Film

Modern idők /Modern Times/

amerikai vígjáték, 87 perc, 1936 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

79 szavazatból
Szerinted?
Chaplin filmje a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus - ugyanakkor érzelmes víziója. Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba. A futószalagnál végzett monoton munka miatt az őrültek házába kerül. Felépülése után véletlenül belekerül egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek. Charlie könnyes-kacagtató kalandokon keresztül végigjárja a modernkori pokol bugyrait. Habár '36-ban már létezett a hangosfilm és ez az a film, ahol először volt hallható Chaplin hangja egy nonszensz dalban, a szakértők ezt a filmet tartják "az utolsó nagy némafilm-komédiának". A hangtechnika tükrözi Chaplin ellenállását a változással (vagyis a hangosfilmmel) szemben, ez a film egy nagy korszaktól való búcsúzásnak is felfogható. Chaplin talán legnépszerűbb filmje.

Bemutató dátuma: 2017. május 25. (Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2013. május 29. 23:39
Zseniális film volt, óriási poénokkal és volt benne mély mondanivaló is. Eddig csak az Aranylázt láttam tőle, de ez jobban tetszett. :)


9/10

2011. október 30. 02:03
Az etetőgépes rész nagyon jó!Már sírtam a nevetéstől!

2010. január 2. 15:53
Valóban alapmű. Chaplin egyik legjobb filmje. Nagyságát mutatja, hogy a hangosfilmek korában is kitűnt egy ilyen, félig hangos filmmel. A legszebb rész a befejezés, ahol Charlie elsétál a nővel.
Nagyszerű 10/10!

Összes hozzászólás