Mission: Impossible - az akciócsoport

Bakancslistához adom
Mission: Impossible
angol akciófilm-sorozat, 50 perc, 1988

Értékelés:

93 szavazatból
Szerinted?

Jim munkatársát - aki egyben jó barátja is - egy bérgyilkos megöli. Jim összehoz egy akciócsoportot, hogy méltóképpen megbüntessék barátja gyilkosát és felbújtóját.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
DireStraits 2018 máj. 15. - 08:43:30 10/10
Régi nagy kedvencem volt ez a sorozat. Kár, hogy 2 évad után vége lett.
Mondjuk a veterán Peter Graves már játszott az eredeti hatvanas években készített sorozatban is, az meg 7 évadot is megért.
crackjack 2017 jan. 28. - 00:03:51 Előzmény Gabriella54
Nekem úgy rémlik a Szupercsoport-os szinkronban, Tolnai Miklós volt Peter Graves hangja. Thaoo Penghlisé Jakab Csaba, Tony Hamiltoné Sörös Sándor. De itt megtaláltam a listát:
http://www.sorozatjunkie.hu/2008/03/18/viasat-dupla-men-in-trees-mission-impossible/
Nekem mintha nem Radó Denise rémlene az eredeti szinkronban, de régen volt már '92-93.
cellasto 2015 aug. 20. - 18:52:26
lehet újranézem én is
anno alig vártam a részeket amikor vetítették a tv-ben :)
ber 2015 aug. 20. - 18:44:24
Sziasztok!Nagyon régóta rajongója vagyok a sorozatnak. Érdekes felnõttként újra megnézni az epizódokat. A technikai részhez nem értek, engem leköt szimplán a cselekmény. A YouTube-on meg lehet nézni az összes részt magyar szinkronnal. (Eredeti angol nyelven is lehetséges ez.)
Nem igazán ez a megfelelõ fórum arra, hogy mély gondolatokat vitassunk meg. Nekem mindenesetre meggyõzõdésem, hogy Antony (Tony) Hamilton- ban sokkal több volt, mint amit rövid élete során megmutathatott a világnak... Valóban AIDS-es volt, ezért halt meg 42 évesen. Nem lett öngyilkos. Valóban majdnem James Bond lett. Soha nem fogjuk már megtudni, hogy csak a producer véleménye volt az ami, vagy õ is így gondolta. Mirõl is van szó? Sajnos a szõkesége is hátránynak bizonyult, ill. az is, hogy a saját neméhez vonzódott... Állítólag ezen két dolog miatt nem lett Bond. (A sors fintorának vélem azt, hogy sok évvel késõbb Daniel Craig lett Bond, aki szõke és ráadásul közel két hónapig állt miatta a forgatás, mert egész egyszerûen akkor tanult meg autót vezetni... No comment. Nem volt szándékomban megbántani a Daniel Craig rajongókat...)
Egyébként meg szerintem önmagában Tony Hamilton élete is filmre kívánkozna. Angliában született majd pár hetesen árva lett. Egy ausztrál katonatiszt és a felesége fogadta örökbe. Egy birkafarmon nõtt fel. Sikeres karriert futott be mint balett-táncos, majd késõbb modellként is. Ezután lett színész. Max szerepét meg mintha egyenesen rá írták volna. Van benne valami hátborzongató, amikor ex-kommandósként mindenféle ravasz tervet hajt végre a rosszfiúk ellen. Arról már nem is beszélve, hogy minden öltözék jól áll neki. Ez adottság szerintem. Nem hiába volt modell is. Nagy sajnálatom, hogy a producerek nem voltak elég leleményesek. Ha én lettem volna az, akkor biztos, hogy írok egy olyan részt, amiben megmutathatta volna a tánctudását... De erre már sajnos nincs lehetõsége... Jó filmezést kívánok! üdvözlettel Ber
Ui: a nemrég elhunyt Haas Vander Péter mûvész úr szinkronhangja pedig telitalálat
szevacica 2015 máj. 14. - 17:12:14
És holnaptól ismét... ugyanakkor ugyanott
Lengabor 2015 febr. 10. - 00:14:46
Február 23-tól a PRO4 újra elkezdi vetíteni a sorozatot délelõtt 08:40-tõl.
breeder 2014 máj. 26. - 14:29:06
Jó volt ez a sorozat, kedveltem. Emlékszem olyan 92-93-ban kezdték el itthon vetíteni, aztán kb 6-8 évre rá az egyik német adón is néztem egy darabig. Ott "Kobra, übernehmen Sie" címen futott! :)

8/10
DjMcMaster 2013 aug. 09. - 23:43:44 Előzmény ucsitelnyica
A sorozatot valóban bármikor meg tudom nézni ha rákapcsolok valahol.

