Mit gondolsz, ki vagy?

Bakancslistához adom
Who Do You Think You Are?
amerikai dokumentumfilm sorozat, 2010

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A Mit gondolsz, ki vagy? című új sorozat személyes utazásra hívja a nézőket, mely során Amerika legismertebb közszereplői tárják fel saját érzelmeiket és emlékeiket, miközben családjuk szerelmekkel, hűtlenségekkel és sokszor tragédiákkal kísért történeteit mesélik el.
Régi idők elevenednek meg szemünk előtt, amint az ismert szereplők visszatérnek őseik szülőföldjére, hogy lássák, hogyan éltek azok az emberek, akiknek leszármazottjai napjaink befolyásos embereivé váltak.
A nézők minden részben exkluzív betekintést nyernek egy-egy világsztár magánéletébe, miközben távoli idők ismeretlen vidékeit is megismerhetik.
A sorozat amerikai verziójának első részeiben Lisa Kudrow, Sarah Jessica Parker, Susan Sarandon, Brooke Shields, Spike Lee, Matthew Broderick és Emmitt Smith mesél családja történetéről.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
terranova56 2014 máj. 01. - 01:33:47 Előzmény Ngelina
Poirot nekem is a kedvencem, ja és irigylem aki tud angolul
7/10
Ngelina 2012 febr. 05. - 20:20:57 7/10 Előzmény fairytale
Ezzel teljesen egyetértek.
Szerintem az egyik legjobb rész az volt, amikor David Suchet gyökereinek nyomába eredtek. Nagyon jó volt szerepen kívül is látni a kedvenc Poirot-mat :)

A mostaninál eléggé zavaró, hogy a szinkron alatt nem halkították le normálisan az eredeti hangot, így az akcentus adta nyervogast sajnos túl jol lehet hallani. Meg az eltulzott felkialtasokat is...
fairytale 2011 aug. 21. - 23:04:01
Az az igazság, az angol változat sokkal jobb. Az angol hírességek érdeklõdõbbek, õszintébbek, izgalmasabb a nyomozás és hitelesebb az egész. Az amerikai változat felszínes, a résztvevõk túljátszák a dolgot és nagyon keveset tudni meg egy-egy adott korról. Még ez utóbbinál a hírességen van a hangsúly, az angol változat valóban a múltat kutatja! Az angol a Viasat History-n megy, nézzétek meg azt! Bár Susan Sarandonra kíváncsi vagyok. Az azonban megdöbbentett, hogy Brooke Shields meghallotta, hogy a francia királyok az õsei, mennyire nem tudta igazán hova tenni ezt a dolgot.
offtopic
Anditos 2011 febr. 19. - 14:58:45 Előzmény ildimix
Azért remélem nem vettem el a kedvedet tõle! Attól, mert nekem tetszett, még másnak tetszhet. :-)(És valszeg velem van a baj, egyre kevesebb tv mûsorhoz van türelmem.)
offtopic
ildimix 2011 febr. 18. - 18:03:12 Előzmény Anditos
Sziasztok!


Anditos: köszönöm a részletes tájékoztatást a filmrõl, köszi, hogy leírtad a véleményedet a filmmel kapcsolatban. Üdv: Mixi
offtopic
Anditos 2011 febr. 17. - 16:15:39
Én csak véletlenül láttam a Sarah Jessica Parkeres epizód végét, amikor megtudja egyik õse sorsát - nagyon idegesítõ volt. Az embert érdekelné ez az egész, de nincs jól megcsinálva, hatásvadász és tele van "hát ez fantasztikus" "ó,valóban?" "hát ez hihetetlen" és hasonló semmitmondó, ám mimikailag túlreagált reakciókkal. Mondjuk én nem nagyon tartom sokra SJP színészi teljesítményét, nem szeretem az eltúlzott gesztusait, ami nagyon jellemzõ az amerikai színésznõkre. Lehet, hogy a Susan Sarandonos sokkal jobban tetszene, ha megnézném. De nem fogom, mert sajnos ezt a fajta dokumentumfilm típust nem szeretem.

---spoiler---

Hogy mennyire színpadias az egész, elárulja a SJP epizód végén a színésznõ összegzése, ami nyilván nagyon mély akart lenni, de oltári nagy butaság lett belõle. Megtudta, hogy az egyik õsét, a fiatal Esther-t a XVII. században végül felmentették a boszorkányság vádja alól és nem ölték meg.

"Csodálatos dolog volt végre megtudni, hogy Esther megmenekült a bitófa alól. Most már semmi nem lesz olyan, mint régen. Ha Esther-t akkor kivégezték volna, most én sem lennék itt."

Gondolom, eddig is nyilvánvaló volt, hogy nem végezhették ki Esther-t, mert akkor ez a mûsor SJP-rel sem készülhetett volna el. :-)
offtopic
ildimix 2011 febr. 17. - 15:56:53
Sziasztok!

Most vettem észre, hogy elindult ez a sorozat, ezért még 1 részt sem láttam belõle. Aki már látott a sorozatból megosztaná velünk érdemes nézni? Válaszotokat köszi! Azt is olvasom, hogy több évadból áll tudtok errõl valamit?


Üdv: Mixi