, csak itt kevesebb hangsúlyt kap a média.

A filmben a fiatal nyomozón (Luke Wilson) kívül, 1 pozitív karakter sincs. A színészek közül Carrie-Anne Moss játszik a legjobban, végigröhögtem a jeleneteit-beszólásait. Nikki Reednek meg látszik, hogy nem esett nehezére a szerep a 13 után.

Összegezve: Ha a mozi görbe tükör, akkor remek, kellően gúnyos, plusz Kevin Spacey-nek is jár a keksz a producerkedésért, ha pedig agymosás – és valószínű, hogy inkább az a fináléban hallható bölcselkedésnek köszönhetően –, akkor meg 1 rakás szar, így Spacey is bekaphatja!

18 év alatt lehetőség szerint kerüljük el, még akkor is, ha a Fem3 kora este, 12-es karikával, a káromkodásokat kivágva nyomatja!
7/10
gimbiikeeh 2017 nov. 01. - 01:51:05 7/10
Igen, ez valóban nem vígjáték. Inkább a fekete komédia és a thriller mûfaj összekeverve. Nekem tetszett egyébként, bár valóban elég kiszámítható, és semmi különleges nincs a történetben. Viszont egy esti kis mozinak tökéletesen megfelel. Nikki Reed gyönyörû, és nem utolsósorban nagyon jó színésznõ. Akiben viszont a legpozitívabban csalódtam, az Carrie-Anne Moss. Remekül hozta a züllött, alkoholista anya szerepét. Alec Baldwin és Jeff Goldblum viszont csalódás volt. Pedig nagyon kedvelem õket, de itt nem sikerült nagyot alakítaniuk. Alec csak árnyéka a régi 90-es évekbeli önmagának.

