Mire a levelek lehullanak

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 87 perc, 1978

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A történet az első világháború alatt játszódik egy határmenti faluban. A kastélyt különleges hadi kórházzá alakították. Sebesült tiszteket várnak, de nem hoznak senkit. A kastélyt körülvevő erdő békés, nyugodt. Az idevezényeltek élete a mindennapok egyhangúságában folyik. Zoltán, a kórházat vezető orvos jól érzi magát a béke szigetén. Az élete veszélytelen, szép szeretője és itt szerzett jó barátja segít elűzni unalmát. Már mindenki tudja, a Monarchia a háborút elvesztette, csak az a kérdés, hogyan sikerül lezárni. A délszláv népek önállósodási küzdelme és a lázadó katonák azonban felforgatják ezt a békés világot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos1 2018 jún. 09. - 10:10:09
A cím nyilván utalás II. Vilmos elhíresült mondására, ami szerint mire a falevelek lehullanak, otthon lesztek, szeretteitek körében.
A történelemből tudjuk, hogy minden másképp történt :-(
A film ezt a másképpet mutatja be, könnyedén indulva majd egyre komorabbá válva, egészen a kilátástalanságig, mint végkifejletig. Respect az alkotóknak.
Kuttyánszkikutya 2018 jún. 07. - 11:47:10
Már más filmben is észrevettem, hogy Bánsági I. mennyire idegesítő tud lenni. A nevetgélése kiváltképpen...
Kuttyánszkikutya 2018 jún. 07. - 11:42:57
Mindig ugyanaz: hogy nincs teljes stáblista!
feketevipera 2009 márc. 22. - 20:32:00
Elég jó film volt, még talán a pártosságot is sikerült valamelyest elkerülnie. Meglehetõsen jól visszaadta azt, hogy még a legbékésebb helyekre is hogyan tört be a háború, milyen viszályok züllesztették a Monarchiát. A nemzetiségi ellentétek, a honvédség belsõ széthúzása, a munkások és az üzemtulajdonosok ellentétei, a provokátorok mind-mind romboló hatást gyakoroltak az országra, és ebben a környezetben zajlik le a fõszereplõ magánéleti válsága. A film vége azt az idõszakot mutatja be, amikor mindenütt a káosz válik uralkodóvá, és Zoltán megsemmisülten rogy a földre: az élet gyökeresen megváltozott, ettõl kezdve már semmi sem lesz ugyanolyan, mint azelõtt, és csak egy dolog biztos, a bizonytalanság. Szomorú történet egy szomorú idõszakról, és a befejezés is a reményvesztettséget, a határozatlanságot jelzi.