Mix

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-magyar vígjáték, 95 perc, 2004

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A Mix című filmben az amerikás magyar apa (Kulka János) és tinédzser fia, Mitch (Alex Weed) között tovább mélyül a generációkat elválasztó szakadék, amikor egy temetés miatt Magyarországra, Budapestre utaznak. Mitch szülei Óhazájában kezdetben úgy érzi magát, mint a partra vetett hal. Miközben minden igyekezetével azon van, hogy időben visszaérjen az Egyesült Államokba, a los angelesi jövője szempontjából elengedhetetlenül fontos Dee Jay meghallgatásra, belekeveredik a budapesti éjszakába. Szokatlan és váratlan fordulatok - nagymama, partyk, átverés, a 10.000 km távolból keresett szerelem, Bea (Gryllus Dorka) váratlan felbukkanása - mind-mind szinte egyszerre történnek meg vele, hihetetlen pörgésben.
Bemutató dátuma: 2004. február 19. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • 35. Magyar Filmszemle

    2004
    Zsűri különdíja: Steven Lovy

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
trudy 2021 febr. 24. - 21:30:46 5/10
Menet közben sokszor volt olyan érzésem, mintha ezt már láttam volna, mert ugyanolyan, mint a többi korabeli magyar film, kicsit klisés, kicsit gagyi, egyedül a híres színészek, a háttérzene, illetve a budapesti hangulatképek miatt volt úgy-ahogy érdekes. A dramaturgia is erősen hiányos, a végére nem igazán értettem, hogy pontosan mi ment végbe a szereplők között. Ezen kívül levon a film értékéből az is, hogy nagyon a pornóra van az egész kiélezve. Pedig érdekes a film háttere, mivel magyar származású amerikai rendezők forgatták, de ez sajnos kevés volt ahhoz, hogy kultfilm legyen belőle.
oroszlán1 2010 jan. 29. - 20:37:15 Előzmény eeelektroCat
Napokban kapható a Media M.-ban, gondolom országszerte!
10/10
eeelektroCat 2009 nov. 19. - 13:40:16 10/10
Nekem az egyik kedvenc filmem. Kár, hogy sehonnan sem tudom megszerezni :(
Leginkább az tetszik benne, ahogy Budapestet "bemutatják". A zene pedig, amit ehhez választottak... megõrjít. (DJ Bootsie - Horseriders Toward The Abyss)
10/10 (: ...mert magyar, és mert Balkán Fanatik.
Landor 2006 nov. 13. - 21:01:51
Volt szerencsém megtekinteni ezt a kedves kis magyar filmet.
A sztori kis egyszerû, kellemes fiatalos.
A nagy öregek közül mindenki hozta a jól bevált formáját: Kulkának a búskomor figura mindig is jól ment,
Csákányi Eszter is aranyos volt, Rudolf Péternél szerintem egy kicsit rezgett a léc, nem teljesen ettem meg a rá osztott gonosz figuráját, de ha úgy vesszük hogy skizofrén az ipse, akkor tuti :D. S nem utolsó sorban Koós Olga kiemelkedõt alakított, szerintem kihozta a szerepébõl a maximumot, igazán hiteles és megható volt!
A fiatal szereplõgárdábol Alex Weedez (a fõszereplõ) nemtomki :] - de azt hiszem nem volt nehéz eljátszania a magyarországon ragadt amerikai szerepét :D
A kedves Gryllus Dorka engem nem gyõzött meg hogy õ egy fétis-istennõ, a szelíd kisugárzása végig ott van a vásznon, bár a hármas jelenet igencsak jóra sikeredett le a kalappal elõttük!
8/10 (+1 modosito pont mert magyar film:)