6-7/10
eynrg 2015 febr. 04. - 18:49:31
Ennek most mi értelme volt? Egy vígjátékot azért néz meg az ember, hogy kellemes érzésekkel, jókedvvel álljon fel utána. Ez viszont nem vígjáték, nagyon negatív, ellenszenves, inkább rossz érzéseket kelt. Nem az emberi értékek, hanem az emberi gyengeségek és gonoszságok bemutatása. Persze ennyire nem kell komolyan venni. De ha egyszer nevetni nincsen kedve tõle a nézõnek...
7/10
Nikikecica88 2014 aug. 28. - 19:06:38 7/10
Érdekes film, vannak benne nem kiszámítható fordulatok, Nikki Reed pedig azzal, hogy mindig szép és vonzó jól manipulál minden férfit. Szép lassan ver át mindenkit úgy, hogy valójában rá senki sem gyanakszik.:))
gladiolus 2014 máj. 27. - 07:38:02
Mostmár elegem van abból, hogy "minél genyább valaki, annál könnyebben eléri a célját", de számomra ez a film egyáltalán nem jó hangulatú. És azt hiszem, nagyon sok más embernek sem lesz az. Persze mondhatja bárki, hogy ez egy nyomi kis "vígjáték", minek szívom mellre. Azért, mert sajnos a való életet tükrözi, és a tartalmat nézve inkább frilmdráma, csak ahoz, hogy ezt a kategóriát elérje, nem elég tartalmas és mély.
Engem végig a hányinger kerülgetett ennek a csajnak az önelégült, romlott, cinikus pofájától. És akkor még a végén erkölcsi példát is próbál statuálni, hogy ne legyen bûntudatunk azonosulni vele.
Hát, azonosuljon vele a hóhér. Hiába tünteti fel õt a film nyertesnek, egy ilyen szemléletû ember a látványos nyereségek ellenére rohadt nagy vesztes minden téren, mert a felemelõ emberi értékeket sosem fogja megtapasztalni.
És ennek csak örülni tudok.
1/10
art.audience 2013 szept. 28. - 02:17:53 1/10
Megnéztem, mert nem tudtam aludni és éppen ezt találtam. Összegzés: silány, beteges, unalmas és primitív. Szerintem kár volt a nyersanyagért és a pénzért. A legtöbben közepesre értékelik ezt a filmet, ám ez csupán eufemizmus vagy talán valamiféle kényszeres udvariasság. A hozzászólásokat olvasva úgy tûnik, sokan a színésznõ bájaira adnak pontot és nem a film egészére, na de melyik filmben nem szerepel egy szép nõ? Bármelyik bollywoodi filmben táncolnak és még énekelnek is. A színészek, akik ebben a kritikán aluli produkcióban szerepet vállaltak - vagy az ügynökeik - nem olvasták el a forgatókönyvet? Ennél a filmél még egy akvárium vagy a mûsorszünet tesztképe is 100x szórakoztatóbb és tanulságosabb. Egy szóban: bulvárponyva.
10/10
Gina424 2013 márc. 02. - 16:13:31 10/10
Beteg film, de nagyon tetszett. Tény, hogy a vége nagyon hamar megjósolható, de azért tetszett. Amerikai pszicho szerû, de annál jobb hangulatú. Minél genyább valaki, annál könnyebben eléri a céljait... Nikki Read gyönyörû.
barbi_112 2013 jan. 01. - 13:37:31
Erre a filmre nem lehet mást mondani, csak hogy BETEG. Ennyire abszurd, megdöbbentõ, gyomorforgató filmet még nem láttam. A fõszereplõ lány megdöbbentõ hogy milyen, komolyan mondom felháborodtam rajta. Jó, mondjuk eleve ebbõl lányból süt valami ellenszenv (a Twilightban sem túl pozitív) arról nem is beszélve hogy van neki egy furcsa arcberendezése amitõl fura. Nem is tudok rá milyen jelzõt mondani.
Az anyja is undorító, az "apja" is, õ is. A medvés takarót meg nem igazán tudtam hova tenni...
1/10
ViviN 2012 okt. 08. - 15:52:29 1/10 Előzmény Black Orchid
Ez a film beteg. Egy kamaszlány aki megerõszakolja a mostohaapját, utána megöli a saját anyját. Csak remélem, hogy 18as karikával nézhetõ, és egy lázadó kamasz nem veszi komolyan. Az erkölcsi tartalmánál, csak a történet rosszabb.
9/10
Black Orchid 2012 aug. 09. - 18:36:55 9/10
szerintem jó film. érdemes megnézni. én most nézem harmadjára, és most látom hogy holnap este adják a fem3-on, szóval lehet hogy megint megnézem.
10/8 (vèletlenül 9-et adtam)
8/10
technokrata 2012 ápr. 10. - 19:04:45 8/10
Most látom, hogy vígjátéknak sorolták be... Gondolom aki ebbe a kategóriába sorolta be, még nem látta. Tény, hogy van benne fekete humor, de komolyabb film ez egy mezei vígjátéknál.
8/10
technokrata 2012 febr. 05. - 11:40:59 8/10
Nagyon bejött. Szerintem a színészektõl a történetig, minden rendben van.
SPOILER
Alec B-t azért sajnáltam. De tudom, hogy a valóságban ez simán megtörténik. (Minket 1992-ben egy osztálytársam rabolt ki, akivel úgy tudtam, a szüleimmel együtt, hogy jóban vagyunk... Persze a barátnõjéhez is betört a bandájával...)
apuska 2011 febr. 12. - 03:17:33
Lám, lám a cenzúra nem tud angolul, csak magyarul...
apuska 2011 febr. 12. - 03:13:28
Ha ez a film egy groteszk, ami görbe tükröt tart az amerikai társadalom megcsontosodott és sajátos erkölcsisége elé, akkor jó. Ha nem az, akkor viszont egy rakás FOS.
(Megjegyezném, hogy a FOS, a Fuck Off System nevezetû közelmúltbéli, nyilvános kiadványokkal rendelkezõ együttes neve, nem pedig obszcenitás.)
apuska 2011 febr. 12. - 02:47:20
Ma itt Goldblum est van?
feketevipera 2011 febr. 11. - 20:05:43
Nem akarok megsérteni senkit, de szerintem nem volt valami hû, de különleges film. Eredetiség benne szinte semmi, azt hiszem, még a cselekményszövésben sem volt semmi meglepõ. Az volt a lényeg, hogy ki kit ver át. Úgy érzem, elég gusztustalan volt a történet, pláne az, hogy a gonosztetteket mintha pozitívumként állították volna a kedves nézõ elé. (Bár kétségtelen, hogy az életben is az ilyen gennyzsákok járnak jól, akik a céljuk elérése érdekében mindenre képesek.) Akár még szórakoztatónak is vélhetnénk a filmet, de ha belegondolunk, nagyon gyomorforgató és elszomorító volt az a világ, amelyet ábrázolt (elkényeztetett, hülye p*csa, aki megkap mindent, mégse jó neki az, ami van, és kitalál egy idióta életfilozófiát; drogos és alkoholista anyuka, aki fûvel-fával k*fél; simlis "apuka", aki a nevelt lányát is megpakolja párszor stb.), persze a felsõ tízezer köreiben biztosan sokan vannak olyanok, akik már megcsömörlöttek a jóléttõl. Az a legszomorúbb, hogy nem nagyon akadt olyan karakter a történetben, akivel a normális nézõ azonosulni tudna. A mondandó meg mintha az lenne, hogy légy minél nagyobb rohadék, így el tudod érni a céljaidat, taposs át mindenkin, és sikeres leszel. Egyszóval nekem felfordult a gyomrom az ilyenek láttán. És hogy õszinte legyek, szerintem ez a Nikki Reed se több egy átlagos tyúknál, még csak nem is különlegesen szép. Vannak nála sokkal szebb, különlegesebb nõk is, de hát mindenkinek más az ízlése. Annyit mondanék zárásképpen, hogy véleményem szerint ez egy közepest érdemlõ film, egyszer elég megnézni.
CsizmásPandúr 2011 febr. 11. - 19:45:28
Nagyon egyedi spoiler megjelölésed ... xDD
twillight 2011 febr. 11. - 19:14:04
***SPOILER***a film végén meghal ***SPOILER VÉGE***
A lány - látva a nyomozás álását - rászedte a nevelõapját hogy vigye el egyedül a balhét. Ezt úgy érte el, hogy a szomszéd (Jeff Goldblum) nevében inkrimináló képeket küldött a nevelõapjával való kapcsolatáról.
Aztán lelépett a pénzzel.
***SPOILER***a film végén meghal ***SPOILER VÉGE***
reggii 2011 febr. 11. - 18:57:10 Előzmény frenchbullie
Éniselaludtam, és nem fogom megvenni papírtasakosban sem:) De valaki írja már meg, mi lett a vége. Lecsukták õket, vagy szerelem Baldwin holtáiglan?
frenchbullie 2011 febr. 11. - 09:36:46
Üdv! Elkezdtem nézni, fekete komédiaként felfogva még tetszett is, de a "záros határidõn belül" lenyomott második reklámblokkba belefáradtam...:-( Ha majd esetleg kiadják papírtasakos változatban, és pár száz forintért meg lehet venni egy multiban, még végig is fogom nézni:-)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu