Mit tettél, fiam?

Bakancslistához adom
My Son, My Son, What Have Ye Done
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-német krimi, 91 perc, 2009

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Brad, a feltörekvő színész otthon még mindig a mama kicsi fia. A férfi egy felkavaró perui dzsungelkaland után hazatér San Diegóba. Szerepet kap egy görög tragédiában, ami ugyancsak nyomasztó hatást tesz rá. A férfi meggyilkolja az anyját. A rendőrség gyorsan megjelenik a bűncselekmény helyszínén, és kiderül, hogy a gyilkos két túszt ejtett, és a házban bújt el. Brad menyasszonyának és a színház igzgatójának kihallgatása után a rendőrség összerakja egy olyan férfi profilját, aki minden kapcsolatát elveszítette a valósággal.

Stáblista:

Szereplők

Brad McCullum
Hank Havenhurst nyomozó
Ingrid Gudmundson
Lee Meyers
Vargas nyomozó
Ted bácsi
Mrs. Roberts

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Fonyó Katalin jan. 28. 08:36:45
De beteg film és ezt nem a jó értelembe gondoltam. Senkinek sem ajánlom, felejtsük el inkább.
szalapala 2022 márc. 07. - 21:12:31 Előzmény InteriorLulu
Én máshogy látom... Persze én is a Kaspar Hauser és Bruno vándorlásai meg a Fitcarraldo Herzogát vártam, de ez a film szerintem egy paródia ! (Jókat röhögtem rajta..)

Mert rögtön az elején megmutatja Herzog, hogy itt azért ne ezt várjuk, itt nem kell majd semmit komolyan venni.
Amikor megérkeznek a helyszínre a nyomozók - Dafoe és Pena - és Dafoe elkezdi colstockkal "felmérni" a helyszínt... hogy a bögrék milyen szögben és milyen messze állnak egymástól az asztalon, mint fontos nyom ! :) meg hogy a kard északi irányba áll az áldozat lábához közel - pedig csak a papucs volt ott, stb... nos ezek a momentumok helyből a CSI-sorozatok kifigurázását jelentik. (Legalábbis az én olvasatomban.:) )

Aztán utána ad rendesen a New Age-nek is, meg az "idillikus család" képének is, meg persze saját műfaját se kíméli, az előadóművészetet - színház, film - szóval szerintem ezt inkább érdemes egyfajta feketekomédiának, de leginkább paródiaként - közte krimiparódiaként - nézni, mint a Kaspar Hauser vagy Fitzcarrraldo-féle vonulat folytatásaként.
1/10
Owl 2021 febr. 17. - 23:25:49 1/10
Már megint egy film, ami egy elmebetegről szól, de minek? Ki kíváncsi erre? A stáb nyaralni ment, közben járatták a kamerát és unalmukban összeraktak egy "filmet".
4/10
piftuka 2020 okt. 21. - 18:51:34 4/10
Hol vannak már Herzog régi filmjei!
4/10
Attila Gacsályi 2019 szept. 16. - 21:23:20 4/10
Ez egy katasztrófa.
6/10
InteriorLulu 2019 jún. 07. - 23:28:46 6/10
A film a főhősre koncentrál, az ő személyiségének, az egyre inkább elhatalmasodó beszámíthatatlanságának, elmebajának egyfajta krónikája; a jelenben játszódó túszejtés csupán a körítés ehhez. Tipikusan Herzogos film, azaz könnyen értelmezhető dramaturgia és történetvezetés erősen művészfilmes köntösben. Valójában semmi izgalmas nem történik a filmben, de nem is a kerettörténet a fontos, hanem a főhős személyiségének a másokhoz való viszonyulásai által bemutatott fokozatos változása.
Michael Shannon nagyon jó választás a szerepre, ugyanaz a kiszámíthatatlan tébolyultság sugárzik belőle, mint ami mondjuk Klaus Kinskiből is Herzog korábbi filmjeiben.
tortura 2019 máj. 20. - 17:00:53
Nem bírtam végignézni.