Mirka

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia-spanyol filmdráma, 107 perc, 2000

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Mirka édesanyját a háború alatt, csupán tizenhárom évesen, megerőszakolták, minek következtében teherbe esett. A kislány édesapja, hogy mentse a család becsületét és a gyermek életét, elviteti a csecsemőt a faluból. Tíz évvel később Mirka elhatározza, hogy felkutatja édesanyját és szülőhelyét. Egyetlen emléke egy hímzés, amely az ágya felett lógott. A falu lakói ellenségesen fogadják a fiút, mert fekete haja és sötét szeme a szőke hegylakóknak a szörnyű háborút juttatja eszébe. Egyetlen barátja a vadmadarakra vadászó, kissé különc Strix. Mirka az öreg hímzőnő, Kalsan, házába kerül. Hamar kiderül, hogy a fiú édesanyja Elena, az asszony lánya. Az új életet kezdő Elena nehéz választás elé kerül: engedve a falusiak nyomásának taszítsa el magától előkerült fiát vagy mindenáron tartsa magánál.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2011 márc. 18. - 05:14:30
Üdv! Szerettem ezt a filmet. Érdemes megnézni. Szomorú és megható; az emberi gonoszságról és babonás butaságról, amelyeknek a gyerekek fizetik meg az árát. Gerard Depardieu mackós alkata és bumfordi kedvessége megint elbûvölt!