Miss Arizona

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar-olasz filmdráma, 109 perc, 1987

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

1919, Budapest. Steint, az ékszerészt különítményesek agyonverik, de nem találják meg amit kerestek, a férfi gyémántjait. Feleségét, a könnyűvérű Micit és kisfiát Rozsnyai, a zenész menti meg, és a kis grupp végül Olaszországba menekül az üldözők elől. Majdnem egy évtized múltán, a drágakövek előkerülése után térnek vissza Budapestre, ahol mulatót vesznek, és azt Arizona néven világhírűvé teszik. Bárók, grófok, milliomosok, arisztokraták a törzsvendégek. A gazdag család jól él, és Mici, vagyis Miss Arizona azt hiszi, mindent el tud intézni, meg tud oldani. Ám vészterhes idők közelednek, ahol nem számít sem összeköttetés, sem pénz, sem ékszerek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sindelar jan. 22. 03:28:45
crash48, hazugságot írsz. 1920 már sok hasonlóságot mutatott 1944-gyel. Jobbos különítményesek már abban az időben is randalíroztak az országban, nem sokkal később jött a numerus clausus, amivel behatárolták az ország lehetőségeit, számos zseni hagyta el az országot. Ez NEM 1944 őszén kezdődött. 1920-ban már bőven folyamatban volt. Pont arról szól a film, hogy ez nem 1944-ben kezdődött, hanem egy folyamat volt, a szereplők viszont nem akartak tudomást venni az egyre elhatalmasodó veszélyről. Ami nem egyik napról a másikra jön derült égből villámcsapásként, hanem egy folyamat, de az ember sokszor nem akar tudomást venni róla. A holokauszt a cselekményét adta a filmnek, a mondandójával viszont bárki azonosulhat.

A téma miatti hiszti is túlzott. Az Oscar-díjas filmek elsöprő többségének semmi köze a holokauszthoz. Egyesek viszont ha találkoznak ezzel a témával, már jajveszékelni kezdenek, mintha csak erről készülnének filmek. Pedig nem a téma van túlsúlyozva. Hanem az ő lelkiviláguk - azt nem mondom, hogy lelkiismeretük - rohad.
Andyking 2015 júl. 22. - 07:32:00 Előzmény crash48
Nincs támogatás és siker,ha egy kis holokauszt nincs belekeverve.Ha most csinálnák,akkor biztos Oscar...
babalujza 2015 febr. 24. - 06:20:19
Majdnem bealudtam közben... mindenféle szempontból csalódás volt a film. Egy kb 5 perces történet több mint 2 órán keresztül szinte csak képileg ábrázolva.
1/10
crash48 2014 dec. 29. - 16:37:33 1/10
Csalódás volt számomra.A remek szereplõ és készítõgárda ellenére is.Már ott kiábrándultam rögtön az elején,h 1920 õszét összekeverik 1944 õszével.Szükség van a hatások és a hangsúlyok kiemelésére,de a hamisság utálatos-Budapest 920'-ban nem az volt ami 44' októberében lett,nem vegzálták a "STein" nevüeket-sem gyémántjuk, sem származásuk miatt.Az 1922-es Itália is csak épphogy belekóstolt a fasizmus kezdetébe,de a hajón már a fasiszata egyenruhás hangoskodik,mussolini kép alatt.És ez így folytatódik tovább.Egy ilyen filmnél a történelmi hitelesség fontos lenne a történelmi,ténybeli pontosság.Emellett giccsesnek találtam,pedig Sándor Pál filmjei általában tetszettek,ettõl is sokat vártam.