Miss Marple: Paddington 16:50

Bakancslistához adom
Marple: 4.50 from Paddington
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimi, 95 perc, 2004

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

Miss Marple egy fölöttébb különös esettel szembesül: kedves barátnője Elspeth McGillicuddy kétségbeesve hívja föl, hogy segítsen egy szörnyű rejtély megfejtésében. Elspeth ugyanis meg van győződve róla, hogy a 16:50-es vonaton, mely a Paddington állomásról épp indulófélben volt egy gyilkosságnak volt szemtanúja, amely a mellette elhaladó vonatban történt. A fülkéjének ablakánál állva egy halálfélelemmel teli szempár bámul rá a szemben lévő vonat ablakából. Aztán a szerelvény felgyorsul és a jelenség eltűnik. A rendőrség holttestet nem talál, a rendőrök legyintenek, hogy a hölgy bizonyára csak képzelődött.

Stáblista:

Szereplők

Miss Jane Marple
Elspeth McGillicuddy
Emma Crackenthorpe
Tom Campbell felügyelő
Lucy Eyelesbarrow

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2015 aug. 18. - 07:12:01
Üdv! Joan Hickson-nal elfogult vagyok (mert hasonlít a nagymamámra:-), így számomra õ a tökéletes Miss Marple. Viszont, látva ezt a Geraldine McEwan-es feldolgozást, el kell ismernem, hogy ez hajszállal jobban sikerült, mert feszesebb a történet, szerintem. S persze sokat nyom a latban, hogy a szereplõk között feltûnik John Hannah és Michael Landes is.
pneklara 2014 ápr. 13. - 21:42:38
Mostanában nem néztem ilyen filmeket, kósza ötlet volt:) S közben rájöttem, hogy már láttam is - vagy valami hasonlót, mert gyakran volt "ezt már láttam" érzésem. Régen sok A.C. regényt elolvastam, ma sajnálom rá az idõt.Hiába, az internet sok idõt elrabol hasznosabb dolgoktól:(
Edmond Dantes 2014 ápr. 13. - 14:22:48
Az a helyzet, h Agatha Christie sok ilyen regényt írt, sok közülük zárt helyen játszódik, zárt közösségben, ami gyakran egy család, sok testvér, sógor/nõ, unokaöccs/húg és oldalbordáik stb...összekeverhetõk hamarjában. Olvasás közben könnyebb megjegyezni v visszalapozgatni, ki kicsoda, filmnézés közben nehezebb + Poirot-os filmek többnyire 30-as években játszódnak (még ha Agatha elõbb-késõbb írta is többüket) és bennük sok a hasonló arc és frizura. Érdemes pár fõ mûvet elolvasni, ráérezni az ízükre v ha már néhány megvolt, filmnézés elõtt kis "elõtanulmány"...én is szoktam.
pneklara 2014 ápr. 13. - 07:19:39
Én is mindig reményekkel ülök le, hogy megnézek egy könnyed krimit, aztán félidõben elveszítem a fonalat.
Egy csomó csúnya nõ, rengeteg egyforma fizimiskájú férfi, mind gyanús, sáros valamiben, és igazából sose értem, miért is kellett meghalnia az áldozatnak. Tény, hogy a film nézésekor nem érdemes ki-be szaladgálni a szobában, mert mire visszajövünk, már hárommal több férfi van a kastélyban. Ezek koncentrálást kívánnak, nem laza filmek, még ha annak tûnnek is:) De a végén minden helyére kerül.De nem spórolnak a szereplõk számán, az biztos.
6/10
doktormacko 2013 jan. 19. - 21:56:28 6/10
6 / 10 Nekem nem jönnek be az ilyen filmek . Sajnálom.
Kristályfény 2013 jan. 19. - 16:55:58
Érdekes, hogy nemrég egy tárgykeresõs, nyomozós játékban játszottam ezt a történetet végig. Több regényét is feldolgozták nyomozós játéknak. A játékosnak kellet a gyilkost kitaláli, mintha Miss Marple lenne. Bár tinikoromban elolvastam Agatha Christie szinte összes regényét is, mégis oly sok év után már nem igazán emlékszem rájuk. Így várom a játék után a filmet is.
5/10
kats 2011 ápr. 07. - 08:13:51 5/10 Előzmény Edmond Dantes
A holttest a könyvtárszobában egyszerûen botrány, annál persze jobb, de azért sztm messze van a korrekt adaptációtól. A hangulata egészen más, mint a könyvnek, és mit keres benne például a nyomozó?
Edmond Dantes 2011 márc. 18. - 17:05:18
Korrekt munka, korrekt adaptáció. Legalább nem írták át a végét, mint e sorozat egy másik darabját,a Holttest a könyvtárszobában-t..
fhgy 2009 dec. 28. - 10:05:39
Nem rossz ez a feldolgozás sem. Külön jó pont, hogy a nyomozót a Múmia filmek Jonathan-ja, John Hannah alakította.
atomasd 2009 szept. 20. - 19:49:48
Ma néztem a Hallmarkon, a felénél elcsúszott a szinkron 1-2 másodpercet és élvezhetetlenné vált. :(