Tony Hamilton: Valahol (valóban AIDS-el össegüggõ) tüdõgyulladást írnak, másutt meg mást. Sajnos a lényegen nem változtat. Pedig ebbõl a sorozatból is meg tudnék nézni egy mai remake-et, na nem egy T.C. féle adaptációban, mert azt nekem már ott elásta, amikor árulót csinált Jimbõl!
ucsitelnyica 2013 júl. 19. - 00:39:46 Előzmény DjMcMaster
Nekem a mai napig az egyik kedvenc sorozatom, anno kislányként láttam elõször és imádtam. És szerelmes voltam Nicholasba... :)

Ma már lehet, hogy mosolygunk sok dolgon, de én akkor is úgy vélem, hogy bár 25 éves a sorozat, de ma is nagyon nézhetõ. Inkább ez, mint egy hülye szappanopera... Fõleg, ha magyar. :(

Csak megjegyezném, hogy a Max-et játszó Tony Hamilton nem lett öngyilkos. AIDS-es volt és a vele járó betegség miatt halt meg 1995-ben. Sajnos. Pedig már úgy volt õ lesz az elsõ szõke James Bond... Sajnos, nem lett.
DjMcMaster 2013 júl. 16. - 17:00:32
Amikor gyerek voltam, szinte vártam, hogy tönkremenjen a TV-nk, mert akkor nézhettem a szerelõt, ahogyan megfordítja, szétszedi és megjavítja azt. Imádtam! Éppen ezért Grant lett a kedvenc figurám a sorozatból és odáig voltam minden technikai kütyüért. Aztán, láss csodát, technikai emberke lettem és ma visszanézve nagyon vicces az egész. Fogtak "valamit" vagy mondhatjuk "akármit" és ráraktak 3 ledet. Egy pirosat, egy zöldet és egy sárgát. (Mivel akkoriban ezek a színek voltak elérhetõek bárki számára.) Megdobták még esetleg két krokodil csipesszel, majd sorrendben végigvillogtatják a ledeket és már készen is volt bármi, amire rácsíptették. Mulatságos, de mindenképpen szeretnivaló sorozat! Néha reménykedem, hátha felkapja valaki ismét, de ahogyan a mostani újragondolt sorozatok próbálkozásait nézem, talán jobb is, ha nem...

Mint itthon annyi embernek, nekem is meglepetés volt, amikor megtudtam, hogy nem ez az eredeti (elsõ) széria. Akkoriban, ha napközben otthon voltam, akkor csak kapcsolgattam a TV-t a sok (talán volt vagy 5 a cseh adókon kívûl) érthetetlen adó között, amikor megláttam Peter Graves-t egy fekete-fehér filmen. Gondoltam, de jó is lenne ha most elõvenné a kis dobozkáját és a fehér füst után felcsendûlne az a jól ismert zene! Erre leült egy asztalhoz, kihúzta a fiókot, elõvett egy borítékot és egy Nagra magnót. Végighallgatta, átlapozta a képeket a borítékból és jött a füst... Szerintem, még akkor is ott ültem lefagyva, amikor a szüleim este hazajöttek!

Érdekesség, hogy ebben a sorozatban feltûnõ figura, aki Grant apját játszotta valóban tagja volt a régi csapatban az elsõ sorozatban. A régi sorozatban még volt egy visszafelé forgó lemezjátszós és a már említett Nagra magnós megoldású üzenési módszer.

