Mondhatsz akármit

Bakancslistához adom
Say Anything...
amerikai romantikus dráma, 100 perc, 1989

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Lloyd egy kétballábas, semmirekellő srác, aki reménytelenül szerelmes az osztály legszebb, legokosabb és legmagányosabb lányába. A két össze nem illő fiatal egymásba szeret, Diana rájön, hogy Lloyd nem tipikus tinédzser srác, hanem érzékeny filozófus, aki a maga saját módján reagál az élet kihívásaira. Lloyd viszont arra jön rá, hogy Diana tökéletes külseje mögött egy sebzett lélek rejtőzik. Amikor kiderül, hogy több közös vonásuk van, mint azt gondolnák, Diana élete a feje tetejére áll.

Stáblista:

Szereplők

Lloyd Dobler
Diane Court
Corey Flood
James Court

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nikato 2018 aug. 27. - 16:49:06 6/10
Én is egyetértek az előttem szólóval, a Peter Gabriel szám ér benne a legtöbbet. Nem valami jó film.
k11zoltan 2018 márc. 25. - 23:53:39
Gondoltam, hogy a Peter Gabriel szám fog a legtöbbet érni belőle.

Mondjuk annyira nem rossz, de időt múlt.
proklima 2015 júl. 30. - 19:59:59
Eddig John Cusack kb. 14-15 filmjét láttam, Ione Skye-tõl pedig 8-9-et.
Tetszettek.
Jó volt látni õket ilyen fiatalon.
"Cameron Crowe debütáló rendezõként a Say Anithing címû mestermûvel egész egyszerûen csak berobbant a köztudatba."
(Mozizoom).
Egyetértek.
A 10-es skálán 10 pont (ts:10).
Gina424 2014 máj. 14. - 21:20:19
Hát nem tudom, nekem ez egy kicsit túl naiv volt. Az ilyen szerelmek szoktak szakítással végzõdni, és utána 10-20 évvel késõbb, amikor újra találkozik a pár, csodálkoznak azon, hogy voltak képesek egymásba szeretni. Bár tény, hogy az utolsó jelenet fantasztikus.
Egyébként a Tuti dolog számomra ezerszer jobb film...
HannahDora 2010 febr. 28. - 09:10:27
Öhm... egy kis módosítás, a "500 Days of Summer" 20 évvel ezután a film után született. Nem tudok számolni.. :3 (És baromi gyorsan repül az idõ..)
HannahDora 2010 febr. 27. - 22:58:53
Ma volt szerencsém látni ezt a filmet, és még mindig a hatása alatt vagyok. Nagyon más volt, mint amire számítottam, de a legjobb értelemben. Azt gondoltam, egy kedves romantikus film lesz a 80-as évekbõl, ami nem lett volna baj, mert akkoriban a romantikus filmeknek még volt lelkük (a "Mondhatsz akármit" egyébként már majdnem átlóg a 90-es évekbe, én ezekben az idõkben nõttem fel, és sok hasonló film aranyozta be a gyerekkoromat), de ez a film több ennél. Sokkal inkább dráma, mint vígjáték, és eleinte kicsit haragudtam rá, hogy becsapott, de a legõszintébb tinifilmek között van, amit valaha láttam, és ez óriási dolog. Ebben a filmben nincs semmi mesterkéltség, minden szereplõ emberi és következetes, a fiú és a lány kapcsolata pedig gyönyörûen bomlik ki, John Cusack hihetetlenül ártatlan, kedves és hiteles fiút formált meg, aki mindössze úgy "nyûgözi le" a látszólag megközelíthetetlen lányt, hogy egyszerûen felhívja telefonon, és a lehetõ legõszintébben beszél vele. Furcsa belegondolni, hány ember képtelen erre.
Nem tudom, elérhetõ-e ez a film magyarul, mert én angolul láttam, de biztosan készült szinkronja valamikor, klassz volna, ha egyszer kiadnák, mert egy kincs. Számomra sok szempontból megidézte a Breakfast Club-ot, ami szintén fantasztikus, és ugyanolyan elképesztõ hitelességgel tudta megragadni a kamaszkort, mint ez a film.
Egyébként John Cusack tinédzserként is csodálatos színész volt, a "Mondhatsz akármit" ékes bizonyíték erre, egymagában elvinné a filmet a hátán.. A történetnek több szomorú pontja is van, és jóval több a drámai pillanat, mint várná az ember, de a legutolsó jelenetnek akkora ereje van, hogy valahogy hirtelen mindent helyretesz. Furcsa, de ez a film valahol nagyon hasonlít a "500 Days of Summer"-re, ami 10 évvel utána született, de ugyanúgy fõképp a fiú szemszögébõl mutatja be a szerelmet, és az utolsó jelenet is hasonlóan mély nyomot hagy az emberben. Legalábbis, nekem ez a véleményem.
Elnézést a hosszú hozzászólásért.
hovirag117 2008 ápr. 27. - 16:28:52
Hello!!
Nem tudná valaki megmondani, hogy lehet ezt a filmet megszerezni? Köszi!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu