Mona Lisa

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimi, 104 perc, 1986

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Börtönből szabadulását követően George első útja feleségéhez és leányához vezet. Az asszony azonban rövid úton kirakja a férfi szűrét, ezért George kénytelen régi cimborájánál meghúzni magát, ameddig előző főnökétől, az azóta már igazi gengszterré előlépő Mortwelltől sofőri/testőri állást kap egy luxus prostituált mellett. A call girllel viharosan induló kapcsolat lassacskán szerelemmé alakul a férfi részéről, aki akkor még nem is sejti, hogy ez a fajta egyoldalú érzelmi kötödés végzetesen kiszolgáltatja őt a zűrös múltú, csinos, színes bőrű lánynak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
-greghouse- 2012 jún. 28. - 17:44:47 9/10
Az angol (és általában az európai) krimik mindig "életszagúbbak" mint az amerikaiak, ha talán technikában nem is annyira profik. Ezt a filmet érdemes megnézni.
Gabriella54 2012 jún. 28. - 10:01:53
Érdekel a téma, a szereplõk is csupa jót ígérnek, csak ez a kezdés... Fel tudnám venni, de akkor meg mikor nézem meg? Úgyhogy marad az éjszakázás :D
feketevipera 2011 aug. 14. - 20:49:36
Végül is nem az a pörgõs film, inkább lassú folyású krimi, vagy inkább krimi-dráma, helyenként csipetnyi humorral (fõleg Bob Hoskins figurája, illetve a prostival közös jelenetei szolgálnak humorforrásként). Nagy erénye az alvilág bemutatása, az idõnként meglehetõsen komor hangnem, illetve a jellemábrázolás sem rossz. Ritkán látható krimi, a jobbak közül való, ezért érdemes megnézni, bár azért szerintem kicsit távol áll attól, hogy remekmûnek lehessen nevezni.