Film

Mit tettél, fiam?

/My Son, My Son, What Have Ye Done/
amerikai-német krimi, 91 perc, 2009

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Brad, a feltörekvő színész otthon még mindig a mama kicsi fia. A férfi egy felkavaró perui dzsungelkaland után hazatér San Diegóba. Szerepet kap egy görög tragédiában, ami ugyancsak nyomasztó hatást tesz rá. A férfi meggyilkolja az anyját. A rendőrség gyorsan megjelenik a bűncselekmény helyszínén, és kiderül, hogy a gyilkos két túszt ejtett, és a házban bújt el. Brad menyasszonyának és a színház igzgatójának kihallgatása után a rendőrség összerakja egy olyan férfi profilját, aki minden kapcsolatát elveszítette a valósággal.

Stáblista:

Szereplők

Brad McCullum
Hank Havenhurst nyomozó
Ingrid Gudmundson
Lee Meyers
Vargas nyomozó
Ted bácsi
Mrs. Roberts

Vélemény:

szavazat: 6/10 június 07. 23:28:46
június 07. 23:28:46
A film a főhősre koncentrál, az ő személyiségének, az egyre inkább elhatalmasodó beszámíthatatlanságának, elmebajának egyfajta krónikája; a jelenben játszódó túszejtés csupán a körítés ehhez. Tipikusan Herzogos film, azaz könnyen értelmezhető dramaturgia és történetvezetés erősen művészfilmes köntösben. Valójában semmi izgalmas nem történik a filmben, de nem is a kerettörténet a fontos, hanem a főhős személyiségének a másokhoz való viszonyulásai által bemutatott fokozatos változása.
Michael Shannon nagyon jó választás a szerepre, ugyanaz a kiszámíthatatlan tébolyultság sugárzik belőle, mint ami mondjuk Klaus Kinskiből is Herzog korábbi filmjeiben.
május 20. 17:00:53
május 20. 17:00:53
Nem bírtam végignézni.