Moby Dick

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-osztrák kalandfilmsorozat, 184 perc, 2011

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A sokat látott tengerésznek, Ahab kapitánynak régi ellensége a hatalmas fehér bálna, Moby Dick, aki ellen eszeveszett hajtóvadászatot indít. A gigászi küzdelem során nemcsak a kapitány, hanem legénysége is veszélybe kerül. Minden erejükre szükségük van, hogy felvegyék a harcot az óriási bálna és a természet erői ellen.

A főszerepeket olyan sztárok alakítják, mint az Oscar-díjas William Hurt, a többszörös Oscar-díjra jelölt Ethan Hawke, vagy a Golden Globe-díjas Gillian Anderson, de epizódszerepben feltűnik a többszörös Golden Globe-díjas Donald Sutherland is.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
InteriorLulu 2014 márc. 24. - 14:40:31 9/10
Kétrészes, kimondottan igényes film, és amennyire a regényre emlékszem, elég hûen követi azt. Lassan építkezik, szépen építi fel a karaktereket, a motivációkat, a konfliktusokat. A hangsúly végig a karaktereken és a köztük lévõ, a kapitány és az õ rögeszméje által gerjesztett konfliktusokon van, és ugyan viszonylag kevés a látványos, bálnavadászatos jelenet, végig leköti a figyelmet. Persze a csúcsot az elképesztõen látványos, fehér bálnás jelenetek jelentik, fõleg a végén, ezeket is pazarul és abszolút élethûen csinálták meg.
Valamint kimagasló a színészi játék. Hurt, mint mindenben, remekel, de nagyon jó Hawke is, mint Ahab egyfajta antagonistája, és persze a többi fontosabb szereplõ is. Gillian Anderson tipikus, Scullyként megismert játéka, mimikái és nézései éppúgy nagyon jók, mint Sutherland sajnos rövidke szereplése.
Szóval kár lenne kihagyni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu