Mit tettél, fiam?

Bakancslistához adom
My Son, My Son, What Have Ye Done
amerikai-német krimi, 91 perc, 2009

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Brad, a feltörekvő színész otthon még mindig a mama kicsi fia. A férfi egy felkavaró perui dzsungelkaland után hazatér San Diegóba. Szerepet kap egy görög tragédiában, ami ugyancsak nyomasztó hatást tesz rá. A férfi meggyilkolja az anyját. A rendőrség gyorsan megjelenik a bűncselekmény helyszínén, és kiderül, hogy a gyilkos két túszt ejtett, és a házban bújt el. Brad menyasszonyának és a színház igzgatójának kihallgatása után a rendőrség összerakja egy olyan férfi profilját, aki minden kapcsolatát elveszítette a valósággal.

Stáblista:

Szereplők

Brad McCullum
Hank Havenhurst nyomozó
Ingrid Gudmundson
Lee Meyers
Vargas nyomozó
Ted bácsi
Mrs. Roberts

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Attila Gacsályi 2019 szept. 16. - 21:23:20 4/10
Ez egy katasztrófa.
6/10
InteriorLulu 2019 jún. 07. - 23:28:46 6/10
A film a főhősre koncentrál, az ő személyiségének, az egyre inkább elhatalmasodó beszámíthatatlanságának, elmebajának egyfajta krónikája; a jelenben játszódó túszejtés csupán a körítés ehhez. Tipikusan Herzogos film, azaz könnyen értelmezhető dramaturgia és történetvezetés erősen művészfilmes köntösben. Valójában semmi izgalmas nem történik a filmben, de nem is a kerettörténet a fontos, hanem a főhős személyiségének a másokhoz való viszonyulásai által bemutatott fokozatos változása.
Michael Shannon nagyon jó választás a szerepre, ugyanaz a kiszámíthatatlan tébolyultság sugárzik belőle, mint ami mondjuk Klaus Kinskiből is Herzog korábbi filmjeiben.
tortura 2019 máj. 20. - 17:00:53
Nem bírtam végignézni.