Pilot rész: http://www.youtube.com/watch?v=bhjoMIF-dpk&list=PLbE0t9QuSOQdDBK_diyRQp7VwbqEftYOa

Érdekes még, hogy a nyolcvanas évek végén a forgatókönyvírók sztrájkja miatt lett ismét sorozat a sorozat, mert így tudott a CBS sorozatot gyártani a régi sorozat fórgatókönyvei alapján. Bukta volt sajnos, ezért is élt összesen 2 évadot. Itthon szerintem csak az ÚJ hatás tette sikeressé (meg a régi sorozat ismeretlensége), mert egy üde színfolt volt a Derrick, Két Férfi Egy Eset, netán a San Francisco Utcáin sorozatok közt.

Szomorú apropó pedig, hogy már több színész sem él a sorozatból, hiszen "Jim"-en kívûl már meghalt Tony Hamilton is, aki 1995-ben öngyilkos lett.
Peppo 2010 márc. 15. - 18:03:42
10/10
petur-ban 2009 dec. 31. - 23:45:00 10/10 Előzmény kybuck
Tényleg nem az eredeti a szinkron, és tényleg Szupercsoport volt a címe. Fel is vettem videokazettákra jónéhány részt anno. Kár, hogy követhetetlen, mikor adják.
kybuck 2009 dec. 30. - 03:26:22 Előzmény Gabriella54
De, ez új szinkron, az egykori MTV-s más volt, de végül is mindegy. Ott anno simán "Szupercsoport" volt a címe. Ebbõl a mondhatni "újabb" sorozatból két évad alatt mindössze 35 rész készült, szerethetõségük ellenére mára már ezek is eléggé matinészínvonalúak, emiatt sem olyan nagy tragédia az új szinkron. A nálunk sosem vetített, 1966-73 között készült eredeti sorozatból viszont hét évad alatt összesen 171 epizód készült! Ezek nagy részében is már Jim, az az Peter Graves vezette a csoportot, persze ott a mára már elavult helyzeteket (pl. Hidegháború) még elavultabb, korabeli trükkökkel, eszközökkel oldották meg.:) Akkori kollégái között ott találjuk Martin Landaut, vagy Leonard Nimoyt is!
10/10
Gabriella54 2009 dec. 21. - 18:16:29 10/10
Nem került le, ismétlik - és az eredeti, Szersén Gyulás szinkronnal! Csak sajnos álmatlanságban szenvedõknek, éjszakai portásoknak és éjjeliõröknek megfelelõ idõpontban ;)
kybuck 2009 dec. 21. - 18:02:34
Jó sorozat is volt ez amikor még az MTV-n ment. Azóta ezt is újraszinkronizálták mint szinte mindent, de jó hogy legalább van - vagy volt ha már a Viasatról is lekerült. Mindenesetre sokkal szerethetõbb a sorozat, mint a mozifilmek, amikkel csak "Tom Cruise reklámokká" silányították a franchise-t! Pfuj!
dobib 2009 nov. 02. - 18:04:37 Előzmény Sheme
Amennyiben aktuális érdekel.
dobib@freemail.hu
Köszi
10/10
offtopic
Gabriella54 2009 okt. 28. - 10:41:58 10/10
És a viasat még istenes! A többi már egyszerûen minõsíthetetlen :(((
10/10
kasztúró 2009 okt. 28. - 08:01:47 10/10 Előzmény Gabriella54
Ez tényleg boszantó és sajna szerintem szándékosan is csinálják vagy tényleg ennyire hülyék és alkalmatlanok ezeknek a kereskedelmi csatornáknak a mûsorösszeállítói.
Kivétel nélkül mindenhol ezt csinálják, képtelenek egy standard idõpontban végig leadni egy sorozatot. Trógerek !
10/10
Gabriella54 2009 okt. 27. - 08:34:08 10/10
Hoppon is maradtam rendesen: el kellett mennem délelõtt, gondoltam, beállítom a felvevõt és helyettük Jóbarátok voltak :(
Közben pénteken még simán bejátszották, hogy "a következõ rész tartalmából" :(((
Azért ez hatalmas disznóság!
Sphinx 2009 okt. 10. - 10:27:49 Előzmény Gabriella54
Igen, én is. :)
Összes hozzászólás